CCC модул E60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Re: CCC модул E60

Мнение от CrazyElement » 22 Апр 2016, 13:06

B.Stoimenov написа:Колега крейзи - и аз бях така изключваш блутута в багажника и си свиркаш

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дам дам аз един път вече хвърлих един модул, уж този беше последна генерация ( някой беше си го купил от бмв защото неговия гръмнал , но колата му беше тотал щета и го взех на оферта). Обаче това е , че не прави същата мизерия както стария , тогава когато спре музиката идрайва блокираше буквално , джойстика се въртеше празно без съпротивление , а сега като забие и веднага мръдна джойстика отива на друга станция или песен и дори секундите на песента си вървят и тръгва след малко. Но предполагам така прави последното поколение блутут модул като се развали :lol: :lol: защото точно тогава ми се разкача и блутута с телефона , сега съм спрял блутута от Идрайва и не го е правило досега , но като цяло г оправи много рядко това , просто забелязвам , че го прави само когато колата е напечена стабилно от слънце и вънка е поне 30 градуса.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 22 Апр 2016, 21:40

По пътя на логиката проблема идва от ССС-то щом се получава когато е напечено таблото и самата кола, блутуут модула не може да се напече толкова колкото ССС–то...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 22 Апр 2016, 22:21

netmurder написа:По пътя на логиката проблема идва от ССС-то щом се получава когато е напечено таблото и самата кола, блутуут модула не може да се напече толкова колкото ССС–то...

CCC е ремонтиран преди година някъде в софтелектроник. Чудно какъв зор да вижда като реално , не блокира модула ами просто звука спира за 4-5 секунди и се дисконектват всякакви връзки с него , но реално не е блокирал. Някой слагал ли е някакъв допълнителен вентилатор на този модул , бях чел някъде , че е възможно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 23 Апр 2016, 6:09

Направо се оглеждай за ново. Типични симптоми за ССС. блутута какъв е?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 23 Апр 2016, 12:01

Аз не разбрах само колега Крейзи.. Ти откачи ли блутута ? От буксата, не само антената?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 24 Апр 2016, 9:27

Аз му бях разкачил и трите букси, не съм пробвал само с оптика, комуникация или антена.
Колега кажи наистина какво стана, разкачи ли ги ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 24 Апр 2016, 17:41

B.Stoimenov написа:Аз не разбрах само колега Крейзи.. Ти откачи ли блутута ? От буксата, не само антената?

Ами за момента не го прави , като го направи пак , ще го разглобя тогава и ще разкача , че в момента в София нямам никакви инструменти и няма как да стигна до блутута.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 24 Апр 2016, 18:28

То инструмент не ти трябва

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 24 Апр 2016, 19:02

Ако си седан, махаш лявата кора в багажника, и малко от следващата кора ще е добре , че иначе си е гърч... И модула ти е под ръка.. Разкачи го и съм сигурвн че няма да ти спира музиката за кратко, и да забива джойстика ;) пиши после

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 24 Апр 2016, 19:48

B.Stoimenov написа:Ако си седан, махаш лявата кора в багажника, и малко от следващата кора ще е добре , че иначе си е гърч... И модула ти е под ръка.. Разкачи го и съм сигурвн че няма да ти спира музиката за кратко, и да забива джойстика ;) пиши после

Колега май и ти не си прочел правилно , джойстика не ми забива , като спре музиката, именно заради това се чудя дали е от него , но реално като забие блутута се дисконектва , но съща така и имам едно голямо Т и той почва да мига.

П.П. Аводет искам инструменти защото като го разкача ще го махна завинаги няма да го оставя да си виси там и искам и кабелите да олепя добре да не стане някакъв сакътлък , иначе да знам че за да му махна буксите не ми трябват инструменти.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 25 Апр 2016, 9:08

Колега, опитвамс е да ти помогна ... прочел съм достатъчно добре. Питаш за проблем - давам ти вариатн за диагностика/решение :)
Стискам палци да не е ЦЦЦто ... Този проблем се получава при нарушение някъде по општичната верига. Предвид че ти изключва блутута- допускам че е от него, но реално той може да се изключва заради самото прекъсване на оптичната верига.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 25 Апр 2016, 15:01

B.Stoimenov написа:Колега, опитвамс е да ти помогна ... прочел съм достатъчно добре. Питаш за проблем - давам ти вариатн за диагностика/решение :)
Стискам палци да не е ЦЦЦто ... Този проблем се получава при нарушение някъде по општичната верига. Предвид че ти изключва блутута- допускам че е от него, но реално той може да се изключва заради самото прекъсване на оптичната верига.

Да колега не искам да те обидя :) благодаря за съвета , ще го наблюдавам сега дали ще прекъсне , сега съм изключил блутута от Идрайва и вече 3ти ден не е правил проблема , ако го направи спирам блутута и гледам ако пак го прави почваме да търсим проблема в оптичната верига(дано да има хора , които оправят такива оптики , че не ми се ходи в бмв да ми одерат кожата).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 25 Апр 2016, 15:05

Изключването на bluetooth-a от iDrive не би трябвало да отстранява проблема на прекъсването на музиката при дефектирал bluetooth модул. Аз моя едно време си го изкормих и така се оправи. BMW си имат едни 10 родилни дефекта, които си мисля, че ги има всеки с BMW, независимо кой модел...

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 25 Апр 2016, 16:52

SDLS написа:Изключването на bluetooth-a от iDrive не би трябвало да отстранява проблема на прекъсването на музиката при дефектирал bluetooth модул. Аз моя едно време си го изкормих и така се оправи. BMW си имат едни 10 родилни дефекта, които си мисля, че ги има всеки с BMW, независимо кой модел...

Ами не знам и аз къде е точно проблема , прекъсва все едно е блутут модул , обаче в същото време джойстика не ми блокира, а миналия път като беше 100% блутута тогава блокираше и джойстика и спираше музиката за доста време , сега просто си прекъсва за 4-5 секунди и тръгва , като през тези 4-5 секунди мога да сменям станции мога да отварям други менюта и прочие просто спира звука, и виждам как блутута се разкача и като се закачи тръгва. Ще покарам така ако почне да го прави по-често ще го спра блутута от багажника, и ако пак го прави вече не знам къде може да е проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 25 Апр 2016, 19:02

Проблема е в ССС-то, просто сега не е толкова жега и затова не ти прави мизерии... Нека се позатопли малко и пак ще почне...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61