прекъсване/спиране на двигателя

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 LCI 525d
Мечтае да кара: M5 E60

прекъсване/спиране на двигателя

Мнение от kopi » 16 Май 2016, 23:41

колеги, за последния месец направих около 4000 км с няколко дълги пътувания и на няколко пъти направо изтръпнах ... :shock: не съм 100% сигурен но мисля, че всичко започна веднага след като сложих добавката на Bardahl за почистване на DPF-а. Получава се нещо като "удар" (тъпо звучи, но не знам точно как да го обясня :roll: ) - все едно двигателя прекъсва или нещо такова :dunno: понякога е като чели по-силно и дори скоростната кутия превключва на N, а последните 1500км дори двигатели спря на три пъти !!! :help: Първия път ми се случи докато паркирах колата с крака на спирачката докато сменям между D и R. Втория път се случи когато спусках по баир без газ. Третия беше докато чаках на опашка. Общото между трите е,че е все без газ (или то не много) и все при ниски обороти. :dunno: От друга стана колата си работи перфектно - има мощност, набира си,сменя си предавки - просто все се притеснявам кога и къде ще ме "изненада" :roll: Минах на диагностика и друга грешка освен тази за високо налягане преди DPF-а няма - грешката си беше на лице и преди това и именно заради нея сложих и добавката. Просто съм в шаш ... не знам какво се случва .... Много ще се радвам ако някой може да даде идея каква диагностика би била полезна и възможни причини :help:
Последна промяна kopi на 17 Май 2016, 14:43, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Re: прекъсване/спиране на двигателя (ама май)

Мнение от expl0de » 17 Май 2016, 14:10

Ако ти е яко запушен филтъра, може да гасне на свободна, а при по-високи обороти и с работещо турбо не. Ако ти е гаснела при изпреварване може и от друго да е.
ПП. Тия добавки нз как чистят ауспуха, при положение че изгарят още в горивната камера.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 17 Май 2016, 14:13

expl0de написа:Ако ти е яко запушен филтъра, може да гасне на свободна, а при по-високи обороти и с работещо турбо не. Ако ти е гаснела при изпреварване може и от друго да е.
ПП. Тия добавки нз как чистят ауспуха, при положение че изгарят още в горивната камера.

идеята на добавките е че се повишава температурата на изгаряне.
ПС: въобще знаеш ли как протича регенерацията на колата?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kopi » 17 Май 2016, 14:38

така е - добавката смъква температурата на горене на саждите които са се набили във филтъра и те изгарят ... след добавката определено смятам,че колата се държи по добре, а и разхода на гориво падна малко или много. Чудя се, има ли вариант да се потвърди какво е налягането преди филтъра за да мога да го изключа като фактор. Другото което ми се върти из главата е, че тези прекъсвания/"удари" и гасненето на двигателя може да са два различни проблема... :dunno: Прекъсванията/"ударите" (наистина не знам как да го обясня по друг начин) се появиха няколко километра след като излязох от бензиностанцията след като сипах добавката ... случайност ли е какво е :dummy:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Re: прекъсване/спиране на двигателя

Мнение от timur_lenk » 17 Май 2016, 14:55

Виж първо какви кодове е набила.BMW казват добавки да не се слагат.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kopi » 20 Май 2016, 19:51

с едно приятелче закачихме колата на неговата диагностика и излязоха следните грешки ...

507D Parking gear incorrectly disengaged
507B Parking lock sensor implausible
(тези мисля,че са стари грешки, доколкото успях да намеря информация за тях, ако бяха актуални колата едвали щях да мога да я карам изобщо)

и още две по интересни -
3E90 Crankshaft position sensor - тоя направо го сменям, от 7000км ми се търкаля в багажника нов нов!
452A нещо си за DPF-a ... тука идва следния въпрос, има ли вариант да се заекът живи данни за налягането преди DPF-а , имам усещането че това е стара грешка която просто не може да се изтрие и не е актуална, защото след добавката на Bardahl определено колата се държи по-добре! То се е видяло,че ще го свалям в най-скоро време но просто разсъждавам ... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 20 Май 2016, 20:17

Да гледат се живи данни преди и след дпфа

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kopi » 21 Май 2016, 0:21

как точно се случва това? през ОБД порта или е нужна специална техника за замерването?

питам защото тук в шкодаландия трудно се намират читави сервизи за диагностика и искам да знам какво точно да питам :smoke:

ако наляганията са в границите да не им давам да го пипат филтъра, а .. ?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kopi » 12 Юни 2016, 22:44

Колеги, сменихме датчика на коляновия вал и вече стотина километра ги няма симптомите описани по горе... поне резервоар като изгоря ще го пиша минало :smoke:

Назад към Е60/Е61