ВНИМАНИЕ: Кражби в кв. Надежда, откраднаха ми CCC модул
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: ВНИМАНИЕ: Кражби в кв. Надежда, откраднаха ми CCC модул
Виж си в общите условия какво пише, както и в специалните, ако имаш такива. Там ще пише какво ти трябва и какво е достатъчно. Може да си нямал само сирена и да са ти сложили, въпреки че силно ме съмнява
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
CrazyElement написа:netmurder написа:CrazyElement написа:memorex написа:На всички въпроси можеш сам да си отговориш просто трябва четене и само информиране. Надали някой ще седне да обяснява какво и що при положение че всичко това е дъвкано и предъвкано. Ако някой иска да пише ферман това е друг въпрос.Успех.
Е евала то нямаше по-голям спам да направиш просто питам някой ако е разпитвал за този проблем. Реално в ВИН декодерите не ми излиза аларма , ама защо ми пищи тогава колата , като и тези от Лев Инс не са сложили , това някой може ли да ми обясни?
Добре де колега, толкова ли е трудно да се сетиш, че този преди теб е сложил аларма... все пак не си я купил нова колата !!!
Колега преди да излезе колата от Лев Инс не издаваше никакъв звук при отключване и заключване. Колата я взех фирмена от Германия мислиш ли , че като я поръчвал чисто нова , няма да я е взел с аларма ами после и е сложил? 1 собственик е имала аз съм 2рия.
А в Германия как стои въпроса със noise pollution?
Последна промяна memorex на 16 Апр 2016, 8:01, променена общо 1 път
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
CrazyElement написа:... Някакви идеи ?
Поздрави.
Принципно, обемните датчици на фабричната аларма не се задействат, ако има отворен прозорец/шибидах. Най-лесно можеш да разбереш дали имаш фабрична аларма е, като заключиш колата и диода на огледалото започне да ти премигва.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
badsharki написа:CrazyElement написа:... Някакви идеи ?
Поздрави.
Принципно, обемните датчици на фабричната аларма не се задействат, ако има отворен прозорец/шибидах. Най-лесно можеш да разбереш дали имаш фабрична аларма е, като заключиш колата и диода на огледалото започне да ти премигва.
Еми не мига ... това носле никога не е светило , странно обаче колата си пищи , но пише в полицата , че ако имам КАН система не е нужно да имам аларма.
- bangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: MPPSK
Фабрична аларма може да се постави и след като си купил колата без аларма. Тогава пак няма да излиза в списъка с опциите в сайтовете, където са за проверка на ВИН-а.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
bangelov написа:Фабрична аларма може да се постави и след като си купил колата без аларма. Тогава пак няма да излиза в списъка с опциите в сайтовете, където са за проверка на ВИН-а.
Утре ще ходя да им казват , да го махат това с фабрична и да си пишат друга и това е ... То уж гледали само дали има КАН система ама знам ли ги какво ще измислят , ако не дай си боже стане нещо ...

- stoino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d ///M vision
- Мечтае да кара: F10 550d///M
ultrashock написа:Решил съм го, ще сложа аларма, най малкото ще ги сплаши, а и както казвате за каското е важно. На мен лично като правих каското не ми искаха аларма и затова и нямам.
1. Фабрична аларма - Дайте съвет какво трябва да търся за да сглобя фабрична аларма, къде се намира модула да проверя все пак, тъй като виждам че има заготовка за аларма (червената крушка по огледалото за задно виждане).
2. Афтърмаркет аларма - Къде да отида да ми монтират такава аларма, какви видове има и колко горе долу би ми струвало.
Благодаря ви!
С Фабрична аларма не се занимавай с нея само можеш да плашиш само гаргите...
1.Може да се деактивира от патрона,когато отключваш колата с ключ,тирбушон,меча лапа,отвертка и много други инструменти който използват автоджамбазите...Обаче тази опция може да се изключи с кодиране:
Модул: CAS
Функция: SCHAERFEN/ENTSCHAERFEN
Стойност: nur_mit_fernbedienung - only with remote control
Описание:Изключване на алармата само с дистанционно управление!!!
Нека всички колеги с Фабрична аларма да проверят дали е зададена тази опция в CAS модула,също така може да се провери като се заключи колата с дистанционно управление и после се отключи през патрона,ако колата започне да пищи значи е кодирана опцията "only with remote control"
2.Фабричната аларма се деактивира веднага щом вкараш ключа в запалването и подадеш контакт,а до колкото знаем всички нов ключ се обучава за 20 секунда,след това време всичко свършва НЯМА АЛАРМА,НЯМА КОЛА в случай,че имаш някаква допълнителна зашита и не могат да я откраднат,пък ще я ограбят,волан,навигация...
Афтърмаркет алармаhttp://www.proarm.info/product/3/tytan-ds410.html
Не е нужно да имаш аларма за да активираш тази опция (only with remote control). След активацията й дори и с оригиналния ключ не пали (но стартера върти), поне при LCI.
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Събота срещу неделя, през нощта са ми откраднали и задната емблема. За какво име тязи емблема за 20лв не разбирам.
Днес я оставих да ми монтират афтърмаркет аларма. Надявам се това малко да ги стресне
Днес я оставих да ми монтират афтърмаркет аларма. Надявам се това малко да ги стресне

Колега, помисли за вариант да спираш на платен паркинг или още по-добре, ако си наемеш гараж. Ще си спестиш много главоболия.
- stoino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d ///M vision
- Мечтае да кара: F10 550d///M
ultrashock написа:Събота срещу неделя, през нощта са ми откраднали и задната емблема. За какво име тязи емблема за 20лв не разбирам.
Колега разкарай я тази кола от улицата.Трябваше ти да си се стреснал вече..Крадците са като хиени на мърша какво си мислиш ще ги стреснеш с афтърмаркет аларма,нали пищи 30 секунди,ще я включат един два пъти,ще видят,че никой не наблюдава колата и действат пак.Вкарай я в паркинг..Наеми си гараж..Не искам да те плаша,но твоята кола са я набелязали,че ти я крадат малко по-малко а ти не взимаш никакви мерки.Тия където ти крадат детайли са някакви въшльовци ама хареса ли им на хората с техниката ще ревеш като малко дете..
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
Мислиш ли, че не съм преминал и през тази схема. Просто около нас няма читав платен паркинг, всички са или далече - на около 10-15 минути пеша или на са на подозрителни тъмни субекти. Вече ми мина през акъла дали да не я продам, не мога всяка сутрин като се приближавам към нея, да се чудя какво ще й липсва и съответно на мен колко ще ми скубне джоба.
Днес слагам алармата и започвам да се оглеждам за паркинг/гараж. Не ми се иска да се разделям с хубавицата.
Днес слагам алармата и започвам да се оглеждам за паркинг/гараж. Не ми се иска да се разделям с хубавицата.
Да не пускам нова тема. Освен джама и капака беше отворен, което ми беше
много странно. Нищо не липсва, не какво са целили. Да обучават ключ, да я палят ли...
много странно. Нищо не липсва, не какво са целили. Да обучават ключ, да я палят ли...
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
nikolae написа:Да не пускам нова тема. Освен джама и капака беше отворен, което ми беше
И теб ли те започнаха.....

Аз днес реших генерално проблема - заварих една метална клетка около колата, пуснах 220V ток и подслоних един питбул вътре да варди.....шегувам се

Сложих афтърмаркет аларма с управление от ключа за 230лв, намерих най-близкия платен и охраняем паркинг около нас, на 5 минути пеша (не знаех че съществува до сега, но който търси - намира) и мисля утре с удоволствие да си монтирам CCC модула, който тествах и взех от OCI (благодарско, дано не дава ядове).
Това е 90% решение на проблема и дупка в джоба за около 45 лв на месец + 600лв за модула + 230лв за аларма, но се надявам да нямам подобни проблеми в скоро време. 90%, защото никога не се знае в тази държава какво може да те изненада на сутринта

Направо не знам с какъв акъл ги държите тия коли на улицата. Аз като си наумих да купувам Е60, първо си купих гараж и после тръгнах да търся кола
И това при положение, че живея в провинцията и тук не се пипа кой знае колко. Стане ли така, че нямам възможност да я прибирам на сигурно място, на момента я продавам.