Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?
Модератор: Общи модератори
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Re: Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?
steeN написа: Очевидно не навсякъде климата е скапан както в София или по балкана.
Е то по-скапан климат от Бургас има ли? Миналата година бях от февруари до май месец в Бс и то просто няма такъв перманентен вятър.

п.с.И все пак БГ, освен в една часова зона, е и (почти) в един климатичен пояс.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Почти в един климатичен пояс,но само като е хубаво времето
Зимата пускаш новините и ти казват: В Бургаско има навявания и преспи и толкова,а ти сутринта сондираш преспите,за да си откриеш точно къде ти е колата. А към Софията като падне 2 см сняг и по новините го правят такъв проблем,че ти иде да отидеш и да раздаваш въжета и сапун и да ги окачаш по дърветата и стълбовете,за да ги отървеш 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
steeN написа:K_Ilkov написа:Хумористите от последните страници кво ше кажете по въпроса
В Бургас в момента е 8 градуса (в 2 часа вечерта), през деня 13-14-15. Викаш там да сложат зимни гуми от солидарност, че на теб ти е нестабилно ли? Като ти е нестабилно не карайКак не ви писна с това централно планиране... Очевидно не навсякъде климата е скапан както в София или по балкана.
Аз лично нищо не викам, всеки си има глава на раменете да си мисли кво да прави

Мен си ми е идеално стабилно, просто излагам факти от днес. Нали не ме видя да се оплаквам нещо?
Кво централно планиране, кви 5 лева бе другарю

Тва не са щатите дето всеки щат да си има автономия - ние сме една плюнка територия и хора
ама всеки е с мнение - то за тва сме цъфнали

Щом у Бургас климата е перфектен, а на други места толкова различен тогава си се затваряте там у бургас
със летни гуми целогодишно ама нема да излизате от там, става ли

Щото като задръсти някой бургазлия Предела или друг проход с летните гуми щото го е изненадал снега
или целне някой дето няма да си слага зимните гуми в музей кво правим?
Или викаш естествен подбор - винаги има невинни жертви ...
Просто нещата не са толкова елементарни като - Стана 20 градуса, който не е с летни е балък!
пп. Преди да рипнете - нито пледирам за зимни гуми, аз самия съм с летни ... частично

нито имам нещо против Бургас

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
K_Ilkov написа:\MITETO\ DSB написа:Отивай да слагаш зимнината.![]()
![]()
Дояждам квото има и почвам![]()
А да за малко да забравя..... Днес летните гуми мнооого държат![]()
Изкарах 30ката, или е станала 300коня тия дни или нещо теорията с летните гуми настудено издиша![]()
Слънчево, сухо а не държат...
Ма може и аз да не мога да карам, тука си има карачи ехеее
Иронията я хващаме всички тука,а после...
K_Ilkov написа:Аз лично нищо не викам, ...![]()
Мен си ми е идеално стабилно, просто излагам факти от днес. Нали не ме видя да се оплаквам нещо?
Хмм... ?

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Като караш нормално и предпазливо е ОК, при по-резки подавания и спирания не държи ...
На мен, не ми е проблем понеже пробвам и внимавам и гледам да се съобразявам с пътната обстановката и колата си,
също така мога и да не я карам тая кола ...
Въпроса е, че с едни и същи гуми и кола миналата седмица се държеше по един начин вчера по съвсем друг.
Също така знам и как се е държала и на по-студено със зимни гуми ...
Ако те вълнува генералния извод, а не на мен кво ми е
А за белите обикновенно не стигат 1-2 метра
Ама виж, прегледай, може и още несъответствия да намериш из мненията ми
На мен, не ми е проблем понеже пробвам и внимавам и гледам да се съобразявам с пътната обстановката и колата си,
също така мога и да не я карам тая кола ...
Въпроса е, че с едни и същи гуми и кола миналата седмица се държеше по един начин вчера по съвсем друг.
Също така знам и как се е държала и на по-студено със зимни гуми ...
Ако те вълнува генералния извод, а не на мен кво ми е

А за белите обикновенно не стигат 1-2 метра

Ама виж, прегледай, може и още несъответствия да намериш из мненията ми

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Още малко гуми за дъжд ще почнете да слагате тука,че държат повече, за мъгла, за слънчево, за мрачно, за през нощта гуми?, гуми за магистрала, за извънградски път, за София гуми, гуми за павета 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
То за тва има едно просто правило - ако има "р" в месеца караш със зимни и тва е
Ама тука нали сме все стратези, чак Пената ше ни завиди
За жълтите ако измислиш такива дето държат ше взема едни

