ВНИМАНИЕ: Кражби в кв. Надежда, откраднаха ми CCC модул

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: ВНИМАНИЕ: Кражби в кв. Надежда, откраднаха ми CCC модул

Мнение от Dextuar » 13 Апр 2016, 8:57

ultrashock написа:Решил съм го, ще сложа аларма, най малкото ще ги сплаши, а и както казвате за каското е важно. На мен лично като правих каското не ми искаха аларма и затова и нямам.
1. Фабрична аларма - Дайте съвет какво трябва да търся за да сглобя фабрична аларма, къде се намира модула да проверя все пак, тъй като виждам че има заготовка за аларма (червената крушка по огледалото за задно виждане).
2. Афтърмаркет аларма - Къде да отида да ми монтират такава аларма, какви видове има и колко горе долу би ми струвало.
Благодаря ви!

Ако искаш да ти работи с твоето дистанционно, търси CAN-BUS аларма, според мен по-добре да е афтър маркет, да има някаква доза на изненада у крадеца, фабричната е еднаква навсякъде.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i автоматик 04'
Мечтае да кара: F10

Мнение от ultrashock » 13 Апр 2016, 10:41

Направих запитване тук: https://www.proarm.info/ - цената е 220лв за такава с управление от ключа.
Аз имам ел.техник, който слага аларми и той ми даде същата цена за CAN-BUS аларма, с управление от ключа +30лв ако искам и да блокира двигателя. Момчето е кадърно, предполагам ще го направи като хората. Ще изчакам и за други мнения и до края на деня ще го измисля :)

Потребител
Аватар
Кара: E60 LCI 530xD

Мнение от intense » 13 Апр 2016, 11:07

ultrashock написа:Направих запитване тук: https://www.proarm.info/ - цената е 220лв за такава с управление от ключа.
Аз имам ел.техник, който слага аларми и той ми даде същата цена за CAN-BUS аларма, с управление от ключа +30лв ако искам и да блокира двигателя. Момчето е кадърно, предполагам ще го направи като хората. Ще изчакам и за други мнения и до края на деня ще го измисля :)

Тези се държаха много нагло и невъзпитано и аз избрах авител. За сега нямам оплаквания.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530D 218hp
Мечтае да кара: Параход

Мнение от blackyhn » 13 Апр 2016, 11:25

На мен фабричната аларма в ЛевИнс не ми я причнаха щото нямало имобилайзер към нея ?!?!

Потребител
Аватар
Кара: е46 2.0d facelift, е60 3.0xd.

Мнение от stefo93 » 13 Апр 2016, 15:32

Миналата седмица сложих в ProArm посочената аларма от 220 лева на моето е60. Сложиха и блокировка на паленето, като цената си остана същата. Наистина отношението малко им е лошо, бях на косам да си тръгне когато оговаряхме алармата, но въпреки това сложиха и останах доволен от монтажа и от алармата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 13 Апр 2016, 15:39

Баси простотията. Като прочета, че на някой са му взели колата или нещо, направо ми се драйфа.
Наистина уникална държава сме отвсякъде, не могат с едни крадци де оправят.... смешници.

Според мен не ти трябва стокова аларма.
Най-малкото няма да ти важи каското. Ако стане събитие ще проверят по ВИН, че колата няма аларма.
Ти ще показваш на прегледите, че е пищяла и светила, те ще казват, че по ВИН колата няма
и пак разправии. Аз затова не сложих оригинална, а друга аларма - имам фактура за монтаж,
записана е на маркировка каква е алармата.
Дали ще бъде кан (да ти работи само от ключа) или не ти си реши
Но като цяло мисля, че избягват пищящи коли с афтърмаркет аларми.
За 200лв. може да сложиш кан аларма с прекъсване запалване.

Там, където си пуснал запитване има Титан с прекъсване на запалването. Алармата работи по кан.
Само че тук идва другия проблем. Отварят ти колата, обучават ключ и изключват алармата :-)

Отново съжалявам за проблемите, дано по-бързо и леко се оправиш, звънни да пием по една бира като имаш време :-)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 13 Апр 2016, 16:05

Според мен идеята на тая аларма е

А) Да ги откажеш, щото по-надолу има същата кола без аларма ( така каза един джамбаз по телевизията правиха скоро разследване)

Б) Дори да се пробват, да се разпищи и да вземеш някакви мерки, като я чуеш

Ако ги оставиш необезпокоявани дълго време, и с катинар да я вържеш за дърво, пак ще намерят начин да ти я тафят. Четох навремето, че поставяли на ладите някакви рибарски куки на седалката и като седнел крадецът, сам викал полицията образно казано

Потребител
Аватар
Кара: E60 535D

Мнение от emasla » 13 Апр 2016, 16:37

Препоръчвам ти сервиза, който монтира допълнителните имобилйзери на ЛевИнс. Ако искаш пиши ми на лично, за да не правя реклама и ще ти кажа точно къде се намират. Аз съм много доволен от работата им.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i автоматик 04'
Мечтае да кара: F10

Мнение от ultrashock » 13 Апр 2016, 20:21

Четейки, разбирам че трябва да се насоча към афтърмаркет аларма, за да затрудня джамбазите. Трябва тези дни да избера къде и да го направя.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 14 Апр 2016, 0:09

пожелавам им да умрат по най-болезнения начин на всички,които крадат коли! просто няма толкова обидни думи с които да ги поздравя! :bang: :bang:
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 15 Апр 2016, 19:44

nikolae написа:Баси простотията. Като прочета, че на някой са му взели колата или нещо, направо ми се драйфа.
Наистина уникална държава сме отвсякъде, не могат с едни крадци де оправят.... смешници.

