Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от E34 » 04 Май 2016, 0:11

Добре де аз да питам мега справедливите и съвестните кандидат неизявени журналисти, абе господа ушенца снимането и въобще използването на телефон по време на движение не е ли нарушение на Правилника ве да го ева :mhihi: Ей тва българчето умре да се прави на милиционер, данъчен и депутат само и само да преебе другарчето и комшията по всякакъв начин! Аллах керим!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Май 2016, 0:31

Чакай малко сега. Какво значи да преебе другарчето... в конкретния случай някой върви срещу теб в еднопосочна улица и според теб ти го преебаваш като го караш да се върне? Аз предполагам, че ако се случи на теб, ти би слязал и му би забърсал и прозорците преди да върнеш назад въпреки, че той е в нарушение (от толерантност)?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 04 Май 2016, 8:15

E34 написа:Аллах керим!

Дай превод, че се притесних.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 04 Май 2016, 10:18

steeN написа: в конкретния случай някой върви срещу теб в еднопосочна улица и според теб ти го преебаваш като го караш да се върне?

правилно си разбрал... :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 04 Май 2016, 11:09

Принципно, в случая е редно нарушителят да върне назад и най-малкото да пропусне другата кола. Ок, тръгнал е да хитрее (не че одобрявам), но поне да се извини и да върне малко назад. Обаче случаят си е класика - квартален тарикат с 20 годишна кола, 40 годишна панелка и поведение тип "че ти напраим проблемче, ти знеш ли кой съм аз?!"... Класика, класика, класика.... В сградата, където работи приятелката ми, има голям паркинг само за служители, като подходът към паркинга е отделен с мантинела, за да се разделят потоците коли при влизане и излизане. Ей, значи, като дойде края на работния ден, всичко живо се втурва да хитрее - всеки втори тръгва да излиза през насрещното (лентата за влизане в паркинга), за да спести 5м. Колко пъти съм спирал рязко и съм отбивал в страни, за да избегна удар с поредния селтак или поредната овца, решили да са тарикати за 5м, само аз си знам... Това е положението, силата на средностатистическия българин е точно там - в глупавия битовизъм, в битовия скандал, в тупането по гърдите тип "България на три морета" и изобщо във всички незначителни действия. Скоро гледах това видео:

https://www.youtube.com/watch?v=WyaZNlZ69pA

Общо взето, хубав анализ по темата защо сме такива идиоти. А поведението по пътищата е просто следствие... :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 04 Май 2016, 11:13

dreadx написа:
dextuar написа:Баш един негов комшия го беше снимал в еднопосочна
не ме интересува дали пак е било някакво българско "прееби другарче", мерене на пишки и т.н. - "комшията не ме кефи, ей-сега ще го натопя". --- Интересно ми стана дали от КАТ са ви казали, че е комшията? - и не е ли редно да скриват самоличността на свидетелите - понеже има случаи, в които може да се стигне и до саморазправа..

- или не са ви казали от КАТ, ами съседът после е решил да се похвали със снимката във Фейсбук?..

Видяхме го как ни снима, но не му обърнахме внимание точно защото не вярвахме, че ще има последствия

Старо, но по темата

https://www.youtube.com/watch?v=ewozZMTXs4s

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 04 Май 2016, 19:48

Да разбирам ли, че последствия е имало единствено, защото твоят приятел си е признал доброволно? http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=51349
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 04 Май 2016, 20:20

dreadx написа:Да разбирам ли, че последствия е имало единствено, защото твоят приятел си е признал доброволно? http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=51349

Не знам, само каза, че са го глобили, като минавам през КАТ специално ще се поинтересувам какво е станало със сигнала ми и ще пиша

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Май 2016, 23:18

С тия скрити камери по автомобилите има лек законов дисонанс ми се струва , особено в часта качване на видео по медиите .
http://personal-lawoffice.eu/2015/%D0%B ... %BC%D0%B0/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от steeN » 05 Май 2016, 1:35

На публична/държавна собственост може да снимаш, който си искаш и без неговото съгласие... на частна, собственика определя правилата.

Улиците са държавна собственост... така, че tough luck :) Нали си я харесвате тая държавна собственост :mhihi:

п.с. тоз пример там... ако някой те снима в ресторант... и ресторанта го забранява... определено имаш казус да му надуеш шошоните :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 05 Май 2016, 2:25

Мисля, че се има предвид не местоположението (на обществено място), а частта за претърпени имуществени и неимуществени (морални) вреди.

- А какво щеше да стане, ако твоят приятел твърди, че не е извършил нарушението? -- при положение, че любителският снимков материал, сам по себе си, не върши работа като доказателство.

НК - Раздел VII - Обида и клевета:
Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание. <-- става въпрос за зловредния съсед, който ви е снимал.
За по-интересно може да споменете, че ви е поискал пари, за да не изпрати снимката в КАТ, ама вие не сте му ги дали.. ;)

(2) Деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените обстоятелства или на приписаните престъпления.
-- за да се защити, съседът ще трябва да намери други неоспорими доказателства -- защото снимката няма да свърши работа като доказателство за истинността на твърдението му. Всъщност като неоспоримо доказателство може да се смята единствено констатирането на нарушението в момента на извършването му, на място от органите на КАТ.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Май 2016, 4:47

На мен са ми казвали, че след експертиза записа може да служи за доказателство в съда. Иначе е само улика.
Това с клеветата (или обида още по-малко), само с корумпиран съдия може да стане... Не, че няма такива, но все пак няма как да подкупиш всички по веригата нагоре за такава тъпня.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Май 2016, 8:24

Като махнем обществените личности , за останалите хора трябва да предупредиш че ги снимаш защото могат да откажат да бъдат снимани . Освен това не можеш да разпространяваш тоя материал по медиите без съгласие на снимания човек . Автомобили може да си снимат колкото искат - става въпрос за снимки на хора , точно такива каквито са на видеото в началото на темата .
Такова заснемане с цел наказателно преследване е разрешено само на контролните органи .
Естествено че ако се стигне до доказване в съд нещата са в ръцете на адвокатите и съда , но правната страна е налична в закона .Това дали ще бъде осъден пишман репортера със скритата камера е неясен въпрос но със сигурност е ясно че може да си навлече доста разправии и проблеми с правосъдието за такива неща ако не е в състояние да докаже нещо .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Май 2016, 9:27

нещо се отплеснахте от темата и зор да кажете нещо... идеята не е в снимането, а в манталитета на хората ;) :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 05 Май 2016, 9:38

Само сопата че ги оправи, добре че почнаха да се намират едни други все по-често напоследък.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата