ВНИМАНИЕ: Кражби в кв. Надежда, откраднаха ми CCC модул

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Re: ВНИМАНИЕ: Кражби в кв. Надежда, откраднаха ми CCC модул

Мнение от netmurder » 28 Апр 2016, 22:50

dextuar написа:
netmurder написа:
B.Stoimenov написа:http://m.vbox7.com/play:a94a096bc0

Кратко показно... Като това е само един от начините доколкото знам. Уви, на няколко мои приятели задигнаха колите ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

А честито !!!
Аз затова си продадох моята !!!

И какво купи/ще купиш, ако не е тайна?

Ами колега точно поради тази причина най-вероятно няма да е БМВ, мисля нещо екзотично, японско :D :D
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 28 Апр 2016, 23:24

netmurder написа:
dextuar написа:
netmurder написа:
B.Stoimenov написа:http://m.vbox7.com/play:a94a096bc0

Кратко показно... Като това е само един от начините доколкото знам. Уви, на няколко мои приятели задигнаха колите ...

А честито !!!
Аз затова си продадох моята !!!

И какво купи/ще купиш, ако не е тайна?

Ами колега точно поради тази причина най-вероятно няма да е БМВ, мисля нещо екзотично, японско :D :D

Щот японските не ги крадат, нали? :lol: Купи си Жигули, да ти е мирна главата! :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 29 Апр 2016, 0:05

И аз все по-често се замислям дали да не махна моята, точно поради изброените по-горе причини. Но както и да го мисля, просто няма какво друго читаво да си купи човек. Е-класите гледам напоследък, че ги оставят без особено притеснение да нощуват където им падне. Не знам там как стоят нещата с кражбите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 29 Апр 2016, 8:29

Нали се сещате че се краде това което се търси на части без значение от марката. Скоро четох статистика и топ 3 бяха BMW , Audi и Skoda. Да не говорим , че основните клиенти на крадците са доверените сервизи на застрахователите, където вместо нови части се слагат именно части от нашите откраднати коли. А и някой от вас дали би си купил чисто нова навигация за скромните ~2500 лева (за CCC) ако му изгори старата? Когато всички отговорят с ДА, тогава ще спрат кражбите. А дано, ама надали :).

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 29 Апр 2016, 9:36

Преди 3 дни една позната идва и казва, че иска да си вземе Е60. Викам дай да видиме обявите, задаваме според критериите и за района на Перник излезе само една Е60а. Обадих се оказа се, че е на 500м. от нас викам дай да ходиме да я видиме. Гледахме я оказа се добра колица с малко забележки на доста добра цена 10500лв я спазарихме и я взехме. Моята позната я прехвърли и отиде да си смени и каското, защото вече е на нейно име(да прехвърли полицата). Отива при един все известен с магариите си застраховател в Перник и той почва да и казва как може да е направила такава грешка да вземе Е60 крадяли се много и т.н. На другата сутрин отива моята позната при колата и: счупено шофьорско стъкло, изскубана навигация с климатроник.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fitter » 29 Апр 2016, 9:39

Дали той не е в играта.......а?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 29 Апр 2016, 9:41

fitter написа:Дали той не е в играта.......а?

То е ясно че е в играта, не случайно казах че е известен с магариите си

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 29 Апр 2016, 11:50

fitter написа:Нали се сещате че се краде това което се търси на части без значение от марката. Скоро четох статистика и топ 3 бяха BMW , Audi и Skoda. Да не говорим , че основните клиенти на крадците са доверените сервизи на застрахователите, където вместо нови части се слагат именно части от нашите откраднати коли. А и някой от вас дали би си купил чисто нова навигация за скромните ~2500 лева (за CCC) ако му изгори старата? Когато всички отговорят с ДА, тогава ще спрат кражбите. А дано, ама надали :).

