Гори много масло, пропушва син пушек?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Re: Гори много масло, пропушва син пушек?

Мнение от CrazyElement » 06 Май 2016, 12:54

Ronian написа:Колеги вчера го мерих като колата беше мн добре загряла, като при първо палене нямаше никакъв пушек, маслото беше точно на макс, сега след 1000 км ще го погледна пак и сиг другата седмица ще сменя този филтър за всеки случай. А когато пропуши не беше палена близо 3 дни.

Колега винаги тогава пуши когато колата е изстинала напълно , ако вънка е 35 градуса лятото почти не пуши, имам познат с мерцедес и при него по абсолютно същия начин му пуши като е изстинала на макс. Този филтър ако си го сменял един път или като ти го отворят е вортексовия няма смисъл да го сменяш, както ти казах всичките са еднакви пробвал съм с други филтри, това е положението ще си пропушва :). Предполагам на всички така им пушат колите може би при някои , самият ДПФ и катализатор спират част от пушека и не се вижда много добре , аз съм с напълно отворена генерация и като си я запаля сутрин си изкъдява доста прилично(ако е студено, ако е топло НЕ).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 06 Май 2016, 16:11

При мене имаше пушене, но го оправих. Пушенето не е от масло, а от не изгоряла хубаво нафта. Както е казал колегата има една свещ изгоряла. Сигурен съм, че ако я оправи ще изчезне и пушенето. То за това пуши когато е студено, а като е топло, над 12 градуса няма пушене. По принцип ако има горене на масло в двигателя ще има и вдигане на оборотите без да се дава газ. Ако беше масло щеше да пуши и след като е престояла 2 или 3 часа, а не само като е изстинал напълно мотора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 06 Май 2016, 21:55

Всички коли пушат, независимо дали са топли, студени или марни... Махнете DPF и после казвайте, че не излиза пушек. Просто е леко невидим, но вечер като светнете с фенерО и се вижда прекрасно. През деня трудно ще се забележи на място, ако няма и друг проблем. При студено винаги си пропушва, сменях всички свещи и реле, пак си пуши като се запали :mrgreen: Ама нормално, не виждам кой трябва да се учудва, че 10 годишната му кола пропушвала :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 06 Май 2016, 22:50

Колега, при мен изпушваше по същия начин и особено в студено време. Сложих нови подгряващи свещи и ЗАБРАВИХ завинаги за този проблем. Чета, че и други колеги са решили така това пропушване. Ти имаш грешка за една подгревна свещи, но не се знае другите колко добре греят! Моят съвет е да сложиш Beru. Смени всички комплект. Смени гарнитури на смукателния колектор ако са изпечени и се радвай на колата си. Маслото се мери на загрят мотор.

Sent from my HTC One using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Май 2016, 10:16

При мен нямаше никаква грешка за изгоряла свещ, и когато стана студено при -13 си палеше на магия. Свалих подгревното реле и се оказа че не работи. Преди това бяха едни пушеци сини като я палех студена, естествено на топло време нямаше нищо. Как го смених релето и всякакви пушеци изчезнаха при студено палене, така че по принцип проблема е от там. Възможно е и не добре работеща дюза.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 07 Май 2016, 13:39

В заключение, проблема е в подгрева! Било то в свещи или реле.

Sent from my HTC One using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д

Мнение от Ronian » 07 Май 2016, 13:42

Сигурно ще е от свещта. Да попитам като се сменя вс свещи ли се сменят или само проблемните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Май 2016, 13:43

Ronian написа:Сигурно ще е от свещта. Да попитам като се сменя вс свещи ли се сменят или само проблемните.

по добре всички

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ronian » 07 Май 2016, 13:45

Мерси

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 07 Май 2016, 13:59

Интересна логика, но има смисъл в нея .. моята си пушеше и преди да метни грешка за прецакана свещ на 5ти цилиндър , но явно свещите на 11 години си дават багажа , но лично на мен не ми пречи колата да пропушва леко в студени условия при палене, не съм и имал проблеми при палене на -15 тази година всичко си беше ОК с изключение на пушенето. Смяната на свещи не е много тривиална работа , въпреки , че статистиката по форумните сервизи е доста положителна , пак се случва да се скъса свещта и тогава влизаш в доста голям филм, лично аз моите няма да ги барам докато не гръмнат поне 3 и почне наистина да пали трудно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ronian » 07 Май 2016, 14:35

И моята на -15 си палеше както сега единствено пушеше бяло от конденза. Но ако е само едната ще сменя само нея

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 07 Май 2016, 16:52

Ronian написа:И моята на -15 си палеше както сега единствено пушеше бяло от конденза. Но ако е само едната ще сменя само нея

Не знам колега на мен днеска си ми изпуши и при палене на 17 градуса , вчера температурата падна макс до 11 , и пак си пропушва може би , не знам до колко тези свещи са проблема. Но определено си изпушва като изгоряла нафта дори и като излезна веднага да помириша , си мирише на изгоряла нафта не на масло. Най-вероятно в това е проблема, ама не виждам смисъл да се сменят докато не почне да пали трудно зимата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Май 2016, 17:03

e нали Ви казвам че на -13 пали без нито една свещ

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 07 Май 2016, 20:01

adovet написа:e нали Ви казвам че на -13 пали без нито една свещ

Значи общо взето ако колата ти пуши при студен старт около макс външна температура 15 градуса(от там нагоре е топло и не пуши) , трябва да се смени релето и всички свещи ?

Предишна

Назад към Е60/Е61