Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от bam-bam » 03 Май 2016, 9:44

Jordana, къде видя някой да иска да раздава правосъдие ?
Хората се опитват да ти обяснят, че като си в нарушение СИ в нарушение.
Вие скочихте и казахте , е кво толкова 5 секунди ще изчака.
Агресия и сиво ежедневие се вижда кой, как избухва тук и пише злобно и заядливо ;)
Сега ако не мислехте по начина "ей 5 секунди ще чакаш" може би случката 2 поста нагоре нямаше да я има.
Единия щеше да си е в нарушение и да чака другия да мине .. в случая грешния може пак да е помислил , че е прав и ей ти ситуация.
И това е навсякъде ежедневно ... някой си 5 секундчо си вика айде .. кво толкова .. нищо не е станало .. ще ме зачакаш .. и на някой му кипват нервите и после в болницата.
Опитай се да проумееш това грешно мислене "5 секунди".
И да .. докато всички не си сложат регистратори, не заснемат такива 5 секундовци и всички не мислим еднакво, че си в нарушение и нямаш право на глас ще е така винаги.
А като си в нарушение извиняваш се .. даваш назад .. и после си мини, ако не пречиш ... по културно ми се вижда и цивилизовано.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 03 Май 2016, 10:02

Бях в Италия за седмица. Направих с кола под наем около 900км. Там са по зле от нас. Минава по-наглия... Много натоварващо с тая кола да не я ожуля или да не ме ударят с моторетките. Върнах я, ходя си спокоен пеш, пресичам си на една пешеходна пътечка и изведнъж некви спирачки..... замалко да ме сгази русенското ауди в Бари, заеби :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Май 2016, 10:22

bam-bam написа:Jordana, къде видя някой да иска да раздава правосъдие ?
Агресия и сиво ежедневие се вижда кой, как избухва тук и пише злобно и заядливо ;)
Сега ако не мислехте по начина "ей 5 секунди ще чакаш" може би случката 2 поста нагоре нямаше да я има.
Единия щеше да си е в нарушение и да чака другия да мине .. в случая грешния може пак да е помислил , че е прав и ей ти ситуация.
И това е навсякъде ежедневно ... някой си 5 секундчо си вика айде .. кво толкова .. нищо не е станало .. ще ме зачакаш .. и на някой му кипват нервите и после в болницата.
И да .. докато всички не си сложат регистратори, не заснемат такива 5 секундовци и всички не мислим еднакво, че си в нарушение и нямаш право на глас ще е така винаги.
А като си в нарушение извиняваш се .. даваш назад .. и после си мини, ако не пречиш ... по културно ми се вижда и цивилизовано.

Не е ли редно контролния орган да установи това нарушение и да наложи санкцията ? Административната санкция която по ЗАКОН се налага едва ли е "спирам на средата на пътя и че си чекам оня да Умре "
Как не може да разберат някои хора че такова поведение е равнозначно с това на извършващия нарушението .
Точно това това поведение толерирано от КАТ води до извратено разбиране на всички правилата . В горния случай ,примерно аз съм трети автомобил и също искам да премина ....боли ма чепа за ваште разправии с мереното на чурки . И двамата сте в нарушение защото затруднявате движението и това за разлика от въпросната ситуация е написано в закона .
Да задам и незначителния въпрос , виждаш че ти отнемат предимство от странична пресечка и ще те удари - барби ли , бараба ли е , бабуин ли е няма значение . Кво правиш , спираш да избегнеш ПТП то или продължаваш щото си с предимство ? Според мен - наказваш го с едно ПТП щото ти си по-правия .
Последна промяна Jordana на 03 Май 2016, 10:37, променена общо 3 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 03 Май 2016, 10:27

Естествено контролния орган .. влизам .. насреща ми нарушител ... 112 и чакаме органа.
Никакви кавги,обяснения и нинжа битки.
В случая не защитава и агресия от страната на снимащия, ако я има.
Но вие просто и не само в тази ситуация много хора скачат и защитават нарушителя ... еее кво толко .. наш човек .. брат .. ей такова ни е мисленето.
Редовно обядвам на едно място където има спирка .. хората редовно спират по 5-6 коли щото има банка там и ми е удобно.
И те малко като вас мислят .. за 5 секунди .. кво толко брат .. голямо важно .. редовно ги закопчават , но те продължават да си спират .. схващаш ли какво ти говоря ... проблем в мисленето .. генерален и нерешим докато при подобна тема има 50/50 , вместо 100 % на едната (правата) страна.
А ако ония с камерата прави глупости и той да си понесе закона .. но той е ПО правия и тоя с волвото даже не знам с какъв акъл се репчи и ръкомаха (по горе - проблема в мисленето и акъла)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 03 Май 2016, 10:29