Ама тука нали сме все стратези, чак Пената ше ни завиди

Nedko Anev написа: гуми за павета
За жълтите ако измислиш такива дето държат ше взема едни

...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не претендирам да знам много по материята,но май има такива?Nedko Anev написа:Още малко гуми за дъжд

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
една от най-интересните и полезни теми във форума ... 100% тоя тип теми водят все повече знаещи, можещи и технически грамотни хора
Ако човек в 21ви век не може да провери една прогноза за времето за 5 дни напред и да си направи сметката дали да отдели 20мин пред блок/къща/двор за да си смени гумите (ако са му на джанти) ... значи сме достигнали върха в еволюцията.
А като си карате колите слагате ли си "обувки за каране" щото без тях е възможно да ви се хлъзне крака от педала я на газ, я на спирачка ... а крем на ръцете/талк слагате ли си или шофьорски ръкавици като карате ... медитирате ли 1ч преди да се качите, че да се настроите на вълна "НАСКАР" ...

Ако човек в 21ви век не може да провери една прогноза за времето за 5 дни напред и да си направи сметката дали да отдели 20мин пред блок/къща/двор за да си смени гумите (ако са му на джанти) ... значи сме достигнали върха в еволюцията.
А като си карате колите слагате ли си "обувки за каране" щото без тях е възможно да ви се хлъзне крака от педала я на газ, я на спирачка ... а крем на ръцете/талк слагате ли си или шофьорски ръкавици като карате ... медитирате ли 1ч преди да се качите, че да се настроите на вълна "НАСКАР" ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Вчера излязох по обяд с колата- беше 8 градуса, като се прибирах 10. Не виждам къде е драмата.
Ограничението в града е 50 или макс 80 по големите булеварди. При 8-10 градуса температура и такава скорост какви гуми ни трябват?

Ограничението в града е 50 или макс 80 по големите булеварди. При 8-10 градуса температура и такава скорост какви гуми ни трябват?
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
bum_bum написа:Вчера излязох по обяд с колата- беше 8 градуса, като се прибирах 10. Не виждам къде е драмата.![]()
ако не си носиш в багажника лятото зимните гуми и веригите, моля те не пиши по темата, явно не си подготвен за пътните условия
същото важи за тея дето не могат да спрат върху стотинка на паваж без АБС и не могат да избегнат случайно изкочило препиатсвие при движение с 140км/ч ... и също тия дето спират на пешеходни пътеки и те да не пишат, че тука дискусията е на много високо ниво
а всички знаем, че по булеварди, малки улици и магистрали се кара винаги с "колкото може до долу педала" щото иначе те мислят за балък и тва да се съобразиш с пътната обстановка и трафика е най-голямата тъпотия на света - също и да караш с изправна ходова част и спирачна система също е балъшка история... да не почвам пак за тва пък да си с летни гуми Април/Май месец
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Най-добре с гуми за мъгла, дот00-02... че 17-18ките са много скъпи за редовия фьен, а зимните 15ки на железарки не изглеждат яко 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?
K_Ilkov написа:...
Не се сещам

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
steeN написа:София не е България.
Не е ... 1/2 България е

Ама е друга тема това и не е за гуми

bum_bum написа:Вчера излязох по обяд с колата- беше 8 градуса, като се прибирах 10. Не виждам къде е драмата.
Аз като излязох сутринта беше 5 вчера, днес 4

Драма няма, просто споделих, че летните ги няма при тия температури ...
Щото преди имаше твърдения, че са по-добре от зимните ...
Ама ако сте повече тия дето твърдите обратното ще се върна да си редактирам мнението за да има мир

За другото съм съгласен, ако се кара по правилата и с мисъл и читава кола и гуми, драма няма независимо от гуми и температури

...
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
K_Ilkov написа:Драма няма, просто споделих, че летните ги няма при тия температури ...
Щото преди имаше твърдения, че са по-добре от зимните ...
А дали не е фактор и кой комплект е с повече грайфер и по-нов ДОТ? Толкова лoкуми да се разтягат в тема, която засяга елементарен въпрос скоро не бях виждал