Прекъсва на бензин Е36 320
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dimitar92_db
- кандидат ентусиаст
-
Прекъсва на бензин Е36 320
Колеги карам Е36 320 м50б20 от скоро почна да ми прекъсва само на бензин на газ нямам никакъв проблем.Проблема е следният като я запаля прекъсва на убиване като позагрее малко се пооправя но пак си е мудна не е като преди сменях дюзите и реголатора на горивната рейка и пак прекъсва . Някой да се е зблъскал с подобен проблем. Моля за мнения благодаря предварително 

Re: Прекъсва на бензин Е36 320
Колега, при мен прекъсваше само на бензин и се оказа дебитомер. Опитай да покараш без него.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Както каза колегата по горе откачи дебитомера за проба,аз сам имал подобен проблем само че при мен студена/топла когато си ще ме базикаше на свободен ход всякаш работеше на 3 цилиндара,като трьгна прекьсваше и губеше мощност до като не влезнеше в 3/4к оборота,до като не откачих дебитомера за проба а после го смених и нямам проблеми 

- dimitar92_db
- кандидат ентусиаст
-
Пробвах с откачен дебитомер няма голяма разлика с газов инжекцион съм на газ си върви перфектно даже в момента повече върви на газ д а е от бензиновата помпа
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
Можеш да я провериш бензиновата помпа сваляш я,потапяш я в кофа с бензин подаваш и ток от акумолатора и я затапваш с прьста ако я удьржиш значи няма дебит 

- dimitar92_db
- кандидат ентусиаст
-
Направо на място не може ли да я затапя с ръка и да я пробвам
- dimitar92_db
- кандидат ентусиаст
-
Пробвах колега помпата е добре . Като запаля на бензин и като подам рязко газ се чува леко препукване това може ли да е дебитомера или бобина ама ако е дебитомера или бобината би трябвало и на газ да ми го прави. Ако е пикаеща дюза какви са симптомите някои знае ли
- Hadjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i
Здравей колега,
Явно проблема е когато колата работи само на бензин. Значи смени горивен филтър ако не си го направил де и отново замери налягането което подържа помпата. На входа на рейката трябва да бъде над 3,5 бара. На толкова отваря клапана за обратния бензин. При мен имах подобен проблем но само на студен мотор, оказа се недостиг на гориво. При замерване показа налягане от 1.9 бара. Смених с нова помпа и нещата си дойдоха на място. Поздрави и успех.
Явно проблема е когато колата работи само на бензин. Значи смени горивен филтър ако не си го направил де и отново замери налягането което подържа помпата. На входа на рейката трябва да бъде над 3,5 бара. На толкова отваря клапана за обратния бензин. При мен имах подобен проблем но само на студен мотор, оказа се недостиг на гориво. При замерване показа налягане от 1.9 бара. Смених с нова помпа и нещата си дойдоха на място. Поздрави и успех.
- dimitar92_db
- кандидат ентусиаст
-
То при мен на студен мотор е мн зле ама като загрее се пооправя ама не мн добре
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Аз го имах същия проблем на М52. Нещата на студено бяха зле, пробвах с дебитомери, свещи, мерих налягане на бензин, абе всичко си беше наред. Накрая смених дюзите и се оправиха нещата, сипя ли и хубав бензин (макс моушъна на ОМВ) и работата съвсем заспиваше. Но като гледам ти си пробвал вече с дюзи, та не знам....
- dimitar92_db
- кандидат ентусиаст
-
Между другото като сипах от омв 100 октана бенз и тогава ми почнаха проблемите от начало по малко ама сега е плачевно смених дюзите но със старите и не съм ги чистил сега ще ги сваля и ще ги занеса на ултра звук да ги изчистят както трябва
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
На ултразвук просто ей така е бошлаф работа, дюзи се чистят на специализирани стендове, където може да се диагностициа и състоянието им и дали изобщо подлежат на почистване/ремонт. Иначе нищо не прайм!
Примерно:
http://www.adiasys.com/products.php?cid=4
Примерно:
http://www.adiasys.com/products.php?cid=4
- dimitar92_db
- кандидат ентусиаст
-
Ако ми се е прецакал регулатора (клапана) на горивната рейка какви са синптомите тогава пак може ли да прекъсва
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
Колека свещите и кабелите в какво сьстояние са 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2