Скърцане от предницата и др.

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Скърцане от предницата и др.

Мнение от georgimirov » 20 Апр 2016, 19:40

Здравейте колеги ,

Колата е 320ДА е90 2007 декември.
Имам следните проблеми:
1- от както съм я закупил - около 6 месеца , имам едно скърцане от предницата , когато въртя волана на място или преминавам през легнал полицай, не се чува в купето но е дразнещо.
2 - наскоро я ремапнах , на 206кс. 460нМ - ефекта беше УАУ , ( бях наравил диагностика на кутията в БМВ Варна Карс- без проблеми ) , но при по-бързо ускоряване се чува изтракване/извибрирване от задницата - опциите за които се сещам са - гумени карета - ( няма видими закъсвания ) , висящ лагер - в БМВ казаха че не е износен (уж) , разбалансиран кардан ( от какъв зор ) или тръгнал диференциял ( по който има леко омасляване. Идеи ??
3 - сложих нови джанти - 17ки и се подлъгах да сложа летни гуми 2ра ръка .... колата вътре така вие , а при 60км изпада в резонанс цялата и воя е още по-голям .... гумаджията каза ,че гумите били карани на безресиорна кола и щели да се пооправят след известно време .... не му вярвам.
4 - като гася двигателя се разтриса цялата кола и се чува цъкане - демпферна шайба на пистов ремък ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Скърцане от предницата и др.

Мнение от boris » 20 Апр 2016, 21:07

1. провери тампоните на стабилизиращата щанга, ако е от тях, само оригинални...
2. гумените карета, ако са с видими разкъсвания работата ще е на умиране :mhihi: , провери цялата въртяща част...
3. еми смени ги като ти е неприятно
4. по-скоро тампони на мотора
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G32 LCI "22
Детайли за колата: BMW G32 LCI "22

Мнение от Tsapo » 27 Апр 2016, 8:15

georgimirov написа:Здравейте колеги ,

Колата е 320ДА е90 2007 декември.
Имам следните проблеми:
1- от както съм я закупил - около 6 месеца , имам едно скърцане от предницата , когато въртя волана на място или преминавам през легнал полицай, не се чува в купето но е дразнещо.
2 - наскоро я ремапнах , на 206кс. 460нМ - ефекта беше УАУ , ( бях наравил диагностика на кутията в БМВ Варна Карс- без проблеми ) , но при по-бързо ускоряване се чува изтракване/извибрирване от задницата - опциите за които се сещам са - гумени карета - ( няма видими закъсвания ) , висящ лагер - в БМВ казаха че не е износен (уж) , разбалансиран кардан ( от какъв зор ) или тръгнал диференциял ( по който има леко омасляване. Идеи ??
3 - сложих нови джанти - 17ки и се подлъгах да сложа летни гуми 2ра ръка .... колата вътре така вие , а при 60км изпада в резонанс цялата и воя е още по-голям .... гумаджията каза ,че гумите били карани на безресиорна кола и щели да се пооправят след известно време .... не му вярвам.
4 - като гася двигателя се разтриса цялата кола и се чува цъкане - демпферна шайба на пистов ремък ?

По точка 4 - Първо провери дросела дали работи, защото той е в основата за мекото гасене.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 29 Апр 2016, 8:21

Даваш пари за ремап, а слагаш гуми н-та употреба - това не го разбирам. Тези нютони са много за тази кутия, да не се налага да правиш торка, че си е сума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 29 Апр 2016, 18:29

460 нютона на кутия, която лимита е 400 умно! И какъо си сложил тези гуми ще видим как ще ти се стори торк конвертор дето рециклиране с мало и филтър ще ти дойде 1000+, а ако съвсем го счупиш 2к+

Тресенето при гаснене е от дросела или демфер и все са неща дето не трябва да ги оставяш така, скърцането, което те дразни 6 месеца (wtf) може да е от тампони стабилизираща щанга, тампони предни носачи, заминали амортисьори

Назад към E90/E91/E92/E93