Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.

Мнение от Larbi » 13 Апр 2016, 8:15

Fear написа:
Larbi написа:Айде малко от един много обичан и уважаван от вас сайт нещо за лека нощ http://bultimes.com/haker-tvardi-che-na ... oto-videa/

Eто нещо наистина полезно по темата, вземи го прочети: Тhe Fermi Paradox
Някой беше питал вече за това, а тук е представено и обяснено много добре.
И не, материалът не отрича съществуването на извънземни, така че можеш спокойно да четеш. Поне ще научиш някои наистина полезни неща, а и аргументи в защита на конспирациите си ще имаш, при това обосновани такива. ;)

Мерси, но съм чел по въпроса и преди. Преди време пък бях гледал няколко предавания на тоя https://www.youtube.com/watch?v=Iugsu_8DSXk но не ми харесва начина по който говорят за нещата или по-точно автора и някои от гостите му са някакви дето само лайкат и нищо конкретно. То реално какво конкретно, но балансите ми избиха с някакви предавания в кои бяха поканени този масон, оня тамплиер и цялото предаване говорят едни простотии, ама чудо. Просто пълнят ефира.

Парадокса е голям защото има толкова свидетелства за контакти, за отвличания и т.н. под регрегресивна хипноза и на хора военни и полицаи и всякакви дето имат кредибилити. Дори като ги махнем тях, то не може сега всички да са луди, нали? Съгласен съм че много хора просто са наговорили разни неща заради получената популярност и реално нито са ги отвличали нито са виждали нещо. Но останали....

П.П. Искам да зачекна една друга тема. Вчера се навършиха 55 години ли беше от първият човек в Космоса. Чел съм материали и има резон всъщност Майор Гагарин да не е първият човек в Космоса, а е просто първият човек върнал се жив. Има някакви материали, че доста са измрели просто са се разбили при връщането на Земята, изгоряли са в атмосферата или просто са изчезнали от орбита. Какво мислите за това?

И малко тема пак за текстове от древните текстове и Библията идруги подобни, а именно тоз и оня където описва някакви неща с неговият се речник с който го е разполагал тогава. Примерно Езикиел. И други като него, които пишат, че са видяли Земята отгоре или ако не е точен цитата, то да кажем, че са ги извели в орбита и са ги върнали. Не може всички да са луди. Особено онези от преди хиляди години, които са нямали грам печалба да ги пишат тия неща, щото нито ще ги дават по телевизора и ще станат известни, нито съвременниците им ще им направят евала.
Последна промяна Larbi на 13 Апр 2016, 8:21, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 13 Апр 2016, 8:20

Уффф, човек, пак тръгваш отзад-напред.
Ти вече си решил, че "Те са тук", "Какво крият сетовните сили" и т.н. както и започва това предаване.
Вземи за разнообразие да започнеш от другата страна.
Защо ли си губя времето... :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 13 Апр 2016, 8:22

Fear написа:Уффф, човек, пак тръгваш отзад-напред.
Ти вече си решил, че "Те са тук", "Какво крият сетовните сили" и т.н. както и започва това предаване.
Вземи за разнообразие да започнеш от другата страна.
Защо ли си губя времето... :roll:

какво се ядосваш сега? Нали си дискутираме? Хайде тогава започни от самото начало където смяташ че е. Нищо лично, просто започни от АБ според теб.

П.П. То предаването може да си започне както си иска. Това е просто произволен или не съвсем (щото заглавието е за Ферми-то) и просто сложих предаването и това което говорят в него за анализ.

П.П. Проблема между мен и теб идва от това, че ти мислиш, че няма извънземни на Земята, не са манипулирали и насочвали и насочват развитието ни в някаква посока. Напълно разбираемо. То ако всички в тази тема бяхме на едно мнение дискусиите и глупостите нямаше да са същите.
Последна промяна Larbi на 13 Апр 2016, 8:27, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 13 Апр 2016, 8:26

Не се ядосвам, отегчавам се.
Никакви признаци няма дори да се опиташ да излезеш от света на конспирациите и фантасмагориите и да започнеш да мислиш и да си задаваш въпроси.
Слагаш каруцата пред коня, дано така разбереш какво имам предвид.
Постваш какви ли не глупости на килограм, без изобщо да помислиш върху съдържанието им, камо ли да ги поставиш под съмнение и да поразровиш повече, преди да изпляскаш поредното безумие.
Да те светна - качетвото е по-важно от количеството.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 13 Апр 2016, 8:29

Защо си мислиш, че нищо не подлагам на съмнение? И за мен някои неща са абсолютен шит.