KPETEH написа:Бях в Италия за седмица. Направих с кола под наем около 900км. Там са по зле от нас. Минава по-наглия... Много натоварващо с тая кола да не я ожуля или да не ме ударят с моторетките. Върнах я, ходя си спокоен пеш, пресичам си на една пешеходна пътечка и изведнъж некви спирачки..... замалко да ме сгази русенското ауди в Бари, заеби :mhihi:

преди няколко години бях за около месец в Чехия с кола и бяха супер безотговорни, на магистралата право имаше тоя който изпреварва, винаги трябва да си нащрек некой да не изскочи пред теб и да те засече безобразно...

Все пак не разбирам всички тея хора, дето излизат и се млатят до припадък по сфетофарите, чудя се сега ли ескалира или винаги си е било така, просто сега вече може да му се даде повече гласност със социални мрежи, клипчета и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Май 2016, 11:11

stefanoff написа:
TNT написа:Ако правилно съм разбрал... ако сложат знаци, гаранция той ще е без предимство :mhihi: В Пловдив до нас има подобна ситуация. Малка пресечка (от паркинг) се включва на голям булевард, но знаци няма (счупени/откраднати, иначе имаше). Реално по булеварда си взимат предимство, а от пресечката си чакаме, въпреки липсата на знаци.

Като се включваш паркинг не си с предимство, дори да си дясно стоящ :nono:

То не е директно от паркинг. Един паркинг и двора на сграда се включват в малка улица, която излиза. За който е от Пловдив, да обърне внимание на Пещерско. За уличката, която излиза от Аптечно става въпрос. Преди имаше знак СТОП, после изчезна :ok: По едно време стоеше поне на булеварда знака за предимство, ама вече и него май го няма :ok: Тъпото е, че в района има доста нови улици, които даже имена нямат още. Нови знаци, маркировки навсякъде. Ама на 50 метра, където са изкъртили старите, не могат да ги подменят :dunno:

Jordana написа:Да задам и незначителния въпрос , виждаш че ти отнемат предимство от странична пресечка и ще те удари - барби ли , бараба ли е , бабуин ли е няма значение . Кво правиш , спираш да избегнеш ПТП то или продължаваш щото си с предимство ? Според мен - наказваш го с едно ПТП щото ти си по-правия .

Ето затова става въпрос :yes: :yes: :yes: Това е като пресичаш. Светофара ли гледаш или колите ? Кое е по-важното ? Щото досега не съм чул светофар да е блъснал човек :dunno: Като стане ПТП после ходете се обяснявайте кой бил виновен. Като има пешеходец, който пресича неправилно... през него ли минавате ? Ама го има на видеорегистратора, че той е виновния :ok: Или то един път не го блъснеш, втори път го пуснеш, те почват да се научават :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 03 Май 2016, 11:18

Да задам и незначителния въпрос , виждаш че ти отнемат предимство от странична пресечка и ще те удари - барби ли , бараба ли е , бабуин ли е няма значение . Кво правиш , спираш да избегнеш ПТП то или продължаваш щото си с предимство ? Според мен - наказваш го с едно ПТП щото ти си по-правия .

Този въпрос нямаше да съществува, ако нямаше хора с мислене "кво толкова .. ай не се прай ся"
Естествено, че ще спра ... заради хората с горното 5 секундно мислене, дето просто не спазват нищо и си викат .. я ще мина .. я съм прав .. кво се правите ся .. ай пуснете ме и като него мислят какво виждаш доста хора в темата .. опитай се да вникнеш в проблема :)
И да , ако си с регистратор ще се види кой е виновен .. ще почнат наказания и разни други неща по веригата , но понеже сме в Бг е малко трудно да стане , масата го знае (както и 5секундовците) и на всеки му дреме.
Иначе по другите теми реват за оправия на държавата ... я пак сложи двете неща на масата и помисли Е ли възможно да стане с така мислещи хора ... аз не виждам шанс.
Излизаш навън пълно с аборигени и всеки прави каквото си иска .. сядат вечерта на масата с ракия и псува всичко живо, че държавата е леш .. гот нали :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 03 Май 2016, 12:03

