Разход на нашите автомобили

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Re: Разход на нашите автомобили

Мнение от CrazyElement » 22 Апр 2016, 19:14

adovet написа:С твоите разходи стана известен тука, така че повече не смятам да ги дискутираме. на всички им стана ясно че твоята кола с уникалния сетъп харчи по малко от 530, 525 520 и т.н все дизели :mhihi:
Ако нулираш разхода като качиш тунела и хванеш попътен вятър и опънеш едно платно е тогава вече ще избиеш рибата.
На колегата колата е 530 и я засича към Пловдив и после обратно, само дето колегата е пълнил няколко пъти резервоара и знае че му е верен борда. Ти така и не събра пари да си напълниш резервоара и пак си продължаваш с твоите си твърдения. Не виждаш ли че всеки в тази тема пише според борда и колонката. Моята съм я докарвал до Пловдив и до 5,5 и какво от това. Не можеш ли да разбереш че читава 535д не може да харчи по малко от читава 530д. И не си мисли че нашите коли не са ремапнати и т.н.

ХАхаха голям хате има от тебе наистина искам да се запозная с тебе , определно ще дойда на някоя от сбирките ;). Стига айде пак да не влизаме в 100 страници дебати и недей плс коментира , пари събиране и прочие , че е малко смешно , сеедно аз да ти кажа , що ти не си събрал пари за 535д :) а си взел 530(недей почва да обясняваш сега :)). 120 5.8 , колегата с 530 140 и дава 5.8 сам си направи сметката дали не е възможно , реално мотора е един и същ разликата , че аз имам още една турбина , като си караш спокойно разхода си е напълно нормален , гледам и четеш темата за РЕМАПА , така като гледам имаш много пари , отиди до горна да ти чипира твоята количка и ще видиш колко ще ти гори :) , от ремап до ремап разлика огромна приятелю аз това се опитвах да ти обясня , но ти явно не разбираш :). Всички стойности на компютъра са ми адаптирани спрямо стойностите , които подава колата след чип тунинга , не ми е нужно да пълня до горе за да разбера колко ми гори колата :). Ама ти пак си четеш между редовете аз с 140 на темпомат никога няма да ми даде 5.8 колата до ПЛД, така че моля те успокой се ЧИТАВА 530Д не харчи повече от моята 535Д !!! Просто разликата е минимална и макс разликата с 530 е 1 литър това е истината :) Айде сега недей спами повече , намери моя мапер във Фацебук като си с ремапната 530 отиди да ти налее най-накрая един читав софтуер и сподели мнение.
П.П. Аз това се опитвам да ти обясня от 100 страници спам , ама ти просто отказваш да разбереш, когато колата се ремапне разхода ПАДА, ако караш нормално.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 22 Апр 2016, 21:49

:wtf:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 22 Апр 2016, 22:14

Trixster написа::wtf:

Трагикокомично

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 22 Апр 2016, 23:19

adovet написа:
Trixster написа::wtf:

Трагикокомично

Ами като няма какво повече да кажеш , аз 100 пъти ти казах боли ме фара за твоето мнение имам къде къде по-важни неща в живота от това да доказвам на теб нещо за моята кола , спри да се заяждаш и си живей живота :) И сега да ти е още по - тъпо колата ми гори 10.5/100 градско в София :)

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 23 Апр 2016, 3:45

CrazyElement написа:............... боли ме фара ..........

Ако ти не престанеш да се заяждаш ,ще ме заболи моя фар !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 23 Апр 2016, 9:04

Честно не разбрах защо спорите толкова за тази ремапната 535D. Темата е за коли със стоков софтуер според мен и така ще е полезна на всички останали като база за сравнение. Ясно е че всеки може да си налее уникален софтуер и колата да започне да гори по-малко (екотуинг). Няма да е меродавно да сравняваме ябълки с круши:). Има си тема за чиптунинга и там може да се сравняват параметри след чипосване. Радвайте се на колите си (аз на скоро за малко да остана без моята ) и ще се радвам да се видим на по бира на следващата среща. Be happy :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 23 Апр 2016, 9:35

fitter написа:Честно не разбрах защо спорите толкова за тази ремапната 535D. Темата е за коли със стоков софтуер според мен и така ще е полезна на всички останали като база за сравнение. Ясно е че всеки може да си налее уникален софтуер и колата да започне да гори по-малко (екотуинг). Няма да е меродавно да сравняваме ябълки с круши:). Има си тема за чиптунинга и там може да се сравняват параметри след чипосване. Радвайте се на колите си (аз на скоро за малко да остана без моята ) и ще се радвам да се видим на по бира на следващата среща. Be happy :)

Колегата крейзи си засича разхода по някаква си методика като гледа стрелката и т. Н. Всички му обясняваме че разход се засича пълно пълно, но той Не. Идеята на темата е да даваме реални разходи за да са ориентир за всеки който чете темата, а не да се филмираш като прочетеш че 535д преди фейса харчи 5,8 със 140

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 24 Апр 2016, 3:17

Днес, впечатлен от дискусията тук, направих тест на същото трасе на колегата Crazy. 100 коня по-малко ми е колата, даде ми 6.4л/100 със 120км/ч на темпомат за 200-тото километра магистрала, която и той изминава. Засечено пълно-пълно. Вариант да изкара под 6л/100 с чипосана 535d преди фейса е да е сам, да не с над 17 инча джанти и да е спрял климатика :mrgreen: Зареждам само Shell V-Power, защото съм усетил усезаема разлика във вървенето. Т.е. едва ли има по-хубава нафта, за да има значение това. Не се карайте, важното е шоу да има :bchug: По принцип не издържам да карам със 120км/ч по магистралите, стърпях се, но беше само за теста, не обичам чак такова спокойствие :mrgreen: Следващият път се връщам към реалния си разход извънградско 7.5л/100км :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 24 Апр 2016, 10:30

Аз гледам, че средно софийско, централно, градско с 20литра минавам все около 150км
Кога 140 кога 160.
18ки 530д 218 без дпф.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 24 Апр 2016, 18:40

adovet написа:
fitter написа:Честно не разбрах защо спорите толкова за тази ремапната 535D. Темата е за коли със стоков софтуер според мен и така ще е полезна на всички останали като база за сравнение. Ясно е че всеки може да си налее уникален софтуер и колата да започне да гори по-малко (екотуинг). Няма да е меродавно да сравняваме ябълки с круши:). Има си тема за чиптунинга и там може да се сравняват параметри след чипосване. Радвайте се на колите си (аз на скоро за малко да остана без моята ) и ще се радвам да се видим на по бира на следващата среща. Be happy :)

Колегата крейзи си засича разхода по някаква си методика като гледа стрелката и т. Н. Всички му обясняваме че разход се засича пълно пълно, но той Не. Идеята на темата е да даваме реални разходи за да са ориентир за всеки който чете темата, а не да се филмираш като прочетеш че 535д преди фейса харчи 5,8 със 140

Колега ти за пореден път приказваш пълни глупости , ти всеки път изменяш разхода който съм написал , а то беше 5.8 с 120 темпомат и попътен вятър. Сега го изкара със 140... Спри се наистина , това са показателите на борд компютър , стрелките ги гледам като ориентир с тях точен разход не може.
Колегата Илко , виж от къде започна спора и съм си прецени кой е виновен , ако и тук обаче е като в държавата ни положението ( да има хора с привилегии ) ок банвай ме , аз нямам проблем с това аз влизам в този форум да говоря за любимата ми марка кола и да си споделям моя опит с нея. Написал сам още в началото разхода , че е по-борд компютър , никой не карам да ми вярва, но аз бях обиден за пръв път , като бях наречен лъжеш, после и бедняк , че съм нямал пари да си фулирам колата и т.н. , обаче изглежда и ти като колегата Аводет си четеш , това което ти харесва.
Колега СДСЛ това , което ти си тествам , е с твоята кола , първо няма как да знам какво и е техническото състояние , както гледам е и с ремап тъй като си писал , че е 220 коня , а именно коментирахме ремапите и това как могат да се отразаят на кола , имам приятел със стар мерцедес Е класа 2001 година е270 177 коня , реално като твоята кола и неговата с 120 му дава под 6 по този маршрут нищо не искам да кажа , че колата ти е развалена или нещо , ама нали разбираш , че от кола до кола има балкан разлика, реално твоята е с ремап и никой не знае как е изпълнен, за мен това е висок разход за кола 525Д не може да дава с тази скорост такъв разход.

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/265205.html
Ето виж тази 525д без чип дава от 5 до 6 извънградско немски автобан с бавно каране(120 пада някъде в тази сфера, тъй като това е Германия няма кой да ти кара там с 90).

EDIT: Ето ти и една немска 535д !!без чип тунинг!!!
http://www.spritmonitor.de/de/detailans ... tml?page=2

Виж , човека е писал с колко кмтра е карал има разход 5.13 с 95 км темпомат , има разход 6.6 с 100-130 , като не знаем какъв е бил терена там .. реално и аз с тази скорост ще даде около 6.2-6.3 по терена с наклон , по нанагорнището го тествахме 6.8 +-. Без ремап нормално 535д. За пореден път повтарям , наклон на пътя , попътен вятър 120 темпомат кола е 535д с ремап 5.8 това е айде отклонение ало да дава 6.2 6.3 пак нормлано спрямо другите 535д. Ако пак аргументите ми са "Трагикомични" , нека да ме банват тогава , аз влизам в този форум за да си споделям опита и да уча нови неща за колата ми , не да се заяждам с хората , както някои други правят!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Апр 2016, 21:08

Колеги вижте разход на Е39, 530Д, градско из Смолян /до колкото може да е градско в този град/ и извън градско около 150 км пак в района.
Резервоара е 65 л, имам още към 50л, значи с 15 л съм минал 315 км. Добре е, излиза към 4.7 :D
20160425_200447.jpg

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325ix

Мнение от Seso » 25 Апр 2016, 22:04

Ivo_Borisov написа:Колеги вижте разход на Е39, 530Д, градско из Смолян /до колкото може да е градско в този град/ и извън градско около 150 км пак в района.
Резервоара е 65 л, имам още към 50л, значи с 15 л съм минал 315 км. Добре е, излиза към 4.7 :D
20160425_200447.jpg

Резервоара ти е 70

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Апр 2016, 22:07

Ами 65 пише като е пълен. 31 л в дясна и 34 л в лява половина.
П.п.освен по тръбите да има 5л. Както и да е, идеята на поста ми беше друга. :wave: Ще си допълня мнението следващата седмица като напълня резервоара и ще пиша колко показва на колонка и колко ми показва борда :bchug:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 26 Апр 2016, 1:28

:lol: :mrgreen: :mhihi: :ok:

Досега се карахме за 5.8л/100 извъградско, дойде някой да напише, че с кола 2000 година 530 прави 4.7л/100 почти само градско :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Crazy да започва нови тестове, щото сериозно го биха тука :mhihi: :mhihi:

Ей Богу, тук е много забравно :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 26 Апр 2016, 7:21

Колега, май и ти не схвана поста ми. Писал съм по нагоре че колата ми гори повече, но съм дал пример че със стрелките лесно може да се изкара смешен разход. Както и да е.

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61