Поствам на килограм, защото има толкова много неща за обсъждане и не е само едно или две. Тъпо е да са хората в двете крайности - няма или има еди какво си. Ама защо няма, ама защо има... Темата е за дискусии, а вие го обръщате на присмех винаги, като доводите са ви главно официалната наука и наложеното мислене какво казват. Какво да ти кажа ако се видим и ги обсъдим нещата на живо може би може да водим по-конктруктивна дискусия, а може би не. Нещата не се изчерпват с едно нещо.
Последна промяна Larbi на 13 Апр 2016, 8:33, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 13 Апр 2016, 8:32

Larbi написа:Защо си мислиш, че нищо не подлагам на съмнение? И за мен някои неща са абсолютен шит.

Агарта сред тях ли е?
Че я беше изтипосал тук неотдавна. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 13 Апр 2016, 8:35

Fear написа:
Larbi написа:Защо си мислиш, че нищо не подлагам на съмнение? И за мен някои неща са абсолютен шит.

Агарта сред тях ли е?
Че я беше изтипосал тук неотдавна. :mhihi:

Кухата Земя... Какво да ти кажа. Вярвам, че има подземни тунели на доста дълбоко и т.н. някакви дето са отдолу, нали не говорим за бази направени от земни или извънземни, но това, че има вътрешно слънце и винаги е ден и ей такива неща не мога да си ги представя и приема.

Примерно има истории за някакви фантастични същества и събития от други реалности и времеви флуктуации и прочее. Там нито вярвам, нито не вярвам. Може да е вярно, а може и да е измислица. И много подобни теми. Далеч не вярвам във всичко, което на написано на конспиративна и фантастична тематика.

Ти какво мислиш за Агарта, Шамбала, Мамбала и прочее? Само да не кажеш, че живот отдолу не може да се поддържа щото било много студено или много топло. Тегнолигии му е майката.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 13 Апр 2016, 8:53

Mисля, че както е обяснено ТУК е простотия от много високо ниво.
А да се поддържа живот долу?
Къде е това долу, колко е долу и за какъв живот говорим?

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 13 Апр 2016, 9:04

Цифри колко надолу не мога да ти цитирам, не помня къде съм чел. Не мога да ти отговоря на този въпрос с точност. Има предание от древни народи като Хопите и други които пишат, че "хората мравки" ги били прибрали отдолу за известно време за да преживеят катаклизмите на Земята. И други подобни писания има където някакви народи писали, че са ги скрили под Земята за преживеят апокалисиси на Земята.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 13 Апр 2016, 9:09

Сега виждаш ли какво имам предвид?
Никога не разполагаш с конкретни данни и числа, не разполагаш с точност, а само пълниш темата с разни недоказани и недоказуеми щуротии, а доста често и с напълно доказано невярна информация.
И после, аз съм бил кон с капаци.
Ами добре...

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 13 Апр 2016, 16:22

какви данни и числа конкретни искаш? Аз мога ли да помня всичко мо та мо какво съм чел дословно колко метра и сантимерта и GPS координати? То ако имаше чак такива данни официално и всичко беше изнесено и се знаеше и е признато и т.н. изобщо нямаше да ги дискутираме тези неща и нямаше да се пише тук едно, там друго и на трето място примерно истината или близо до нея.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 14 Апр 2016, 14:24

Сетих се за тая тема.
Някой може да извлече ценна информация - http://kanal3.bg/video/5581-Balgarin-sanuva-stroedza-na-piramidite-v-Egipet

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 14 Апр 2016, 14:26

Мда, на ей такива "доказaтелства" и "факти" разчитат коспираторите. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Апр 2016, 15:09

С риск да бъда причислен към хората с ментални отклонения ще кажа че този от видеото не си измисля - поне не всичко . Прекалено е дълго и отегчително , признавам си че не издържах до края но това за което говори е чиста медитация без украсите за птици на знанието сфинксове и други финтифлюшки . Състоянието на духа и съзнанието описано в самото начало е съвсем реално и постижимо . Ако човек може да го използва бих казал че е докоснал не материалното .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 14 Апр 2016, 22:42

Jordana написа:Коя точно библия от всичките точно наричате "библия " и коя редакция-компилация предпочитате ? :roll:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0 ... 0%B8%D1%8F

Оригиналните текстове в Стария завет са написани на иврит, а тези от Новия завет на старогръцки.
Най-точният превод на Английски е на King James 1611 г.
След проучване от моя страна и допитване до хора с доста опит, стана ясно, че най-добрият превод на български е на Издателство Библейско дружество. Може да се познае по това, че отделните глави нямат заглавие(като това на снимката). Сега я търся да си я купя.
Изображение

Иначе тази онлайн версия също е добра и може да се избира различен превод.
http://biblia.bg

Аз ползвам и една много хубава офлайн програма
http://www.crossbgbible.com

Подобна е на онлайн версията, хубавото е, че освен, че могат да се избират различните преводи, да остават едновременно на една страница и да се прави сравнение между тях. Търсачката също е доста полезна.