Jordana написа:

Не е ли редно контролния орган да установи това нарушение и да наложи санкцията ? Административната санкция която по ЗАКОН се налага едва ли е "спирам на средата на пътя и че си чекам оня да Умре "
Как не може да разберат някои хора че такова поведение е равнозначно с това на извършващия нарушението .

Не можe зад всеки да се движи патрулка, нали? Спираш колата, звъниш на 112 и чакаш... Ако бързаш, снимаш го и после в КАТ, това е!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 03 Май 2016, 12:19

dextuar написа:
Jordana написа:

Не можe зад всеки да се движи патрулка, нали? Спираш колата, звъниш на 112 и чакаш... Ако бързаш, снимаш го и после в КАТ, това е!

Какво в КАТ?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 03 Май 2016, 12:24

Как какво, това, което си заснел, отиваш в КАТ, предаваш видео/снимка и се подписваш за свидетел. Друг е момента тоя ако види, че го снимаш, ако го правиш с телефона, дали няма да ти слезе на бой. На скоро имах такава случка с едни ромски братя, защо съм ги снимал, а те горките прередиха цели 2 колони с коли и спряха баш в центъра на кръстовището. Видя ме, че го снимам и слезе да ми търси сметка...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 03 Май 2016, 12:43

И в КАТ кво стана? Глобиха ли ги?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 03 Май 2016, 13:36

KPETEH написа:И в КАТ кво стана? Глобиха ли ги?

Не си водя статистика, а и не съм им давал контактите ми да ме осведомят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 03 Май 2016, 13:55

И така по-колко тариката на ден оправяш? Искренно се надявам, че това дето си го мислиш се случва, щото в противен случай ти си балъка, а гледам и нас баламосваш. Как можеш да даваш съвети за нещо за което и ти самия не си сигурен? Само не се нерви, че пак ще излезе, че се заяждам... Най-добре иди да провериш кво става с тия твойте сигналчета, е така за теб си, да знаеш, че нещо правиш, нещо става, а не само копчета да натискаш :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 03 Май 2016, 14:09

KPETEH написа:И така по-колко тариката на ден оправяш? Искренно се надявам, че това дето си го мислиш се случва, щото в противен случай ти си балъка, а гледам и нас баламосваш. Как можеш да даваш съвети за нещо за което и ти самия не си сигурен? Само не се нерви, че пак ще излезе, че се заяждам... Най-добре иди да провериш кво става с тия твойте сигналчета, е така за теб си, да знаеш, че нещо правиш, нещо става, а не само копчета да натискаш :yes:

Как разбра, че не съм сигурен и как те баламосвам точно пък теб?

Един приятел някой като мен го беше снимал и последствия имаше, няква глоба, беше нещо дребно, но определено не остана глас в пустиня, след тази случка започнах да го правя и аз, но това е само за супер наглите, тоест от година и половина каране в София дневно да съм репортнал 2-ма. Нямам намерение да върша работата на МВР, но понякога нервите не издържат и за мен това е най-културния начин да покажеш на някого, че останалия свят не са балъци и не са му длъжни. Сега да не си помислиш, че се качвам в колата и почвам да дебна за нарушители. Когато някой според моите разбирания прекали и имам път през КАТ, не пропускам да му осигуря честитка. Колкото повече хора разсъждават "какво ще се промени, няма смисъл да правя нещо", толкова по-дълго време ще сме на това дередже.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 03 Май 2016, 14:49

KPETEH написа:И така по-колко тариката на ден оправяш? Искренно се надявам, че това дето си го мислиш се случва, щото в противен случай ти си балъка, а гледам и нас баламосваш. Как можеш да даваш съвети за нещо за което и ти самия не си сигурен? Само не се нерви, че пак ще излезе, че се заяждам... Най-добре иди да провериш кво става с тия твойте сигналчета, е така за теб си, да знаеш, че нещо правиш, нещо става, а не само копчета да натискаш :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата