Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от alx » 16 Май 2016, 20:49

@2bar написа:де да знам, доста егоистично ми се вижда.....

егоистично е разбира се. но опростява нещата до черно и бяло а това е крайната цел. щото с черно и бяло се борави лесно.

ние българите имаме лош начин на събразяване с другите участници в движението- бъркаме "съобразяване" с "толериране". и затова сме на този хал по пътищата...

тънката ми мисъл е няма (и не трябва да има) съобразяване с другите водачи. трябва да има съобразяване със закона. ако го правиме всичките съобразяването с другите си идва от само себе си...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 16 Май 2016, 20:57

Кофтито че са се срещнали 2ма шофьори с не много приятно мислене за движението по пътя - 1я с х5цата Софиянец свикнал с тежкия трафик и каращ по неписаните правила , другия си е некой сухар дето мисли , че той е най-предения шофер на пътя и всички трябва да са като него.
Аз винаги бих пуснал човека пред мен , поне тази ситуация позволяваше - имаше пуснат мигач , виждаш че отпреде има някакво препядствие (айде тоя да не се прави на много умен , че не видял нищо щото бил отзаде :kuku: ) можеше просто леко да намали и да го пусне ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 16 Май 2016, 21:04

черно и бяло никога няма да стане, иначе нямаше да има съд, вещи лица и т.н.

На ден правя към 60км (това е само пътя до работата и обратно, другите не ги броя - тестове и т.н.) и виждам всеки ден точно толериране, съобразяването си е ясно. Самият аз също съм доста толерантен, и да ти кажа...не ми пречи. Като се огледам около мен - и на другите не им пречи. Даже, честно казано, като се замисля, даже и не знам, дали клаксона ми работи. Та явно и с толериране става да си на друг хал.

А защо сме на този хал - ми много просто. Защото няма контрол.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 16 Май 2016, 21:14

@2bar написа:А защо сме на този хал - ми много просто. Защото няма контрол.

А да си дойдем на думата ;)

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 16 Май 2016, 21:15

Искам да спомена, че видеорегистраторите поради широкоъгълните обективи създават малко изкривена представа за това колко близо е колата идваща от съседната лента, но без съмнение тоя с Х5-цата се оказа уникален селяндур, като всички селяндури, които смятат, че думата "колегиалност" е синоним на търпение към всички олигофрени по пътищата, смятащи, че техните грешки/наглост и т.н. са чудесен повод за колегиалност.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 16 Май 2016, 22:00

Тоя с X-са без съмнение засича метъла, но айде на всеки може да случи такава нелепа маневра. Ядосва ме това, че вместо да пусне аварийките и да се извини почва да набива контрата. Втори шанс - вместо до светофара да му просветне, че все пак грешката е негова, да махне и да си заминавате кой откъде е, спира и се дърви с некви нелепи аргументи и в допълнение с това гейско гласче :shock:
За мене си заслужава занимавката да слезеш и да му набиеш шамарите
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 16 Май 2016, 22:02

По принцип може би, ама така всеки ден трябва да вразумяваш някой с джиБ... Пък те дали имат край...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Май 2016, 22:10

Superexstatic написа:Тоя с X-са без съмнение засича метъла, но айде на всеки може да случи такава нелепа маневра. Ядосва ме това, че вместо да пусне аварийките и да се извини почва да набива контрата. Втори шанс - вместо до светофара да му просветне, че все пак грешката е негова, да махне и да си заминавате кой откъде е, спира и се дърви с некви нелепи аргументи и в допълнение с това гейско гласче :shock:

Ето за това става дума! :driving: :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Май 2016, 23:33

Мда... И това е очевиден знак, кога е неволна грешка и кога наглост.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от Samoten » 17 Май 2016, 9:32

Абе не знам. Много се навъдиха тея с видеорегистраторите и засега до един са за пердах. Кое толерантсност, кое селяния и те не знаят разликата.

Вчера един от тес с регистраторите щеше да яде бой. Спрял съм на една пряка, дал съм си ляв мигач и чакам да се включа по Бъкстоун. Един малоумник е на далеч и аз леко тръгвам, съвсем леко и оня изведнъж рязко газ, даже ми и свирка и спира пред мен. Червен е горе светофара на Околовръстното и тоя тъпанар точно пред мен застана. Викам му, добре де юнак, защо не ме пусна, червено е горе, няма къде да отидеш, остави една кола разстояние на пряката поне да можем да завиваме, а не да ни затиснеш 10 коли. Оная малоумник завъртя регистратора към мен и почна да ми обяснява, че бил по път с предимство и не е бил длъжен да пуска никого...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Май 2016, 10:19

Предполагам ти е ясно, че има ситуация и ситуация... не може да сложиш всичко под един знаменател.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Май 2016, 10:56

Вчера един от тес с регистраторите щеше да яде бой.

Изображение

на пътя е страшно... Жан Клод Ван Дам и брат му, мутри, чудо... чудо... :clap:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 17 Май 2016, 12:05

Въпросният регистратор както му викате всъщност е модератор в ауто раздела на дата.бг. форума и обича много да се прави на голям мъж!

Монтирал си е регистратора на своята кола Мини купър с цел нарочно да се навира при големите и после да реве в своя форум и може би и на много други форуми!

Младежа е 24 годишен студент ДВГ и е особено много надут!
Тества новото Волво ХС 90 и се мисли за голямата работа!

Въбразил си е че като е студент двг и има шоф.книжка от 3г. и има видеорегистратор в мини купъра е господа на всички и всички трябва да му се кланят!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 17 Май 2016, 12:12

Демирев написа:Въпросният регистратор както му викате всъщност е модератор в ауто раздела на дата.бг. форума и обича много да се прави на голям мъж!

Монтирал си е регистратора на своята кола Мини купър с цел нарочно да се навира при големите и после да реве в своя форум и може би и на много други форуми!

Младежа е 24 годишен студент ДВГ и е особено много надут!
Тества новото Волво ХС 90 и се мисли за голямата работа!

Въбразил си е че като е студент двг и има шоф.книжка от 3г. и има видеорегистратор в мини купъра е господа на всички и всички трябва да му се кланят!

Колега, разконспирира го. Браво! Това ме убеди, че тоя с Х5-цата е в правото си да тепе спирачки, особено на лигаво пишлеменце с гейски мини купър. Къв е тоя бунак, на 24 години и да не знае, че черна Х5-ца е винаги с предимство...

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 17 Май 2016, 12:20

Проблема е в това че всички с видеорегистратор се мислят за господари на пътя!
И че видиш ли щом имат камера всички шофьори трябва да им се кланят!
Предизвикват нарочно ситуации, за да се хвалят после из интернет!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата