Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от vicho » 18 Май 2016, 9:40

alX3m написа:Видяхме ви врачанските правила...

видял си ти... знаеш кой ;)

Samoten написа:Ей затова говоря. 99% от тия с регистраторите са за бой.

bai_ILIA, аз като ти казвам, че си за бой :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 18 Май 2016, 10:20

Samoten написа:
bai_ILIA написа:поредният пешеходец зомби пресичащ неправилно: https://youtu.be/H2VFJmgnIP8

Ей затова говоря. 99% от тия с регистраторите са за бой. Имам чувството, че сте си ги купили тия камери, само за да си търсите повод и да се заяждате с хората. В тоя случай, какво ти направи човечеца, че трявбаше да си залепиш бронята в предния?

очевидна комплексарщина на регистратора. кой си ти, че ще "наказваш" хората, от пътна полиция ли си , акт нещо написа ли му на човека. Добре че беше нормален, щото твоята постъпка беше селска, и очевидно заяждане.

ОФФ: на всичките клипчета си с превишена скорост, но се правиш на ангелче, смяяяяххххх
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 18 Май 2016, 10:37

не, колега. не отричам, че превишавам скороста. аз го правя системно, въпреки че имам златен талон от 8 години. дадоха ми щото съм пич, те си знаят, че карам бързо. ставаше въпрос за пешеходците. не си ме разбрал явно...пешеходеца го давах за пример, нали не си мислите, че се занимавам с тях по цял ден или им се бутам нарочно. те си пресичат неправилно и това е. просто пример...нямам претенции, че съм най-изрядния водач на МПС...чак пък да съм за бой :D вие почнахте като КАТ - добър вечер спирам ви от джижение...колега аре малко по-сериозно с тия вицове :ok:

П.С. - аз че карам бързо не отричам, но вие защо решихте ли линковете, които съм дал са мои? Един проател ми ги прати по фейса :ok: Аз даже нямам видео регистратор...Имах преди, сега не. Колеги, спазвайте правилата понеже на половината са им купени книжки (те си знаят кои са) и има предпоставки за проблеми. Важното е да сме живи и здрави нали Vicho? :mhihi:
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 18 Май 2016, 12:02

bai_ILIA написа:не, колега. не отричам, че превишавам скороста. аз го правя системно, въпреки че имам златен талон от 8 години. дадоха ми щото съм пич, те си знаят, че карам бързо. ставаше въпрос за пешеходците. не си ме разбрал явно...пешеходеца го давах за пример, нали не си мислите, че се занимавам с тях по цял ден или им се бутам нарочно. те си пресичат неправилно и това е. просто пример...нямам претенции, че съм най-изрядния водач на МПС...чак пък да съм за бой :D вие почнахте като КАТ - добър вечер спирам ви от джижение...колега аре малко по-сериозно с тия вицове :ok:

П.С. - аз че карам бързо не отричам, но вие защо решихте ли линковете, които съм дал са мои? Един проател ми ги прати по фейса :ok: Аз даже нямам видео регистратор...Имах преди, сега не. Колеги, спазвайте правилата понеже на половината са им купени книжки (те си знаят кои са) и има предпоставки за проблеми. Важното е да сме живи и здрави нали Vicho? :mhihi:

Те на Бай Илия клипчетата повечето са от 1970г. така или иначе. Мен лично много ме кефят :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 18 Май 2016, 12:28

bai_ILIA как тънко се напрай, че не е "магистралната полиция" :ok:

Kamiona s milionite chuek :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 18 Май 2016, 21:55

Jordana написа:Резултата от такова влизане с рогата напред за "праведните" водачи единствено гарантира инвалидна количка с надпис " спазвам закона ". Това което човек сам си причини , никой друг не може да го направи .
Абе не знам защо се засягате толкова, като започнем да коментираме кое е правилно - и кое "маловажно нарушение", обаче повторено 100 000 пъти - и защо изобщо не го намираме за маловажно.
Колкото до инвалидните колички, дето така щедро ги раздавате, пригответе си и повечко с надпис:
"един не можа да спре и ми влезе във вратата - хем най-културно си пуснах мигач, преди да го засека."

bai_ILIA написа:поредният пешеходец зомби пресичащ неправилно: https://youtu.be/H2VFJmgnIP8
Недейте да се сърдите на пешеходците, защото маса народ с коли ще си мине през двойната непрекъсната лента без особени угризения, а те че били решили да пресекат на 30 метра от кръстовище през същата - голяма работа.

Пешеходците първо се оглеждат във всички посоки, преценяват пътната обстановка и ако видят, че не пречат на никого си пресичат. Не е нужно специално да се завира някой в предната кола, за да им пречи. Или да свири и да прави циркове. Този с регистратора, дето е снимал пешеходеца -- и неговото поведение е като на човек, дето ги пуска после по форумите и ги качва във фейсбук.