Точно това имах в предвид, ако се вземе кола която има относително малък брой такива в БГ, вероятността да бъде открадната е в пъти по-малка от споменатите от колегата...
Става ясно, че в България когато си купуваш кола, това трябва да е един от факторите определящи покупката !!!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 29 Апр 2016, 14:16

Защо трябва някой да ми определя какво да си купя или да ме кара да живея в страх, истината е протести, докато не се промени законът за кражба на МПС. Да вкарат няколко по 5 години в затвора, пък да видим кой ще иска да си пропилее младостта в пандиза.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 29 Апр 2016, 14:32

dextuar написа:Защо трябва някой да ми определя какво да си купя или да ме кара да живея в страх, истината е протести, докато не се промени законът за кражба на МПС. Да вкарат няколко по 5 години в затвора, пък да видим кой ще иска да си пропилее младостта в пандиза.

Аз съм ЗА, но още колко човека ще има, не сме народ Това е!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fitter » 29 Апр 2016, 14:34

Да де ама няма кой да протестира. Все по-често слушам изказвания като "щом карат такива коли, значи имат пари да си купят дрга. Моята кола за 2000 лв няма кой да я краде. Да се оправят". Всеки си гледа в неговото канче и му е през ....... за останалите.

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 29 Апр 2016, 15:04

Аз казах по-горе доста лесно може да се реши този проблем, проблема е , че нямаме държава , която да се грижи за нас и нашите интереси! Караме кажи речи стари коли е60 изобщо не е нова кола ей сега излиза новата серия след Ф10 това ще рече , че е60 вече е 2 поколения по стара! почват от 12 годишни ( като моята 2004) и пак се крадат , то реално вече човек не знае какво да си купи всичко ти го крадат, чупят ... беззаконие пълно, и мен вече ме е страх в София като оставя някъде колата , като спирам в моловете я залепям на 3 см от стената да не ми крадат фаровете ... остави това не е живот да си мислиш толкова колата ама уви какво да правим?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 30 Апр 2016, 0:05

Краде се това, което се търси и което се харесва. Що не крадат Шкода Фелиция, ами крадат Е60?

До колегата, дето си мисли, че Мерцедесите не ги крадяли. Защо мислиш, че в повечето застрахователи марките Ауди, БМВ и Мерцедес са с над 20% завишение на застрахователната премия? Защото са най-рискови, разбира се!
Няма кво да се изненадвате, че се краде и то безнаказано, защото полицаите ги знаят много добре кои ги крадат тия било то коли, било то части, ама са в схемите. За пореден път казвам, че закони в България има, само че няма кой да следи за спазването им. Полицията ни е корумпирана, политиците ни са корумпирани, общинските също. В "бедната" ни държава сме на принципа "Сиромах човек-жив дявол".

Пасата, дето го карах преди Е60-ката го бях застраховал в Групама на застрахователна стойност 12000 за 600 лв. премия. Като изпратих запитване каква ще ми е премията за Е60-ката, пича направо ми каза да не се занимавам, защото не искат да ме застраховат. Но тъй като не могат да ми откажат, ще ми дадат премия от 1500 лв., за да се откажа сам. Сегашното ми каско е на 13000 лв., а премията е над 1000 лв. Сметнете си разликата с Пасата...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

ВНИМАНИЕ: Кражби в кв. Надежда, откраднаха ми CCC модул

Мнение от Dextuar » 30 Апр 2016, 7:51

Каза се вече, ако ги нямаше псевдо тарикатите, които си купуват трошките от мобилето и търсят евтини резервни части по моргите и търсенето драстично намалее, проблемът ще се реши от самосебе си.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 30 Апр 2016, 8:15

dextuar написа:Каза се вече, ако ги нямаше псевдо тарикатите, които си купуват трошките от мобилето и търсят евтини резервни части по моргите и търсенето драстично намалее, проблемът ще се реши от самосебе си.

На тебе ако ти откраднат навигацията нова ли ще си купиш?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61