Скърцане задна седалка
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Скърцане задна седалка
Здравейте колеги ,
С годинките почна за съжаление да скърца
(признак , че е време да я сменям колата). По принцип откакто съм купил колата се чува едно пукане/скърцане от задните седалки , но преди беше доста рядко и се понасяше, уви напоследък(след като направих 2 курса с по 3ма човека отзад) се разскърца колата доста гадно. Изчетох други форуми пишат , за ски мястото , което се отваря зад подлакътника, но аз съм с него и там реално няма какво да направя смисъл аз го вадя и пак си продължа да се чува това пукане/скърцане , като седна на задна лява седалка и почна да шавам рязко , се чува точно този звук някак си отзад на седалката, предполагам някъде се получава някакво кофти триене със седалката и вероятно пласмасите които остават след като отворя изцяло ски багажника. Или може би не правилно сложени задни седалка , защото колата ми по ВИН излиза , че има 465 THROUGH-LOAD SYSTEM ето тази опция и седалката са падащи отзад в багажника имам 2 ръчки. Някакви идеи ? Аз смятам да ги сваля седалките и да намажа навсякъде с някакъв вид масло за да се смажи знам ли , ама просто от няколко дни е непоносимо , преди ми скърцаше таблото на Алфа ромеото ама беше кола за 3000 лева , някак си сега не очаквам и т.н. премиум коли да скърцат ...
Поздрави.
Благодаря предварително.
С годинките почна за съжаление да скърца

Поздрави.
Благодаря предварително.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Скърцане задна седалка
1во смаЖИ ти сериозно ли всичко останало ти е написано грамотни please 
2ро има как да предотвратиш подобни шумове като намериш мястото където се трие и да сложил филцово тиксо така можеш да обезшумиш супер много неща затова давай смело
Скърцането обикновено се поражда от прах и мръсотия, която с годините влиза в малките цепки и предизвиква по-силно триене.
Ако ти е занимава виж темеата на da6ip за обезшумяване, като го направи колата става по-тиха от s класа

2ро има как да предотвратиш подобни шумове като намериш мястото където се трие и да сложил филцово тиксо така можеш да обезшумиш супер много неща затова давай смело

Ако ти е занимава виж темеата на da6ip за обезшумяване, като го направи колата става по-тиха от s класа
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Taruno написа:1во смаЖИ ти сериозно ли всичко останало ти е написано грамотни please
2ро има как да предотвратиш подобни шумове като намериш мястото където се трие и да сложил филцово тиксо така можеш да обезшумиш супер много неща затова давай смелоСкърцането обикновено се поражда от прах и мръсотия, която с годините влиза в малките цепки и предизвиква по-силно триене.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Taruno написа:1во смаЖИ ти сериозно ли всичко останало ти е написано грамотни please
2ро има как да предотвратиш подобни шумове като намериш мястото където се трие и да сложил филцово тиксо така можеш да обезшумиш супер много неща затова давай смелоСкърцането обикновено се поражда от прах и мръсотия, която с годините влиза в малките цепки и предизвиква по-силно триене.
Ако ти е занимава виж темата на da6ip за обезшумяване, като го направи колата става по-тиха от s класа
Сорка за грешките

ЕДИТ: намерих май проблема задна лява седалка като я откачих от багажника и видях се е удряла в желязото което влиза в багажника(закопчаващия механизъм) реших да го мина с тиксо , само че пробрах първо като я закопчея наново праснах я силно и сега не скърца така както преди

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Имало е тежка експлоатация на задната седалка и за това се получило така.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
atanasov_aa написа:Имало е тежка експлоатация на задната седалка и за това се получило така.
Баба ми возих 80 кг е стига и ти

CrazyElement написа:atanasov_aa написа:Имало е тежка експлоатация на задната седалка и за това се получило така.
Баба ми возих 80 кг е стига и ти, за сега е добре ще го облепя с тиксо ако пак се прискърца
.
atanasov_aa има предвид от предния собсвеник

7 мнения
• Страница 1 от 1