Защо не си е пресякъл пешеходецът на пешеходната пътека и т.н.?? - ами за да отиде до пешеходната пътека, да изчака зелено, да пресече и да се върне, то ще му отнеме около 2 минути. (- за какво да го прави, ако не пречи на никого?)

Това е все едно вие да трябва да обиколите през по-по-следващата пряка, за да се върнете на отсрещната страна на пътя за да спрете по работа, например пред някой магазин - или - да пресечете двойната непрекъсната лента и да се озовете баш там.

Но ако направите нарушение, свързано с неспазване на пътната маркировка - естествено, че "нищо лошо не сте направили", "огледали сте се, нямало е коли т.н." -- наистина, ако няма някой, на когото да попречите, това не би трябвало да е проблем. Пешеходецът също на никого не попречи с това пресичане. (обаче на него се опитаха да му пречат.. :)

Също ако видите пешеходец да тръгва рязко към вас, докато почти вече сте на два метра от него, това не означава, че иска да ви скочи пред колата. Най-вероятно си е направил сметката да пресече плътно зад вас и докато той направи две крачки, се предполага да сте се изнесли. Може би отсреща идват други коли и ще му направите много лош номер, ако се паникьосате и се опитате да спрете в точно този момент. Идеята на пешеходеца е да направи две крачки, да спре за момент на средата на платното и да мине веднага след вас. Това е и най-чистият начин да се изнесе бързо и да не пречи на никого, когато пресича по-натоварена улица.
(- Само ако ви направи впечатление, че изобщо не е погледнал дали идват коли - тогава може да се очаква, че просто не е погледнал - има и такива. В противен случай много добре знае какво прави и си е направил сметката като за без да спирате.)

Всеки обект на пътното платно има определени особености и определени свободи на движение. Колата се движи предимно напред, ускорява и спира относително плавно, не може рязко да смени посоката на движение напред-назад. Ако излиза от пряка, видимостта често е ограничена, защото някои бунаци не се научиха да не спират непосредствено пред кръстовище. И трябва да се покаже половината кола, за да разбере шофьорът дали ще засече някого - не е нужно да го освирквате, ако се показва бавно, защото не ви вижда. Налага се понякога и да спрете, нищо че сте с предимство. (между другото една малка полза от летните фарове е тази, дето може да се хвърля боб по отражението в отсрещните коли - дали евентуално не приближава МПС.)

При пешеходеца е съвсем различно - може да направи крачка напред, да спре моментално, да продължи или да се върне. Видимостта при него често е по-добра, отколкото при шофьора на колата. А ако пресича в условия на ограничена видимост, то няма такива габарити с които да засече някого - показва се малко и гледа какво става.

Велосипедът също като колата се движи само напред, но пък не заема лента. Това означава, че не пречи на никого и спокойно може да направи десен завой на червено. За велосипедиста, дори да не познава ЗДвП, при разумно каране рисковите ситуации би трябвало да са относително малко. Една такава, която веднага ми идва наум е ако кара плътно до тротоара и приближава кръстовище, през което иска да премине направо, и на което току-що светва зелен сигнал. Може да не прецени и да се опита да мине направо, при което да се засече с коли, които завиват надясно. И които естествено се оглеждат за пешеходци (за пешеходците също свети зелено), но пешеходците се виждат от шофьора - стоят и чакат зеленото. А велосипедистът се движи много по-бързо и идва внезапно. В такава ситуация (освен да спре и да си бута колелото през пешеходната пътека) за него би било по-безопасно да премине по преценка - когато няма движещи се МПС - например към края на червеното, ама недейте да го пускате после по youtube-то и да обяснявате какви самоубийци са всички с велосипеди и как минават на червено.

Разискването в тази тема намирам за полезно, защото хем става ясно от какво произлизат всичките правила за движение, хем шофьорите ще са по-подготвени за различни ежедневни ситуации. Универсални решения няма, но спазването на правилата и адекватната преценка водят до намаляване на количеството опасни ситуации.

А днес пък не пуснах един автобус-94 да се включи - най-брутално се наврях и минах пред него. По принцип сме длъжни да ги пускаме, когато дадат сигнал за включване в движението.
Но бяха един след друг, два 94 и реших, че няма да го чакам и втория:
-- не трябва ли да се движите на интервал от 5 минути, а не от 5 метра - да не сте трамвай, мамка ви! ;)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 19 Май 2016, 11:11

Да пусна и аз мухата: Като отидете в чужбина къде пресичате? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 19 Май 2016, 11:14

cod-cdbp написа:Да пусна и аз мухата: Като отидете в чужбина къде пресичате? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

След първата глоба от 50 евро, всички пресичат само на светофари и пешеходни...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 19 Май 2016, 11:20

dextuar написа:
cod-cdbp написа:Да пусна и аз мухата: Като отидете в чужбина къде пресичате? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

След първата глоба от 50 евро, всички пресичат само на светофари и пешеходни...

Именно това намеквам. Имаше една история, как Ню Йорк се е справил с престъпността - започнали са с малките неща.
Същото е с движението по пътищата - започваме с малките неща. Хората са стадо, като отпукаш актове на 100 човека за "дребни" неща, още поне 1000, ще научат и ще се стараят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Май 2016, 12:37

cod-cdbp написа:Същото е с движението по пътищата - започваме с малките неща. Хората са стадо, като отпукаш актове на 100 човека за "дребни" неща, още поне 1000, ще научат и ще се стараят.

в чужбина, когато карам насреща в еднопосочна улица, като ми се покаже някой и веднага слизам да го набия и да му покажа, че съм по-тарикат от него и джипа ми е по-черен (или волвото) :mhihi:

а тея с регистраторите, направо ги бесим по улиците :idea:

сериозно, съгласен съм, че за да има ред, трябва да има контрол, но по-големите проблеми и драми идват от възпитанието ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 19 Май 2016, 12:42

bai_ILIA написа:П.С. - аз че карам бързо не отричам, но вие защо решихте ли линковете, които съм дал са мои? Един проател ми ги прати по фейса :ok: Аз даже нямам видео регистратор...Имах преди, сега не. Колеги, спазвайте правилата понеже на половината са им купени книжки (те си знаят кои са) и има предпоставки за проблеми. Важното е да сме живи и здрави нали Vicho? :mhihi:

Не знам дали са твои но ти си герой в тях, освен ако гласа зад кадър не говори за друг "бай ти илия" :mhihi:

https://www.youtube.com/watch?v=_YrbBNaox0k

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 19 Май 2016, 12:54

cod-cdbp написа: Хората са стадо
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 19 Май 2016, 13:26

и според мен трябва да се започне от малките неща, но като гледам засега няма такива изгледи :no:

днес на бул. Никола Вапцаров (който е от Пловдив го знае, а който не е - има 2 ленти във всяка посока и ограда по средата), един колоездач (на прилична възраст) се движеше в насрещното в лява лента :kuku: аааа да, за малко да забравя, от дясната страна на пътя има дори велоалея :clap: просто квото и да кажа ще е малко, но нека да добавям и още - не, не беше мангал.. но нещото, което ме погнуси в случая и то доста силно, е че когато го забелязах това.. камикадзе срещу него в лява лента идваше полиция и си викам "еее сега ако не го глобят тоя вече не знам!!!" еми.. предполагам се досещате, че не го отразиха :banghead:

После нека не се питаме защо всеки си прави, каквото иска по пътищата. Докато няма контрол така ще е. Не си мислете, че на запад хората са по-стока от нас.. не.. просто има контрол. Щото законите си ги има и у нас, но контрола е.. знаете какъв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Май 2016, 14:02

Колегата @Стийн е прав.
Не трябва да има толерантност, а чисто спазване на закона и много добре го е обяснил защо.
Когато се започне да се "толерира" подобни изпълнения, хората започват да ги смятат като част от закона и започват да изискват да се "толерират" по улиците.
Всекидневно съм свидетел на подобни абсурди, кара в най-лява лента, дава газ и преди светофара решава че ще завива на дясно и желае всички да му направят път.
Още по-големи абсурди са, караш по булевард, който се вижда че има стеснение от едната страна заради ремонт, ама се вижда още с навлизането на булеварда, и да речем стеснението е от лявата страна.
Някакви олигофрени естествено започват да карат в лявото платно и вече преди стеснението желаят да се набутат в дясна лента, че даже се карат ако някой не ги пусне.
Примери много, като често е и ситуация, когато има опашка от автомобили на някое кръгово или кръстовище и хората си чакат, туку излети някой олигофрен в насрещното, естествено изпревари всички и после очаква някой "толерантен" да го пусне.
Така се учат и вече никой не спазва законите, карат кой-как намери за добре.
За това, нулева толерантност, всеки трябва да мисли с главата си, да предприема решения предварително, не да ми говори по телефона докато кара, да шари по платното и после всички да плащаме, че искам да завие на там или на сам.

Иначе, и мен са ме засичали брутално, но често човека махне с ръка и на мен всичко ми мине, даже ми се приисква и бира да го почерпя... :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 19 Май 2016, 14:08

Е.Димитров написа:Иначе, и мен са ме засичали брутално, но често човека махне с ръка и на мен всичко ми мине, даже ми се приисква и бира да го почерпя... :bchug:

+1 - на всеки може да се случи.

Имам си една мечта - да разчертаят кръстовищата, а не да ме засичат в тях. :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата