скоростната кутия........
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 335d, F30 320d
скоростната кутия........
искам да си сменя скоростната кутия на моето М20Б20,
търсих и четох във форума, оказа се че май не може да се разбере каква ми е оригиналната - ЗФ или Гетраг.
Доколкото разбрах май че на М20Б20 повечето са ЗФ, така ли е или трябва да се пъхам под колата да гледам.
Мога ли ако е ЗФ да я сменя с Гетраг без да сменям нищо друго
много ще съм благодарен на всякакви съвети
търсих и четох във форума, оказа се че май не може да се разбере каква ми е оригиналната - ЗФ или Гетраг.
Доколкото разбрах май че на М20Б20 повечето са ЗФ, така ли е или трябва да се пъхам под колата да гледам.
Мога ли ако е ЗФ да я сменя с Гетраг без да сменям нищо друго
много ще съм благодарен на всякакви съвети
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Ами аз знам, че всички М20Б20 са със ZF кутия и 4.45 диф
Това май е по-подразбиране конфигурация. Иначе за да разбереш каква е трябва да погленеш кутията. На нея 100 процента си пише само дето трудно се вижда. Търкай с парцала и си носи нещо за светене. Отстрани на кутията май е. А за това дали стават не знам 

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
здравей колега ,по принцип м20 б20 е с ZF кутия.мисля че няма да имаш проблем да я смениш с Гетраг,но виж мнения на колеги които сменят скорости Гетраг с ZF на м50(от цялата работа колите им стават с по-дълги скорости)моето мнение е че ZF е по-добра кутия.все пак ти си решаваш 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
ZF е по-добрата
Ако ще правиш по-дълги скоростите мятай друг диф. Ама по-дълги скорости на М20
Питай мене

- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
благодаря за отговорите другари, истината е че трябва да я сменям по принуда.
Реших да си дойда тук (в Англия) веднъж с колата и скоростната кутия взе че прокапа. казаха ми тукашните майстори че нещо връзката с дифа играе и оттам уплътнението (което е ново) не държи и капе - ако стои на място капе няколко капки обаче като карам за 2 седмици нормално каране, доляха 1 литър масло - та положението е лошо, не мога така да се върна до БГ.
Тук ми казват че няма спасение ще трябва да се сменя кутията.
предлагат ми втора употреба - или ЗФ много добра обаче ще излезе много скъпо или доста по евтина гетраг обаче не знам дали става та затова питам.
с две думи май ако не става гетраг ще трябва да я хвърлям колата тук и да си донеса в БГ само номерата че смяната с ЗФ ще ми излезе по скъпо отколкото струва колата.
Та така поне си "изплаках" болката тук
всякакви мнения, съвети и препоръки които бихте ми дали са добре дошли
благодаря
Реших да си дойда тук (в Англия) веднъж с колата и скоростната кутия взе че прокапа. казаха ми тукашните майстори че нещо връзката с дифа играе и оттам уплътнението (което е ново) не държи и капе - ако стои на място капе няколко капки обаче като карам за 2 седмици нормално каране, доляха 1 литър масло - та положението е лошо, не мога така да се върна до БГ.
Тук ми казват че няма спасение ще трябва да се сменя кутията.
предлагат ми втора употреба - или ЗФ много добра обаче ще излезе много скъпо или доста по евтина гетраг обаче не знам дали става та затова питам.
с две думи май ако не става гетраг ще трябва да я хвърлям колата тук и да си донеса в БГ само номерата че смяната с ЗФ ще ми излезе по скъпо отколкото струва колата.
Та така поне си "изплаках" болката тук

всякакви мнения, съвети и препоръки които бихте ми дали са добре дошли
благодаря
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.
- the_gate
- ентусиаст
-
проблема ти не е чак толкова сложен.на мен също ми капе скоростната кутия два пъти сменям семеринг и пак капе,разпитах колегите и в най-скоро време ще сменям лагер (задния) на кутията. много по-евтин вариянт.та мисълта ми е че по думите ти кутията ти, си е здрава,а ония майстори от сервизите искат да ти отдрежат главата... 

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Колега, ако питаш мене, вземи 5-6 килца масло и намери канал в тая пуста Анлия, купи и ключ 17 звезда, и всеки петък за разтоварване от дългата седмица отиваш, отвиваш, сипваш и
. Пък като стане време да прииждаш у Татковината
, вземи масълце за изпът, макар че не вярвам да се наложи да доливаш
. А в България вече е лесно.
Успех и да не вземеш да изхвърлиш колицата ЕЙ
!

Успех и да не вземеш да изхвърлиш колицата ЕЙ

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
dizelboy написа:гетрак е по добра по издръжлива е разликие са минимални .избора е по добър
А бе дизелче. Що Гетрага да е по-добър и особено по-здрав

Към колегата с проблема. Да не вземеш да изхвърлиш колата заради тоя проблем дето в БГ ще го решиш за малко пари. Ако ще я извхърляш кажи да мина през Англия да си я докарам

- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
Колеги благодаря за подкрепата,
не знам още какво да правя, всичко друго по колата си е перфектно и си върви
Майсторите тук абсолютно отказват да правят ремонт на сегашната кутия, на тях им е най лесно да кажат смени я.
Засега няма да я хвърлям колата и ще доливам - макар че при нормално каране за около 2 седмици(200-300км) губи около 1 литър (което май е почти всичкото масло), 2-ра и 3-та почват да вият и изобщо......
Ако бях 100% сигурен че ще издържи до БГ и няма да спече насред път
веднага щях да тръгна че последното нещо което искам е колата да свърши разглобена в някоя гробница тук.
Варианта с Гертрага също остава - дават ми оферта за около 500 лева за втора ръка, труда отделно, обаче мастора дали ще може да я сложи ако има малки разлики......
ще го мисля още
благодаря на всички, само да се довлека до БГ ще има
не знам още какво да правя, всичко друго по колата си е перфектно и си върви
Майсторите тук абсолютно отказват да правят ремонт на сегашната кутия, на тях им е най лесно да кажат смени я.
Засега няма да я хвърлям колата и ще доливам - макар че при нормално каране за около 2 седмици(200-300км) губи около 1 литър (което май е почти всичкото масло), 2-ра и 3-та почват да вият и изобщо......
Ако бях 100% сигурен че ще издържи до БГ и няма да спече насред път

Варианта с Гертрага също остава - дават ми оферта за около 500 лева за втора ръка, труда отделно, обаче мастора дали ще може да я сложи ако има малки разлики......
ще го мисля още
благодаря на всички, само да се довлека до БГ ще има

- the_gate
- ентусиаст
-
има и друг вариянт-купуваш си семеринг и го сменяш(за целта ти трябват канал и няколко ключа,но знам от приятели в англия че от някои сервизчета дават ключове и гледат как българин си поправя колата(голяма сензация за тях)
ако ти трябва номера на семеринка ...казвай.поне два месеца издържа(2000/3000км)все пак е по евтин вариянт 

- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
аз семеринг си купих (поръчах си от официалният дилър тук и ми го доставиха ще ти пиша и точно кой номер е по късно),
обаче майстора вика че нямало смисъл тъй като връзката била разхлабена и се клатела и дори и нов да сложиш пак щяло да тече
Мислиш ли че ако той смени семеринга с чисто нов ще се закрепи временно положението и ще мога да се прибера - ако е така направо да го карам да ми го сменя и да се прибирам
сега стои на паркинга и чака да я "излекуват"
обаче майстора вика че нямало смисъл тъй като връзката била разхлабена и се клатела и дори и нов да сложиш пак щяло да тече
Мислиш ли че ако той смени семеринга с чисто нов ще се закрепи временно положението и ще мога да се прибера - ако е така направо да го карам да ми го сменя и да се прибирам
сега стои на паркинга и чака да я "излекуват"

- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
Момчета я кажете скоростна кутия от М50Б20 става ли на М20Б20 при положение че и двете са Гетраг само че едната е 240 а другата 260.
намерих си втора ръка много добра но е от М50 май и не искам да я купя и после да остана неприятно изненадан
Благодаря
намерих си втора ръка много добра но е от М50 май и не искам да я купя и после да остана неприятно изненадан
Благодаря
14 мнения
• Страница 1 от 1