Много хора си мислят, че Библията е скучна книга с попски фантасмагории. Аз съм си го мислил същото. Такова е мнението, което е насаждано умишлено. Не напразно католическата църква векове наред я забранява, изгаря и измъчва и избива хората, които я четат.
Но забраната води до размисли и съмнения, за това в днешно време се постъпва по друг начин. Имаме средства за масова информация и е достатъчно мозъците ни да бъдат промивани от ранна детска възраст. Трудно е да приемем истината, докато първо не осъзнаем голямата лъжа, в която сме поставени.

Larbi написа:Примерно Езикиел. И други като него, които пишат, че са видяли Земята отгоре или ако не е точен цитата, то да кажем, че са ги извели в орбита и са ги върнали. Не може всички да са луди. Особено онези от преди хиляди години, които са нямали грам печалба да ги пишат тия неща, щото нито ще ги дават по телевизора и ще станат известни, нито съвременниците им ще им направят евала.

В Библията за пръв път се казва, че земята и останалите планети са кръгли още в 7-8 век пр. Хр.:

Амос 9:6
"Той е, Който гради сферите Си на небето, И основава свода Си на земята; Който повиква морските води, И ги излива по лицето на земята; Иеова е името му."

Исая 40:22
"Онзи, Който седи над кръга на земята, Пред Когото жителите й са като скакалци, Който простира небето като завеса, И го разпъва като шатър за живеене"

dankata написа:Сетих се за тая тема.
Някой може да извлече ценна информация - http://kanal3.bg/video/5581-Balgarin-sanuva-stroedza-na-piramidite-v-Egipet

Не издържах да го изгледам цялото, но още в началото, когато започна да обяснява, за пирамидите, че предназначението на пирамидите е да са гробници, ми стана ясно, че не знае грам за какво става въпрос. Това, че са ползвани за такива след потопа е вярно, но със сигурност не е причината да бъдат построени от предпотопните цивилизации, които доказано са били по-напреднали от нас. Смята се, че са били един вид електроцентрали. Иначе може и да си вярва, негов проблем.

Заговори и за отделяне на духа и ходене в света на мъртвите. За това, какво се случва след смъртта, има най-различни теории - просто смърт и всичко приключва, прераждания, ад и рай и т.н.
Ще обясня как е според Библията.
Там се казва, че когато умрем, реално умира тялото, а душата ни заспива.
Йоан 11
"11. Това изговори, и подир туй им каза: Нашият приятел Лазар заспа; но Аз отивам да го събудя.
12. Затова учениците Му рекоха: Господи, ако е заспал, ще оздравее.
13. Но Исус бе говорил за смъртта му; а те мислеха, че говори за почиване в сън.
14. Тогава Исус им рече ясно: Лазар умря."

Няма свят на мъртви или прераждания. И след второто пришествие на Исус(непосредствено след установяване на новия световен ред), ще бъдат възкресени всички. И дали си умрял преди 4 хил. години или преди 40, усещането ще е едно и също. Все едно не е минало никакво време, както е при съня. Лягаш си в 12:00, ставаш в 7:00 и няколкото часа са все едно секунди. Всички хора, които не са живели според правния кодекс на Бог, ще разберат на 100% истината за него и ще съжаляват за решенията, които са вземали, но ще е вече късно и ще умрат завинаги. Няма ад с мъчения както е масовата теория. Тези, които са живели праведно ще живеят вечно в небесният град Йерусалим, без никакъв грях. Без убийства, без лъжи, без завист, без болести, без никаква поквара.

Йоан 5
"28. Недейте се чуди на това; защото иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му,
29. и ще излязат; ония, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане."