Според мен не ти трябва стокова аларма.
Най-малкото няма да ти важи каското. Ако стане събитие ще проверят по ВИН, че колата няма аларма.
Ти ще показваш на прегледите, че е пищяла и светила, те ще казват, че по ВИН колата няма
и пак разправии. Аз затова не сложих оригинална, а друга аларма - имам фактура за монтаж,
записана е на маркировка каква е алармата.
Дали ще бъде кан (да ти работи само от ключа) или не ти си реши
Но като цяло мисля, че избягват пищящи коли с афтърмаркет аларми.
За 200лв. може да сложиш кан аларма с прекъсване запалване.

Там, където си пуснал запитване има Титан с прекъсване на запалването. Алармата работи по кан.
Само че тук идва другия проблем. Отварят ти колата, обучават ключ и изключват алармата :-)

Отново съжалявам за проблемите, дано по-бързо и леко се оправиш, звънни да пием по една бира като имаш време :-)

Добре де и аз ей сега ходих при тия дето ми оглеждат колата да ги питам , как така са разбрали , че имам фабрична аларма , като такава не ми излиза във ВИН декодера. Реално като взех колата, като я отключвах заключвах не издаваше , никакъв звук , след седмица направих каско в Лев Инс и ми сложиха въпросната КАН шина защита(аз си го обяснявам като рязане на кабелите на КАН шината(хваща ми грешка ИНПА , че няма връзка с нея) Та така вземам аз колата и като заключвам издава звук ако натисна 2ри път бутона(един вид да спра сензора за мърдане в купето) издава по-бърз звук , като отключвам пак издава звук ... Викам си брейй , както и да е наскоро реших да тествам алармата. Значи като ми е свален прозореца и да си пъхам ръката вътре не се включва никаква аларма , ако отключа обаче вратата с ключа и почва да пищи след 2-3 секунди. ако прасна врата или ритна силно гумата също пищи... В крайна сметка разбирам май , че нямам фабрична аларма ( реално тя трябва да има тези сензори , които засичат , че има нещо в колата нали). Отивам питам ги сега тези на огледа защо са писали , фабрична ... ами фабрична била уш ... пише фабрична с имобилайзер(предполагам колата има имобилайзер ?!? ) В крайна сметка не знам какво да правя сега , казват ми , че проблем нямало уш , тъй като съм имал КАН шина монтирана специално от застрахователя и тях ги интересувало уж само това? Вие какво ще кажете колеги , тази аларма която в момента се активира възможно ли е да е заводска? Защото , колата беше в сервиза не повече от час не знам кога са успели и аларма да ми сложат, като после питах момчетата , какво са направили и казаха , че само са отрязали само няколко кабела според схема предоставена от Лев ИНс за въпросната КАН шина и нищо повече , как обаче е взела да пифка колата не мога да си обясня , освен ако не са я кодирали да издава звук? Някакви идеи ?
Поздрави.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 15 Апр 2016, 20:08

На всички въпроси можеш сам да си отговориш просто трябва четене и само информиране. Надали някой ще седне да обяснява какво и що при положение че всичко това е дъвкано и предъвкано. Ако някой иска да пише ферман това е друг въпрос.Успех.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 15 Апр 2016, 20:17

memorex написа:На всички въпроси можеш сам да си отговориш просто трябва четене и само информиране. Надали някой ще седне да обяснява какво и що при положение че всичко това е дъвкано и предъвкано. Ако някой иска да пише ферман това е друг въпрос.Успех.

Е евала то нямаше по-голям спам да направиш просто питам някой ако е разпитвал за този проблем. Реално в ВИН декодерите не ми излиза аларма , ама защо ми пищи тогава колата , като и тези от Лев Инс не са сложили , това някой може ли да ми обясни?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 15 Апр 2016, 20:31

CrazyElement написа:
memorex написа:На всички въпроси можеш сам да си отговориш просто трябва четене и само информиране. Надали някой ще седне да обяснява какво и що при положение че всичко това е дъвкано и предъвкано. Ако някой иска да пише ферман това е друг въпрос.Успех.

Е евала то нямаше по-голям спам да направиш просто питам някой ако е разпитвал за този проблем. Реално в ВИН декодерите не ми излиза аларма , ама защо ми пищи тогава колата , като и тези от Лев Инс не са сложили , това някой може ли да ми обясни?

Добре де колега, толкова ли е трудно да се сетиш, че този преди теб е сложил аларма... все пак не си я купил нова колата !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 15 Апр 2016, 20:57

netmurder написа:
CrazyElement написа:

Добре де колега, толкова ли е трудно да се сетиш, че този преди теб е сложил аларма... все пак не си я купил нова колата !!!

Колега преди да излезе колата от Лев Инс не издаваше никакъв звук при отключване и заключване. Колата я взех фирмена от Германия мислиш ли , че като я поръчвал чисто нова , няма да я е взел с аларма ами после и е сложил? 1 собственик е имала аз съм 2рия.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61