Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Модератор: Технически модератори
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Re: Въпроси и съвети относно избор на Е53, Е70, E71, E83 и Е
konstantin1991 написа:Колеги М пакета при е70 как изглежда,по накрайниците на ауспусите ли се познава.Аз лично в броните разлика не намирам...
Как така не виждаш разлики, това е основното разпознаваемо нещо при М-спорт пакета, и не май само при Е70, а при повечето серии осезаемо по-големи въздуховоди на предната броян и по-агресивен вид. Ето как изглежда за Е70:

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Flipz написа:konstantin1991 написа:Колеги М пакета при е70 как изглежда,по накрайниците на ауспусите ли се познава.Аз лично в броните разлика не намирам...
Как така не виждаш разлики, това е основното разпознаваемо нещо при М-спорт пакета, и не май само при Е70, а при повечето серии осезаемо по-големи въздуховоди на предната броян и по-агресивен вид. Ето как изглежда за Е70:
На снимките е М пакета на Е70 LCI, фейслифта колега. И характерното тук е, че въздуховодите на предната броня не са по- големи от при стандартната предна броня на LCI. А на Е70 преди фейса М броните са различни.
Това е стандартната фейсова предна броня.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Не знаех за това, сега се загледах за броните преди фейслифта. Наистина не съм виждал много екземпляри с такава предна броня. Ето как изглежда за колегата, ако не го е намерил още:

- rafa224
- старши ентусиаст
-
Да това е М предната броня преди фейса и колегата е прав, че визуално няма много разлики със стандартната. Същност има но човек трябва да ги сравнява двете. При задната броня разликите са повече 

- Flipz
- младши ентусиаст
-
По-скоро май раздувките по калниците са по забележими наистина, поне според мен.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Общо взето при Е70 М вариантите не са толкова забележими, дори както казах стандартната фейсова броня е по агресивна и повече ми допада от М бронята. При F15 вече работата е друга 

BMW X5 3.0D 2003
Здравейте
Съвсем случайно при търсенето на нов автомобил от марката попаднах на човек който продава колата от заглавието.Направих и един test drive и сигурно ще я закарам на диагностика.
Джипа според собственика е след ремонт на скоростите (подменен хидротрансформатор) и ремонт на ходовата част.
При карането превклучването беше мазно както на бавна скорост така и при по агресивно каране.Нямаше хлопане никаде по дупките по който карах пък и собственика настояваше да я проверим по дупките.
Едната гума е крива и има вибрации но това предполагам ще се види на стенд и трябва да мине реглаж азради ремонта.
Това което ми направи впечатление че нямаше акумулатор (паднал и ще се подмени) не беше палена от няколко дни и запали без колебания но се мисля да не е нарочно понеже всичките грешки който са се натрупали се трият като махне акумулатора.
Единствено светеше грешка за tailgate light и естествено и бяха откраднали страничните огледала.
Та въпроса ми е каде е най-добре да я закарам да я видат.Какво друго да внимавам като я гледам пак.Посъвтваха ме да видя дали вичко по колата работи че електрониката била сложна работа и една такава грешка може да е съвсем дълга история.
Джипа е пред фейслифта.
Съвсем случайно при търсенето на нов автомобил от марката попаднах на човек който продава колата от заглавието.Направих и един test drive и сигурно ще я закарам на диагностика.
Джипа според собственика е след ремонт на скоростите (подменен хидротрансформатор) и ремонт на ходовата част.
При карането превклучването беше мазно както на бавна скорост така и при по агресивно каране.Нямаше хлопане никаде по дупките по който карах пък и собственика настояваше да я проверим по дупките.
Едната гума е крива и има вибрации но това предполагам ще се види на стенд и трябва да мине реглаж азради ремонта.
Това което ми направи впечатление че нямаше акумулатор (паднал и ще се подмени) не беше палена от няколко дни и запали без колебания но се мисля да не е нарочно понеже всичките грешки който са се натрупали се трият като махне акумулатора.
Единствено светеше грешка за tailgate light и естествено и бяха откраднали страничните огледала.

Та въпроса ми е каде е най-добре да я закарам да я видат.Какво друго да внимавам като я гледам пак.Посъвтваха ме да видя дали вичко по колата работи че електрониката била сложна работа и една такава грешка може да е съвсем дълга история.

- brokentail
-
-
Батман написа:poredniat написа:Решил съм да взимам Х5-тица до 12-13 бона...Според вас кой модел на мотора е по-удачния - 3.0 или 4.4? Със сигурност ще взимам ръчка, че автоматика не е за мен.. Четох различни мнения и в двете посоки и останах раздвоен..Като цяло, ако може да дадете някакви насоки и ако бяхте на мое място какво бихте избрали, ще съм ви благодарен..
Като намериш 4.4 с ръчни скорости, звънни ми, и аз искам да покарам такава!
цък
https://www.youtube.com/watch?v=3Q_75SP2oD4

- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
brokentail написа:Батман написа:poredniat написа:Решил съм да взимам Х5-тица до 12-13 бона...Според вас кой модел на мотора е по-удачния - 3.0 или 4.4? Със сигурност ще взимам ръчка, че автоматика не е за мен.. Четох различни мнения и в двете посоки и останах раздвоен..Като цяло, ако може да дадете някакви насоки и ако бяхте на мое място какво бихте избрали, ще съм ви благодарен..
цък
И като я покара, какви са ти впечатленията?
- brokentail
-
-
Батман написа:brokentail написа:Батман написа:poredniat написа:Решил съм да взимам Х5-тица до 12-13 бона...Според вас кой модел на мотора е по-удачния - 3.0 или 4.4? Със сигурност ще взимам ръчка, че автоматика не е за мен.. Четох различни мнения и в двете посоки и останах раздвоен..Като цяло, ако може да дадете някакви насоки и ако бяхте на мое място какво бихте избрали, ще съм ви благодарен..
цък
Излишно е да се правиш на оригинален,опитвайки да се измъкнеш от това,което написа.
Искаше 4.4 ръчка,намерих ти даже 4.6 ,нямах ти номера,за това не ти звъннах.
Следващия път не се изказвай неподготвен,би било напълно достатъчно.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
brokentail написа:Батман написа:brokentail написа:Батман написа:poredniat написа:Решил съм да взимам Х5-тица до 12-13 бона...Според вас кой модел на мотора е по-удачния - 3.0 или 4.4? Със сигурност ще взимам ръчка, че автоматика не е за мен.. Четох различни мнения и в двете посоки и останах раздвоен..Като цяло, ако може да дадете някакви насоки и ако бяхте на мое място какво бихте избрали, ще съм ви благодарен..
цък
Излишно е да се правиш на оригинален,опитвайки да се измъкнеш от това,което написа.
Колега, а ти видя ли че това е реализиран проект! Кутията дори е взета от Е39 М5 и са правени доработки към нея!

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- brokentail
-
-
Re: Въпроси и съвети относно избор на Е53, Е70, E71, E83
POL_Starshi написа:brokentail написа:Батман написа:brokentail написа:Батман написа:poredniat написа:Решил съм да взимам Х5-тица до 12-13 бона...Според вас кой модел на мотора е по-удачния - 3.0 или 4.4? Със сигурност ще взимам ръчка, че автоматика не е за мен.. Четох различни мнения и в двете посоки и останах раздвоен..Като цяло, ако може да дадете някакви насоки и ако бяхте на мое място какво бихте избрали, ще съм ви благодарен..
цък
Колега, а ти видя ли че това е реализиран проект! Кутията дори е взета от Е39 М5 и са правени доработки към нея!
Какво значение има от какво е взета кутията,какво е правено по нея? Ако ще и от совалка да са я взели...Написа човека,че търси Е53 V8 със ръчка,опитвайки да покаже компетентност,че такова НЕ съществува,показах му го и се почна със сукане-въртене...
То и Е53 със V12 серийно не се пройзвежда,но има някакъв реализиран проект,нал тъй?
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Re: Въпроси и съвети относно избор на Е53, Е70, E71, E83
brokentail написа:
Какво значение има от какво е взета кутията,какво е правено по нея? Ако ще и от совалка да са я взели...Написа човека,че търси Е53 V8 със ръчка,опитвайки да покаже компетентност,че такова НЕ съществува,показах му го и се почна със сукане-въртене...
То и Е53 със V12 серийно не се пройзвежда,но има някакъв реализиран проект,нал тъй?
А ти къде прочете, че не съществува? Пожелавам му успех да си намери бройката Х - V8 с ръчка, а за 3 литровите, там е доста по-лесно!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
- V8ka
- кандидат ентусиаст
-

Последна промяна V8ka на 08 Мар 2024, 21:54, променена общо 1 път
- Colder
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 520i
- Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d
Здравейте колеги!Искам вашето мнение относно тези 3 екземпляра:http://www.cars.bg/c1560681 http://www.cars.bg/c1640410 http://www.cars.bg/c1460750.Благодаря предварително на всички отзовали се!
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!