Хидротрансформатор (торк)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Re: Хидротрансформатор (торк)
Simeon24 написа:От няколко дни забелязвам, че скоростната кутия се държи по странно, не мога и аз да обясня точно как, но ми се струва, че задържа на една скорост по дълго време преди да смени. На 2 пъти също на около 1600-1700 оборота със съвсем леко подадена газ, взе да придърпва (да лашка напред назад, все едно не и достига гориво примерно, не знам как да го обясня) След това пробвах пак с леко подадена газ да видя дали ще направи така, но си смени както трябва. Дали си заминава торка според вас?
ПС: Не трака, удари от кутията не се усещат, оборотите на ход мисля, че не играят (поне не забелязвам), в баир на D си стои на място (стига да не е мнооого стръмен тогава тръгва леко назад).
Възможно е да е затръгвал. Иди да си погледнеш адаптациите

Колеги,
И аз забелязвам странен проблем, ако може да ме насочите към торк или кутия.
Сега в дъждовните дни, при старт с много газ имам едно приритване, трекшъна се включва разбира се и гумите превъртат. Не мисля, че се стига до смяна на скорост, по скоро се случва на първа. Нямам други симптоми - играене на обороти и и.н.
Сега в дъждовните дни, при старт с много газ имам едно приритване, трекшъна се включва разбира се и гумите превъртат. Не мисля, че се стига до смяна на скорост, по скоро се случва на първа. Нямам други симптоми - играене на обороти и и.н.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
lazomilev написа:Колеги,
МИ то тия дни си е студено и летните гуми сега са като дървени

B.Stoimenov написа:lazomilev написа:Колеги,
МИ то тия дни си е студено и летните гуми сега са като дървении моята светва като коледна елха. а приритването което ти се струва вероятно идва от самия тракшън контрол
Така както си описал, поне според мен нямаш проблеми
Може би си прав, ще пробвам старт на мокро с изключен тракшън

- kilima
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d. E90 LCI 325d
След като изчетох темата, заключих, че и аз съм за ремонт на торка, като на 5-та и 6-та предавка няма прояви. но пък на 2-ра и 3-та ускорява осезаемо неравномерно до 2000 оборота.
Въпросът е, какво би се случило ако я помагам още малко, че трябва да пътувам тези дни? Има ли момент, в който тотално се предава кутията?
Въпросът е, какво би се случило ако я помагам още малко, че трябва да пътувам тези дни? Има ли момент, в който тотално се предава кутията?
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
kilima написа:След като изчетох темата, заключих, че и аз съм за ремонт на торка, като на 5-та и 6-та предавка няма прояви. но пък на 2-ра и 3-та ускорява осезаемо неравномерно до 2000 оборота.
както колегите назад в темата споменаха - при такива първоначални симптоми няма да те остави на пътя. може и 30к КМ да изкара доакто започне яко да придърпва, тресе и прави ядове. Но така или иначе доколкото съм разбрал - нещата стават постепенно.
Ако искаш, ресетни адаптациите на кутията, може и да посвежне положението

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
kilima написа:След като изчетох темата, заключих, че и аз съм за ремонт на торка, като на 5-та и 6-та предавка няма прояви. но пък на 2-ра и 3-та ускорява осезаемо неравномерно до 2000 оборота.
Изтрий си адапционните стойности на кутията и карай за да се адаптира.
- kilima
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря, колеги, мисля да се насоча към Джемини, че не мога да седя без кола дълго време 

- kilima
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, чух, че сервиз "Коко" били добри. Някой отзиви?
Явно и аз имам проблеми с торк-а. При закупуване на 530dА (2004) и смяна на маслото започна силно биене при спиране(превключването от 2-ра на 1-ва). С ресет на адаптациите(в Дару кар) нещата се позакрепиха и ударът изчезна вече 6 месеца и 7 000 км, но все още се усеща леко придърпване когато ускорявам при качване на 2-ра и 3-та предавка. Придърпването се усеща само ако потеглям бавно, а при здраво натискане на газта - липсва.
Друг симптом е при шофирането по планински пътища, но за разлика от колегите, които имат проблеми при изкачване, аз имам при спускане по голям наклон. При натискане на спирачка , слизайки по наклон, сваля предавка, но след като се смени - оборотомера скача на 3 000 оборота(до преди това е била на около 1,6 примерно).
Предстои ми сватба след месец и около 2500км лятно пътуване из Хърватска(с евентуален планински релеф) и ме притеснява да не ме остави на пътя, а около сватбата не е най-подходящото време за подобни ремонти от финансова гледна точка
. Изчетох темата, но не виждам някой да има симптом като моя със спускането, затова всякакви мнения са добре дошли
ПС: При евентуален проблем на торк-а бих го ремонтирал в София, но доколкото съм събрал впечатления има осезаема разлика в цените, които предлагат дж..4 и т.нар. Коко автоматика. Има ли други читави места в София и къде ще се свърши добре работата без да ме дерат над 2к?
Друг симптом е при шофирането по планински пътища, но за разлика от колегите, които имат проблеми при изкачване, аз имам при спускане по голям наклон. При натискане на спирачка , слизайки по наклон, сваля предавка, но след като се смени - оборотомера скача на 3 000 оборота(до преди това е била на около 1,6 примерно).

Предстои ми сватба след месец и около 2500км лятно пътуване из Хърватска(с евентуален планински релеф) и ме притеснява да не ме остави на пътя, а около сватбата не е най-подходящото време за подобни ремонти от финансова гледна точка

ПС: При евентуален проблем на торк-а бих го ремонтирал в София, но доколкото съм събрал впечатления има осезаема разлика в цените, които предлагат дж..4 и т.нар. Коко автоматика. Има ли други читави места в София и къде ще се свърши добре работата без да ме дерат над 2к?
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
Вдигабето на оборотите при спускане не го имаш само ти
но доста тядко го наблюдавам аз при това всига до около 2,2. Така или иначе не мисля че ще те остави на пътя ... А има и други сервизи (цитирани са назад в темата) рециклирането на торка ... Определено не е 2к...
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- djssss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61-530XD LCI
- Мечтае да кара: кюрьосити
здравейте колеги,закупих си Е61 530XD,LCI,с което замених е46 330xd,при /е46/-правих скорости/торк/който го рециклирах в Белгия или Холандия,не помня какво точно ме лъготеше майстора,но там имах коренно различни симптоми от сегашните..
След изминати 216км.като собственик на въпросния сътворник/е61/ както си карам със 80-90-100км/ч. подавам газ-равномерно ,оборотите потъват ,задържа се така около 6-7сек. без никакво ускорение и тн. и изведнъж се из форсира до критични обороти и светват цялата кола,че има проблем в трансмисията!Гасиш палиш няма грешки до ново из форсиране!също така като спирам/понеже тя включва 1-ва непосредствено преди-0км/ч. вече се усеща тупкане,че минава на по ниската предавка.грешки няма
смених масло и прилежащи там джаджи,нищо,проблема си остава.
ако някой се е сблъсквал с това форсиране и има идея ,какво що как,ще почерпя една дамаджана вино:)
След изминати 216км.като собственик на въпросния сътворник/е61/ както си карам със 80-90-100км/ч. подавам газ-равномерно ,оборотите потъват ,задържа се така около 6-7сек. без никакво ускорение и тн. и изведнъж се из форсира до критични обороти и светват цялата кола,че има проблем в трансмисията!Гасиш палиш няма грешки до ново из форсиране!също така като спирам/понеже тя включва 1-ва непосредствено преди-0км/ч. вече се усеща тупкане,че минава на по ниската предавка.грешки няма

ако някой се е сблъсквал с това форсиране и има идея ,какво що как,ще почерпя една дамаджана вино:)
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
То масло добре си сменил колега,а адаптаци те рестартирах те ли ги????????
- djssss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61-530XD LCI
- Мечтае да кара: кюрьосити
Господин в сервиза м-комплект каза е сега ще ги рестартира нещо натисна и уж да...
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
М комплект ли
те пък от кога се занимават с такива работи??????