Проблем въздушно окачване е39/комби

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Dodge Charger 67""

Проблем въздушно окачване е39/комби

Мнение от beseech » 25 Фев 2016, 18:11

Колеги от около 6 месеца имам колата м54б22, та проблема ми е следния вижте снимките все пак, но стария собственик ми каза, че е сменил възглавниците и компресора, всичко е тип топ, копресора включва рядко както трябва. Правя сравнение с другите коли тяхната стойка е на светлинни години от моята, задницата ми е доста надървена, от какво ми идва проблема след като всичко е ок. Благодаря предварително ето снимките.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Нов Блог за ремонт и облужване на всички видове автомобили https://mechanicus89.blogspot.com/

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Re: Проблем въздушно окачване е39/комби

Мнение от nightdriver » 25 Фев 2016, 18:23

ще трябва да отидеш при някой с диагностика , за да ти свали задницата както ти харесва...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от beseech » 25 Фев 2016, 18:47

колега закачал съм я няма такова чудовище като нагласяне, забравих просто да го спомена.
Нов Блог за ремонт и облужване на всички видове автомобили https://mechanicus89.blogspot.com/

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 25 Фев 2016, 20:08

не с всяка програма става , например с импа не става , но с правилната програма трябва да стане операцията ... скенер , GT1
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от beseech » 25 Фев 2016, 20:12

а знаеш ли само с диагностиката ли ще стане друг вариант няма ли защото заради АБС който ми е 001 немога да правя нищо дори с Delphito :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 26 Фев 2016, 11:05

Определено ти е навирена задницата. Така като гледам, това е максималната височина.
Регулирането се прави през Инпа. Има си обяснение в самата програма как се вдига/сваля, както и параметри за нормално и м-тех окачване.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от beseech » 26 Фев 2016, 22:05

1 адекватен отговор да получа, благодаря все пак ще разгледам но тъй като АБС-а ми е свален софтуерно немога да барам нищо явно по нататък ще е

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от beseech » 28 Мар 2016, 18:42

Нови 20 колеги колата мога да я качвам но немога да я свалям къде да търся проблема :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i и 520i
Мечтае да кара: BMWE46 M3GTR S62(351HP) или BMW(E38)750iL(326Hp)
Детайли за колата: BMW e46 M43TUB19 118hp Март 1999г. черен металик
BMW e39 M54B22 170hp Окт. 2000г. Титан силвър

Мнение от inj.stoichev » 09 Май 2016, 15:32

За да не пускам нови теми питам тук...

От прочетеното из форума разбирам, че стандартно комбитата на е39 са с въздушно окачване отзад. Прочетох коментари, че и в седан версията може да има въздушно окачване на задницата.

:arrow: Интересува ме кои е39 седан са с въздушно окачване отзад. :?: От определена година ли започват, например от Фейс лифт 2001г или има и преди него на някои определени пакети към автомобила :?:

Като отворя реалОЕМ на някой седан е39 на задно окачване са показани и двата варианта - с въздушно и без въздушно окачване.

Моля някой който е наясно да ми разясни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от beseech » 09 Май 2016, 20:14

Добре че повдигна темата аз имам и друг въпрос, колата от Компютъра я вдигам но немога да я свалям, та кое отговаря за спускането на въздуха самия компресор или клапаните отсрани на него ? :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 Touring
Мечтае да кара: BMW M5 F10

Мнение от ampera1 » 09 Май 2016, 20:35

Колега карам същата кола значи колата се сваля и се вдига от компютър става и с инпа но много изчисления трябват за да стане добре и попринцип колата се настройва според това какви са джантите 15 16 17.Другото което е трябва да се настройва само и единствено ако няма грешки в окачването
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Май 2016, 20:46

Това не дава ли някаква грешка в системата? Когато има проблем, мисля надува до край. Тъй стана при мен поне.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 12 Май 2016, 20:49

Моята си е с М техник оригинално окачване и си я карам със 17ски.Не ми прави проблеми,никакви поне за сега,обаче от скоро време 3-4 месеца все си мисля че е леко "изсулена,увиснала" отзад и искам да я вдигна леко.Имам INPA,DIS,Scanner,Delphi обаче с никоя не мога да я настроя както искам.
1.С ИНПА давам на ръчно настройване,вдигам си я от ляво,от дясно както си искам,става си перфектна,давам край на ръчното,излиза от него и сама пада и то пада доста или аз си го внушавам така.
Като дам на другия метод където е и таблицата с милиметрите,пише как се въвежда,меря струвам и каквото и да въведа не реагира,мога да въведа числа от 0 до 99,над 100 не ми дава,изписва грешка,обаче колата не реагира.
Имаше в някое меню транспортна мода и товареща мода,която и да избера и оставя включена свети на таблото окачването,като ги изключа няма проблем.
2.С ДИС не можах да намеря къде да бутам,ако някой може нека да каже да ме ориентира.
3.Със скенер не успях да вляза при окачването или съм сбъркал модула....
4.С делфи ми дава да си направи някакво автоматично настройване,още в началото ми дава някаква грешка и на таблото светва окачването,после няма оправия,грешки няма записани.Влизам с инпа,сменям тия моди товарна и транспортна,изклювам ги и изчезва грешката.

П.С Почна да ми писна и взех да мисля да я вдигна както искам и да махам буксата на компресора :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Лошото е че си я товаря някога пък и хора си возя понякога отзад и ми е супер като си работи,просто искам да вдигна сегашното ниво.
Имам и едно на ум как да го направя без диагностика,но няма да го споделям за сега :banghead:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 26 Авг 2016, 10:26

Някой да се включи и да каже как да вдигна малко задницата?С каква програма,че с ИНПА не се разбираме?Гледах в чуждите форуми с раздвижни биалетки на датчиците за ъгъла....
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530D

Мнение от VaskoC » 30 Авг 2016, 1:21

И аз имам същия проблем, не мога да я настроя. Възглавниците са ми здрави (едната сменена), компресора си работи както трябва, но отдясно ми е доста увиснала, а отляво си е добре. Ако някой от Пловдив може да се справи с проблема, моля пратете телефон за връзка.

PS: Някой може ли да ми каже с какво окачване съм? VIN: WBAD P88103 0GV58 777

Следваща

Назад към E39