Откраднаха ми колата Е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
Re: Откраднаха ми колата Е90
DaveBG написа:Много интересно този с кю седмицата като си е изрязал ОБД буксата как минава на диагностика като за всяко нещо се иска да се видят параметри на колата...
Иначе аз съм за прекъсване поне на буксата, но на Е90 например (все пак сме в този раздел) ако нямат достъп до ОБД буксата се връзват дирактно към компютъра под жабката. Някой за там има ли идея как може да се защити евтино?
За диагностика ще си запои кабели и готово, а за Е9X им трябва CAS-а който е под таблото вляво.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
И аз ги мисля едни и ще направя нещо със обд кабеляците но има и други места където може да се прекъсне и ще го ядът големия 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
awful написа:И аз ги мисля едни и ще направя нещо със обд кабеляците но има и други места където може да се прекъсне и ще го ядът големия
По-добре направи така, че да не могат да влязат, че после гледката не е приятна...
- stoino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d ///M vision
- Мечтае да кара: F10 550d///M
doktorabg написа:Хубаво си описал нещата, само да добавя , че при Comfort Zugang/Keyless Go даже не правят ключ а ползват твоя - приемник/предавател - двама човека - две раници и си готов.
Ново инфо:
Преди няколко дни открадната брутална (F15)Х5 Keyless Go,М50D 3.0 tri-turbo(381hp),открадната без да правят ключ по описания от колегата начин "приемник/предавател - двама човека - две раници" Намерена от полицията изоставена,след платен откуп от застрахователя...
По същото време и по същия начин е било откраднато друго BMW X4 (F26)Keyless Go.От паркинга на Драгалевското Фантастико до момента не е намерено...
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
stoino написа:doktorabg написа:Хубаво си описал нещата, само да добавя , че при Comfort Zugang/Keyless Go даже не правят ключ а ползват твоя - приемник/предавател - двама човека - две раници и си готов.
Ново инфо:
Преди няколко дни открадната брутална (F15)Х5 Keyless Go,М50D 3.0 tri-turbo(381hp),открадната без да правят ключ по описания от колегата начин "приемник/предавател - двама човека - две раници" Намерена от полицията изоставена,след платен откуп от застрахователя...
По същото време и по същия начин е било откраднато друго BMW X4 (F26)Keyless Go.От паркинга на Драгалевското Фантастико до момента не е намерено...
Колега, да не намекваш нещо?
Ще ти се разсърдя!
И само да те информирам , че тези "раници" не са нищо ново, от 5 години са в употреба в Европа, а това , че в България са от скоро е друг въпрос.
И накрая за всички колеги с горепосочената екстра - ами просто я деактивирайте в CAS: passive access - nicht_active
- stoino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d ///M vision
- Мечтае да кара: F10 550d///M
doktorabg написа:stoino написа:doktorabg написа:Хубаво си описал нещата, само да добавя , че при Comfort Zugang/Keyless Go даже не правят ключ а ползват твоя - приемник/предавател - двама човека - две раници и си готов.
Ново инфо:
Колега, да не намекваш нещо?
Ще ти се разсърдя!
И само да те информирам , че тези "раници" не са нищо ново, от 5 години са в употреба в Европа, а това , че в България са от скоро е друг въпрос.
И накрая за всички колеги с горепосочената екстра - ами просто я деактивирайте в CAS: passive access - nicht_active
Не колега,не намеквам нищо.Благодарен съм ти за инфото.Всичко е написано с цел да се събира повече информация и да се търси надеждна защита.
Здравейте колеги, преглеждах темата, но тъй като е доста обширна не помня вече дали срещнах някъде информация за устройства за заключване на предния капак като това от препратката.
http://www.pandora-alarm.ru/catalog/mehanika/zamok_kapota_fortress_lock.html
Искам да ви попитам имате ли опит с подобни, които да се ползват заедно с хубава аларма комбинирана с допълнителен имобилайзер. На пръв поглед изглеждат добро решение което не позволява на крадците да стигнат до моторния отсек и да обезвредят сравнително бързо и незабелязано алармата и имобилайзера. Тук може да се види примерно опитно разбиване на кола защитена по този начин.
https://www.youtube.com/watch?v=EtOxx8hg5zA
http://www.pandora-alarm.ru/catalog/mehanika/zamok_kapota_fortress_lock.html
Искам да ви попитам имате ли опит с подобни, които да се ползват заедно с хубава аларма комбинирана с допълнителен имобилайзер. На пръв поглед изглеждат добро решение което не позволява на крадците да стигнат до моторния отсек и да обезвредят сравнително бързо и незабелязано алармата и имобилайзера. Тук може да се види примерно опитно разбиване на кола защитена по този начин.
https://www.youtube.com/watch?v=EtOxx8hg5zA
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ами нямаме опит, но то на БМВ-тата предния капак не им е проблем, проблем им е, че влизат бързо в колата 

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Колега, няма какво да правят под предния капак и фаровете не могат да свалят без да свалят бронята
Проблема е в бързото отключване, лесното обучение на нов ключ и от там на сетне нещата са ясни 

Последна промяна vanka7a на 18 Апр 2016, 11:02, променена общо 1 път
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
vanka7a написа:Колега, няма какво да правят под предния капак и фаровете не могат да свалят без да свалят бронятаПроблема е в бързото отключване, лесното обучението на нов ключ и от там на сетне нещата са ясни
Мхм, всяка ключалка е доста лесна...
www.youtube.com/watch?v=0lO5ipUICdM
dextuar написа:Мхм, всяка ключалка е доста лесна...
Мда-а-а така е, а ето откъде идва тази, пък и други леснини

https://www.autodecoders.com/
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Никой не си играе с такива tool-чета, директно я разбиват 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Това са ключарски принадлежности и е нормално да ги има в продажба, както всякакъв вид други инструменти.
Проблема е в това, че този вид престъпност у нас не се наказва адекватно, ако например при заловен авто крадец на место престъплението му дават 10 години затвор, нека да вкарат 5-6 човека в панделата, пък да видим дали няма да намалеят кражбите.
Проблема е в това, че този вид престъпност у нас не се наказва адекватно, ако например при заловен авто крадец на место престъплението му дават 10 години затвор, нека да вкарат 5-6 човека в панделата, пък да видим дали няма да намалеят кражбите.

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
vld написа:Това са ключарски принадлежности и е нормално да ги има в продажба, както всякакъв вид други инструменти.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
За хората с комфортен достъп