Езекиил 18
"4 Ето, всичките души са Мои; както душата на бащата, така и душата на сина е Моя; душата, която е съгрешила, тя ще умре.
5 Но ако е някой праведен и постъпва законно и право,
6 ако не яде по планините, нито подига очите си към идолите на Израилевия дом, не осквернява жената на ближния си, нито се приближава до жена, когато е в нечистотата си,
7 ако не насилва човека, но връща на длъжника залога му, не граби с насилие, но дава хляба си на гладния и покрива с дрехи голия,
8 ако не дава с лихва и не взема придобивка, оттегля ръката си от неправда, върши правосъдие между човека и човека,
9 ходи в повеленията Ми и пази съдбите Ми за да постъпва вярно; такъв човек е праведен, непременно той ще живее, казва Господ Иеова.
10 Ако той роди син разбойник който пролива кръв и върши коя да било от тия работи,
11 и който, освен че не изпълнява ни една от тия длъжности, но и яде по планините и осквернява жената на ближния си,
12 насилва сиромаха и немощния, граби с насилие, не връща залога, подига очите си към идолите и прави мерзости,
13 дава с лихва и взема придобивка; такъв човек ще живее ли? Няма да живее. Като е сторил всички тия мерзости, непременно ще умре; кръвта му ще бъде върху него.
14 Но ако тоя роди син който, като гледа всичките грехове, които баща му е сторил, бои се и не върши такива работи,
15 не яде по планините, нито подига очите си към идолите на Израилевия дом, не осквернява жената на ближния си,
16 не насилва човека нито задържа залог, не граби с насилие, но дава хляба си на гладния и покрива с дреха голия,
17 не угнетява сиромаха, не взема лихва и придобивка, извършва съдбите Ми и ходи в повеленията Ми; такъв човек няма да умре за беззаконието на баща си; непременно ще живее.
18 Баща му, понеже жестоко е угнетявал, грабил от брата си с насилие и правил между людете си това, което не е добро, ето, той ще умре за беззаконието си.
19 Но вие казвате: Защо не понася синът наказанието на бащиното си беззаконие? Когато синът е постъпвал законно и право пазил всичките Ми повеления и ги е извършвал, той непременно ще живее.
20 Душата, която греши, тя ще умре; синът няма да понесе наказанието на бащиното беззаконие, нито ще понесе бащата наказанието на синовото беззаконие; правдата на праведния ще бъде за него, и беззаконието на беззаконника ще бъде за него.
21 Но ако беззаконникът се обърне от всичките грехове, които е сторил, пази всичките Ми повеления и постъпва законно и право, непременно той ще живее, няма да умре.
22 Никое от престъпленията, които е извършил, няма да се помни против него; чрез правдата, която е сторил, ще живее.
23 Благоволя ли Аз в смъртта на нечестивия? казва Господ Иеова, а не по-добре да се обърне от пътя си и да живее?
24 Когато, обаче, праведният се отвърне от правдата си и стори неправда, като извърши всичките мерзости, които нечестивият върши, тогава ще живее ли? Ни едно от праведните дела, които е сторил, няма да се помни; за престъплението, което е извършил, и за греха, който е сторил, за тях ще умре.
25 Но вие казвате: Господният път не е прав. Слушайте сега, доме Израилев: Моят ли път не е прав? не са ли криви вашите пътища?
26 Когато се отвърне праведният от правдата си и извърши неправда, ще умре за нея; поради неправдата, която е извършил, той ще умре.
27 А пък когато нечестивият се обърне от нечестието, което е извършил, и постъпи законно и право, той ще опази жива душата си.
28 Понеже се е смислил и се е обърнал от всичките престъпления които е сторил, непременно ще живее, няма да умре.
29 Но Израилевият дом казва: Господният път не е прав. Доме Израилев, Моите ли пътища не са прави? не са ли криви вашите пътища?
30 Затова, доме Израилев, Аз ще ви съдя, всеки според постъпките му, казва Господ Иеова. Покайте се и обърнете се от всичките си престъпления, та да ви не погуби беззаконието.
31 Отхвърлете от себе си всичките престъпления, с които беззаконствувахте, и направете си ново сърце и нов дух; защо да умрете, доме Израилев?
32 Понеже Аз не благоволя в смъртта на оня, който умира, казва Господ Иеова; затова върнете се и живейте.
"

Исая 65

"17 Понеже, ето, създавам ново небе и нова земя; И предишните неща няма да се спомнят, Нито ще дойдат на ум.
18 Но вие веселете се и радвайте се винаги В онова, което създавам; Защото, ето, създавам Ерусалим за радост, И людете му за веселие,
19 Аз ще се радвам на Ерусалим, И ще се веселя за людете Си, И няма да се чува вече в него глас на плач Нито глас на ридание.
20 Там не ще има вече младенец, който да живее само няколко дни, Нито старец, който да не е изпълнил дните си; Защото дете ще умре стогодишният, А грешник ако умре стогодишен ще бъде считан за проклет.
21 Те ще построят къщи, и ще живеят в тях; Ще насадят лозя, и ще ядат плода им.
22 Няма те да построят, а друг да живее там. Няма те да насадят, а друг да яде; Защото дните на Моите люде ще бъдат като дните на дърво, И избраните Ми за дълго ще се наслаждават в делото на ръцете си.
23 Не ще се трудят напразно, Нито ще раждат чада за бедствие; Защото те са род на благословените от Господа, Тоже и потомството им.
24 Преди да Ме призоват те, Аз ще отговарям, И докато ще говорят те, Аз ще слушам.
25 Вълкът и агнето ще пасат заедно, И лъвът ще яде слама както вола, И храна на змията ще бъде пръстта. Не ще повреждат нито ще погубват В цялата Ми света планина, казва Господ."

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата