Хидротрансформатор (торк)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Re: Хидротрансформатор (торк)

Мнение от B.Stoimenov » 09 Май 2016, 15:40

Simeon24 написа:От няколко дни забелязвам, че скоростната кутия се държи по странно, не мога и аз да обясня точно как, но ми се струва, че задържа на една скорост по дълго време преди да смени. На 2 пъти също на около 1600-1700 оборота със съвсем леко подадена газ, взе да придърпва (да лашка напред назад, все едно не и достига гориво примерно, не знам как да го обясня :D ) След това пробвах пак с леко подадена газ да видя дали ще направи така, но си смени както трябва. Дали си заминава торка според вас?

ПС: Не трака, удари от кутията не се усещат, оборотите на ход мисля, че не играят (поне не забелязвам), в баир на D си стои на място (стига да не е мнооого стръмен тогава тръгва леко назад).

Възможно е да е затръгвал. Иди да си погледнеш адаптациите ;) Възможно е да закрепиш положенито ако ги ресетнеш :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lazomilev » 10 Май 2016, 12:52

Колеги,
И аз забелязвам странен проблем, ако може да ме насочите към торк или кутия.
Сега в дъждовните дни, при старт с много газ имам едно приритване, трекшъна се включва разбира се и гумите превъртат. Не мисля, че се стига до смяна на скорост, по скоро се случва на първа. Нямам други симптоми - играене на обороти и и.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 10 Май 2016, 13:01

lazomilev написа:Колеги,
Сега в дъждовните дни, при старт с много газ имам едно приритване, трекшъна се включва разбира се и гумите превъртат. Не мисля, че се стига до смяна на скорост, по скоро се случва на първа. Нямам други симптоми - играене на обороти и и.н.

МИ то тия дни си е студено и летните гуми сега са като дървени :) и моята светва като коледна елха. а приритването което ти се струва вероятно идва от самия тракшън контрол :) Така както си описал, поне според мен нямаш проблеми :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lazomilev » 11 Май 2016, 9:27

B.Stoimenov написа:
lazomilev написа:Колеги,

МИ то тия дни си е студено и летните гуми сега са като дървени :) и моята светва като коледна елха. а приритването което ти се струва вероятно идва от самия тракшън контрол :) Така както си описал, поне според мен нямаш проблеми :)

Може би си прав, ще пробвам старт на мокро с изключен тракшън :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d. E90 LCI 325d

Мнение от kilima » 24 Май 2016, 9:19

След като изчетох темата, заключих, че и аз съм за ремонт на торка, като на 5-та и 6-та предавка няма прояви. но пък на 2-ра и 3-та ускорява осезаемо неравномерно до 2000 оборота.
Въпросът е, какво би се случило ако я помагам още малко, че трябва да пътувам тези дни? Има ли момент, в който тотално се предава кутията?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 24 Май 2016, 10:09

kilima написа:След като изчетох темата, заключих, че и аз съм за ремонт на торка, като на 5-та и 6-та предавка няма прояви. но пък на 2-ра и 3-та ускорява осезаемо неравномерно до 2000 оборота.
Въпросът е, какво би се случило ако я помагам още малко, че трябва да пътувам тези дни? Има ли момент, в който тотално се предава кутията?

както колегите назад в темата споменаха - при такива първоначални симптоми няма да те остави на пътя. може и 30к КМ да изкара доакто започне яко да придърпва, тресе и прави ядове. Но така или иначе доколкото съм разбрал - нещата стават постепенно.

Ако искаш, ресетни адаптациите на кутията, може и да посвежне положението ;) Не пречи все пка да видиш кутията дали има грешки. :bchug:

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 24 Май 2016, 10:46

kilima написа:След като изчетох темата, заключих, че и аз съм за ремонт на торка, като на 5-та и 6-та предавка няма прояви. но пък на 2-ра и 3-та ускорява осезаемо неравномерно до 2000 оборота.

Изтрий си адапционните стойности на кутията и карай за да се адаптира.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kilima » 25 Май 2016, 19:08

Благодаря, колеги, мисля да се насоча към Джемини, че не мога да седя без кола дълго време :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kilima » 28 Май 2016, 0:05

Колеги, чух, че сервиз "Коко" били добри. Някой отзиви?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 28 Май 2016, 8:06

Явно и аз имам проблеми с торк-а. При закупуване на 530dА (2004) и смяна на маслото започна силно биене при спиране(превключването от 2-ра на 1-ва). С ресет на адаптациите(в Дару кар) нещата се позакрепиха и ударът изчезна вече 6 месеца и 7 000 км, но все още се усеща леко придърпване когато ускорявам при качване на 2-ра и 3-та предавка. Придърпването се усеща само ако потеглям бавно, а при здраво натискане на газта - липсва.
Друг симптом е при шофирането по планински пътища, но за разлика от колегите, които имат проблеми при изкачване, аз имам при спускане по голям наклон. При натискане на спирачка , слизайки по наклон, сваля предавка, но след като се смени - оборотомера скача на 3 000 оборота(до преди това е била на около 1,6 примерно). :roll:
Предстои ми сватба след месец и около 2500км лятно пътуване из Хърватска(с евентуален планински релеф) и ме притеснява да не ме остави на пътя, а около сватбата не е най-подходящото време за подобни ремонти от финансова гледна точка :) . Изчетох темата, но не виждам някой да има симптом като моя със спускането, затова всякакви мнения са добре дошли :bchug:

ПС: При евентуален проблем на торк-а бих го ремонтирал в София, но доколкото съм събрал впечатления има осезаема разлика в цените, които предлагат дж..4 и т.нар. Коко автоматика. Има ли други читави места в София и къде ще се свърши добре работата без да ме дерат над 2к?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 28 Май 2016, 10:57

Вдигабето на оборотите при спускане не го имаш само ти ;) но доста тядко го наблюдавам аз при това всига до около 2,2. Така или иначе не мисля че ще те остави на пътя ... А има и други сервизи (цитирани са назад в темата) рециклирането на торка ... Определено не е 2к...

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61-530XD LCI
Мечтае да кара: кюрьосити

Мнение от djssss » 03 Юли 2016, 8:08

здравейте колеги,закупих си Е61 530XD,LCI,с което замених е46 330xd,при /е46/-правих скорости/торк/който го рециклирах в Белгия или Холандия,не помня какво точно ме лъготеше майстора,но там имах коренно различни симптоми от сегашните..
След изминати 216км.като собственик на въпросния сътворник/е61/ както си карам със 80-90-100км/ч. подавам газ-равномерно ,оборотите потъват ,задържа се така около 6-7сек. без никакво ускорение и тн. и изведнъж се из форсира до критични обороти и светват цялата кола,че има проблем в трансмисията!Гасиш палиш няма грешки до ново из форсиране!също така като спирам/понеже тя включва 1-ва непосредствено преди-0км/ч. вече се усеща тупкане,че минава на по ниската предавка.грешки няма :dunno: смених масло и прилежащи там джаджи,нищо,проблема си остава.
ако някой се е сблъсквал с това форсиране и има идея ,какво що как,ще почерпя една дамаджана вино:)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Луноход

Мнение от pepsin » 03 Юли 2016, 10:39

То масло добре си сменил колега,а адаптаци те рестартирах те ли ги????????

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61-530XD LCI
Мечтае да кара: кюрьосити

Мнение от djssss » 03 Юли 2016, 11:17

Господин в сервиза м-комплект каза е сега ще ги рестартира нещо натисна и уж да...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Луноход

Мнение от pepsin » 03 Юли 2016, 11:41

М комплект ли :shock: те пък от кога се занимават с такива работи??????

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61