след високи обороти ми отказа сервото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: след високи обороти ми отказа сервото

Мнение от host » 02 Май 2016, 21:19

jakson написа:
b00st написа:
jakson написа:След кратък урок за БМВ мощността, към един Форд куга... се оказа, че след "урока" почти ми отказаха спирачките и едва спрях. Педала на спирачката стана твърд и колата почти не спираше. След като спрях, спирачките се оправиха Оборотите не са стигали прекъсвач, но към 5500-6. Мотора е М40Б16. Лично моите съмнения са към запушено гърне. Какво друго може, да е?

Мощност и М40Б16 са омоними, колега :mhihi:

Така казват.... хората, които никога не са карали или возили или са го правили с някакви версии на по 1000 000 км. с+ побългаряване... Не съм се возил в другоМ40Б16 колега, но съм возил скептици и съм променял мнението им за този двигател! Преди, да взема колата, бях останал с впечатление, че колата е супер тежка и мотора е много "куц" и че едва ли не е нещо като Москвич 408 или волга... викам си... каквото е... важен е евтиният данък! Всичките ми "наблюдения" бяха от форума. Като се качих на колата за пръв път и потеглих от автосалона, 50М не можех, да спра с въртенето на гуми..защотосе задаваха и коли по булеварда на който излизах и се наложи по-рязко да тръгна... след което реших, до пробвам "куция кон" и промених мнението си за този мотор! От форума се повтаря една лъжа и тя казана 100 пъти се превръща в истина. Друг е и проблема с рекламния трик от завода, където те насочват към по-големия мотор и ест. по-скъпия! Не говорете глупости ако нямате преки впечатления от нещо! А лично за мен... темага е за ключ, защото се превърна в цирк! Разни хора без работа, си търсят забавление! Това не ви е БгМама, а форум, където всеки предава опита си и ако нямате такъв, просто пяма какво да кажете-мълчете си и толкова!

колега, в голяма грешка си, всичките е36 до м3 само като качиш един пасажер 50кг и се усеща веднага намалената динамика, с 3 пасажера да не говорим

ако не си карал кола до сега - т.е. карал си италиански коли под 1.8 или някакви френски недоразумения - е нормално да си надъхан... обаче нещата са тъжни - и 2.8 в купе от е36 е обикновена градска количка, нищо особено просто добър баланс на разход и динамика, но не и вървяща кола, виж в по-леко купе може би

та карай си 16-ката кефи се, и най-вече си намери доверен сервиз да те консултира при такива проблеми и да ти извършва ремонтите или вземи да порочетеш внимателно темите в началото на раздела които са "закачени"

не ти говоря за да те дразня, и т.н. казвам ти от опит, казвам ти за да ти е по-лесно - колкото повече знаеш за колата си, толкова по-лесно ще си я ползваш безпроблемно

гума(вероятно или гуми) върти всяка кола която има "някакви гуми" тип енерджи сейвинг и т.н. ... тва не е мерило за нищо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 02 Май 2016, 21:27

host написа:гума(вероятно или гуми) върти всяка кола която има "някакви гуми" тип енерджи сейвинг и т.н. ... тва не е мерило за нищо

И отворен диф ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 02 Май 2016, 21:28

jakson написа:Така казват.... хората, които никога не са карали или возили или са го правили с някакви версии на по 1000 000 км. с+ побългаряване... Не съм се возил в другоМ40Б16 колега, но съм возил скептици и съм променял мнението им за този двигател! Преди, да взема колата, бях останал с впечатление, че колата е супер тежка и мотора е много "куц" и че едва ли не е нещо като Москвич 408 или волга... викам си... каквото е... важен е евтиният данък! Всичките ми "наблюдения" бяха от форума. Като се качих на колата за пръв път и потеглих от автосалона, 50М не можех, да спра с въртенето на гуми..защотосе задаваха и коли по булеварда на който излизах и се наложи по-рязко да тръгна... след което реших, до пробвам "куция кон" и промених мнението си за този мотор! От форума се повтаря една лъжа и тя казана 100 пъти се превръща в истина. Друг е и проблема с рекламния трик от завода, където те насочват към по-големия мотор и ест. по-скъпия! Не говорете глупости ако нямате преки впечатления от нещо! А лично за мен... темага е за ключ, защото се превърна в цирк! Разни хора без работа, си търсят забавление! Това не ви е БгМама, а форум, където всеки предава опита си и ако нямате такъв, просто пяма какво да кажете-мълчете си и толкова!

Ти сигурно ше си първия дето ше суапне м52б28 с м40б16/18 :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 04 Май 2016, 11:29

Леле майко как е отворена тази тема още не знам :mhihi:

Да нямаш някой усилвател на мощността, че да въртиш по 50 метра гумите с 16ка - може и без, ако е валяло :mhihi:

316ките не бяха ли с малко над 100 кс? Малкия данък е за коли под 101кс и в случая не мисля, че ти е много малък данъка, така че се ориентирай към 318тдс там с 90кс съм сигурен, че данъка ще ти е нищожен :yes: Пък и има турбо може и на драг да я пробваш 402метра пилежи :smoke: :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 04 Май 2016, 11:46

ogata написа:
jakson написа:Така казват.... хората, които никога не са карали или возили или са го правили с някакви версии на по 1000 000 км. с+ побългаряване... Не съм се возил в другоМ40Б16 колега, но съм возил скептици и съм променял мнението им за този двигател! Преди, да взема колата, бях останал с впечатление, че колата е супер тежка и мотора е много "куц" и че едва ли не е нещо като Москвич 408 или волга... викам си... каквото е... важен е евтиният данък! Всичките ми "наблюдения" бяха от форума. Като се качих на колата за пръв път и потеглих от автосалона, 50М не можех, да спра с въртенето на гуми..защотосе задаваха и коли по булеварда на който излизах и се наложи по-рязко да тръгна... след което реших, до пробвам "куция кон" и промених мнението си за този мотор! От форума се повтаря една лъжа и тя казана 100 пъти се превръща в истина. Друг е и проблема с рекламния трик от завода, където те насочват към по-големия мотор и ест. по-скъпия! Не говорете глупости ако нямате преки впечатления от нещо! А лично за мен... темага е за ключ, защото се превърна в цирк! Разни хора без работа, си търсят забавление! Това не ви е БгМама, а форум, където всеки предава опита си и ако нямате такъв, просто пяма какво да кажете-мълчете си и толкова!

Ти сигурно ше си първия дето ше суапне м52б28 с м40б16/18 :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Според мен ще сложи газова за да ограничи малко повера, щото на всяко потегляне като върти гумите и не е изгодно.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 04 Май 2016, 14:00

Газено в бмв е мръсна дума! Истинските ценители си карат м40ките на бенз 100 октана ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 05 Май 2016, 8:17

M10 написа:Газено в бмв е мръсна дума! Истинските ценители си карат м40ките на бенз 100 октана ;)

Или ги сменят с 6 цилиндрови за да ги запазят за поколенията :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Предишна

Назад към E36