Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.

Мнение от Fear » 11 Апр 2016, 7:29

Делян написа:Колега, замислял ли се защо аз например "навирам" вярата си в очите ви? За да го правя, със сигурност имам причина.
Имам някаква лична изгода? Или искам да се изтъкна, че разбирам повече по определена тема?

Ще ти го обясня така:

Живееш в блок със 100 семейства. Един ден разбираш, че следващият месец ще избухне бомба в блока и всички ще бъдат избити, ако не го напуснат.
Сценарий 1:Ти имаш къща на село и можеш да заминеш много лесно и да се спасиш. Новината е странна и налудничева, особено предвид сигурната държава и квартал, в които живееш. Знаеш, че почти никой няма да ти повярва и дори ще започнат да ти се присмиват и да те мислят за ненормален. Решаваш, че няма смисъл да си губиш времето и всички твои съседи, около 300 души измират, без да имат и най-малкия шанс да се спасят.

Сценарий 2:Ти имаш къща на село и знаеш, че лесно можеш да се спасиш, но решаваш, че си длъжен преди това да предупредиш всички останали, въпреки негативите. Обикаляш и звъниш от врата на врата и се опитваш да им обясниш ситуацията, по най-добрия начин, на който си способен. Срещаш презрение и обиди, някои ти се карат, как може да им звъниш и да им нарушаваш спокойствието. Та те в момента гледат "Биг Брадър". В най-добрия случай, директно ти затръшват вратата. Но от 100 семейства, все пак 3 от тях решават да ти се доверят. Не им звучи много правдоподобно, но си кават какво толкова можем да загубим. Малко носене на багаж и 4-5 дни неудобство. А, ако наистина е прав?

И така колега, аз си избрах сценарий 2 и не съжалявам.

ОК, обаче има един проблем. И то ГОЛЯМ.
Ти нищо не разбираш (не знаеш) за тази бомба. В тотално неведение си, дали изобщо съществува.
И проблемът е, че на базата на някакви мъгляви и несигурни източници си решил, че е реална. А дали съществува всъщност, грам не те интересува. Ти ВЯРВАШ, че тя съществува.
Я си представи, че вместо "да си разбрал" за тази бомба от някакъв недостоверен източник (тетката от съседния блок, кварталната клюкарка), която информация изобщо не подлежи на проверка, ти ЗНАЕШ, че съществува и можеш да го докажеш, като заведеш някой да я види, или покажеш някому часовниковия механизъм, който си свалил от нея.
Как мислиш, при това положение, дали ще ти се присмиват и дали някой ще остане в блока? ;)

И в допълнение, въпреки че вече съм го казвал - това, че някой вярва в нещо, не прави въпросното нещо обективна реалност, дори и вярващия да е Алберт Айнщайн или който и да било друг. ;)

И в този ред на мисли, има нобелови лауреати християни, мюсюлмани, атеисти, будисти и сигурно и всякакви други.
Това значи ли, че християнският бог съществува редом с Аллах, не съществува изобщо, пият си кафето заедно с Буда или нещо друго?
Защото спореди тъпанарската логика, че щом някой си учен е християнин и съответно неговият бог е истински и съществуващ, излиза точно това - всичките богове съществуват заедно и същевременно не съществуват, защото има умни учени и нобелови лауреати, които са атеисти.
Да ви имам "логиката", на вярващите. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 11 Апр 2016, 9:45

Друга логика, бог е един..и има различни пътища, а буда не е ли пророк по-скоро.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 11 Апр 2016, 9:55

Да, Буда не е бог, пророк също не е, a по-скоро философски идеал, но това няма значение. Замести го със Зевс в примера, ако толкова ти пречи.
А ако бог е един, кой е "правилния"? ;)
Това недвусмилсно показва, каква простотия са религиите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 11 Апр 2016, 10:52

Кой е правилния път , а не Бог, тъй като той е един.
Тази тема е показателна, кво става без религия:
viewtopic.php?f=4&t=407197

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 11 Апр 2016, 11:41

Сигурно го познаваш? :)
Иначе какво да ѝ гледам на тази тема - някакъв жълт вестник изровил случки на секс между роднини, колко невероятно. Такова нещо досега никога не е имало в човешката история, ама хич. :mhihi:
А с религия какво става - свещеници изнасилват момченца.
О да, ама те били католически свещеници, нашите православните не правят такива работи, те само се возят в кадилаци и носят ролекси... :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 11 Апр 2016, 19:24

Оставия тая случка, содомията като цяло се узаконява, е тва е проблем. Мастиката не пусна една друга графика, с намаляване на религиозността, правопорпорционално се е увеличила педерастията. Женят си се, осиновяват си деца, в армията на сащ вече законно ше си има педали...и тва е нормално...заеби.
И тва е част от играта.

Нашите попове и др работи праат, ама е 18+...поне не са педали :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 11 Апр 2016, 23:16

Jordana написа:Или отиваш в друга фирма , където колеги и работодател няма да си правят гаргара с тебе .

Само че, тук е малко по-различно. Тази фирма е единствената, която може да ти даде това, от което имаш нужда и за да го разбереш пълноценно, трябва да натрупаш малко повече стаж. А пропускайки шанса си, нямаш право на втори опит и след време го разбираш, само че връщане назад няма. Много други фирми, първоначално ще изглеждат по-примамливи, но никога няма постигнеш същите резултати, напротив ще доведат до деградация и банкрут.
Един разумен човек, в коя фирма би предпочел да започне работа, в такава даваща първоначално голяма заплата и с леко работно време, но повърхностна, без никакъв шанс за професионално и личностно развитие или във фирма предлагаща стартово малка заплата и с по-лошо работно време, но даваща ти много ценни знания, опит, възможност за развитие и огромни печалби за в бъдеще?
Естествено, за да стигнеш до заключението коя фирма каква е, първо трябва да си свършиш работата с предварителното проучване на фирмите.

Fear написа:А с религия какво става - свещеници изнасилват момченца.
О да, ама те били католически свещеници, нашите православните не правят такива работи, те само се возят в кадилаци и носят ролекси... :D

Колега, генерално бъркаш нещата. Аз например, не съм нито католик, нито последовател на православната църква. Опитвам се да бъда християнин. Човек, който е опознал Божия характер чрез словото му, което ни е оставил и опитвайки се да живее по примера, който ни е дал. За да вярваме в Бог нямаме нужда от посредници, нито от специално място, на което да отидем, за да бъде чут гласът ни.

Нашата православна църква в основата си не е по-различна от католическата. Ако се поинтересуваш, ще разбереш, че и двете посочени църкви не следват пътя на Бог. И двете не спазват заповедите му, напротив, брутално ги потъпкват. Давам пример с неспазването на втората Божа заповед:

Изход 20

" 4. Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;
5. да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
6. а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.
"

Всички знаем за иконите, рисунките на ангелите, паленето на свещи пред тях и моленето, целуването на ръка на католическите свещиници и попове, изповядването и опрощаването на грехове от тяхна страна.

Не спазват и четвъртата заповед и се опитват да я променят.

Изход 20

"8. Помни съботния ден, за да го освещаваш.
9. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;
10. а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;
11. защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.
"

От векове познатите ни църкви, са се превърнали в доходоносен бизнес и средство за власт, спекулирайки с вярата и наивността на хората, понеже никой от последователите им, тези които им правят дарения, и им се кланят, не сядат да прочетат кодекса на "работодателя" и вярват безрезервно на "колегите" си. Мислещите хора виждат всички тези безобразия и си казват "Как може хората да вярват в такива мазни тарикати, това религията е истинска простотия и тези, които вярват са пълни тъпаци. Не искам да имам нищо общо с това".

И са напълно прави. Аз съм си мислел същото. Проблемът е, че се получава следното нещо:

Имаш фирма за търговия на дребно и имаш доставчик, който те зарежда със стока. Първоначално при теб е идвал търговски представител и си решил да работиш с тази фирма. При теб идва само този търговец и само с него поддържаш комуникация. Виждаш обаче, че нещата не са както трябва. Променят ти цени без да са те предупредили. Всички други доставчици ти оставят рекламни материали и бонуси, подпомагайки и твоят бизнес, но тази фирма не го прави. Решаваш, че са адските измекяри и не искаш да имаш нищо общо с тях. Даже и ги храниш пред твои колеги.
Каква обаче е била истината. Търговецът, който е идвал при теб е надписвал фактурите и разликата я е изписвал като комисионна, само че, е прибирал сумата за себе си, с фалшив подпис, рекламните материали и бонусите също и ги е продавал да си изкара още пари.
В същност фирмата е била най-коректната на пазара, но ти е нямало как да го разбереш, случвайки на недобросъвестен служител. И разбира се оставаш с грешни впечатления. След време се срещаш с твой приятел, нещо става въпрос и той ти казва, че работи с въпросната фирма от години и никога не е имал подобни проблеми. Напротив, обяснява ти, че е възможно най-добрият бизнес партньор.
Решаваш да пробваш отново и виждаш, че наистина е така.

Fear написа:ОК, обаче има един проблем. И то ГОЛЯМ.
Ти нищо не разбираш (не знаеш) за тази бомба. В тотално неведение си, дали изобщо съществува.
И проблемът е, че на базата на някакви мъгляви и несигурни източници си решил, че е реална. А дали съществува всъщност, грам не те интересува. Ти ВЯРВАШ, че тя съществува.

В същност, ти не знаеш, аз какво знам, разбирам и на базата на какво съм решил, че "бомбата" съществува :)
Можеш само да предполагаш.

Fear написа:Я си представи, че вместо "да си разбрал" за тази бомба от някакъв недостоверен източник (тетката от съседния блок, кварталната клюкарка)която информация изобщо не подлежи на проверка, ти ЗНАЕШ, че съществува и можеш да го докажеш, като заведеш някой да я види, или покажеш някому часовниковия механизъм, който си свалил от нея.

Истината е, че предварително когато чуеш предупреждението, няма как да разбереш на 100% дали опасността е реална. Можеш единствено да прецениш източника на информация дали е достоверен, дали има някакъв интерес да го прави и да потърсиш факти, които опровергават предупреждението. Разбира се, вземаш предвид и какви са негативите, ако се довериш, но не се случи. Ако всички точки са ОК, един разумен човек би заложил на сигурността. Тук интересното е, че когато се довериш и напуснеш блока, още преди да е "гръмнала бомбата", ти получаваш 100% доказателства, до които преди това нямаш достъп.

Аз лично, минах по всички точки на проверка преди да реша да напусна блока и вече си получих доказателствата, които за съжаление няма как да покажа, понеже за всеки са индивидуални и както казах, ги получава, в последствие.

Fear написа:Как мислиш, при това положение, дали ще ти се присмиват и дали някой ще остане в блока? ;)

Бъди сигурен, че има една група от хора, които дори и такъв вид доказателства няма да вземат предвид и ще си помислят, че е сценарий да ги заблудиш, заради някакъв интерес. :lol:

Fear написа:И в допълнение, въпреки че вече съм го казвал - това, че някой вярва в нещо, не прави въпросното нещо обективна реалност, дори и вярващия да е Алберт Айнщайн или който и да било друг. ;)

Абсолютно си прав и подкрепям мнението ти :yes:. Никога не съм твърдял обратното. Примера с всички учени и техни цитати го дадох, за да докажа, че няма конфликт между религия и наука. Както Робърт Миликан много добре казва, конфликтът е между два вида невежество.

Fear написа:И в този ред на мисли, има нобелови лауреати християни, мюсюлмани, атеисти, будисти и сигурно и всякакви други.
Това значи ли, че християнският бог съществува редом с Аллах, не съществува изобщо, пият си кафето заедно с Буда или нещо друго?
Защото спореди тъпанарската логика, че щом някой си учен е християнин и съответно неговият бог е истински и съществуващ, излиза точно това - всичките богове съществуват заедно и същевременно не съществуват, защото има умни учени и нобелови лауреати, които са атеисти.
Да ви имам "логиката", на вярващите. :mhihi:

Както ти казах, нямаме такава логика и това беше твое грешно предположение :)
Бог и истината са само едни. Версиите са много.
Давам пример с исляма, всеки може да проучи какво представлява и че е изкуствено създадена религия в 7-ми век сл. Хр.
В този клип е обяснено добре.
https://www.youtube.com/watch?v=puPsj56q8SY

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 12 Апр 2016, 7:36

Сондьора написа:Оставия тая случка, содомията като цяло се узаконява, е тва е проблем. Мастиката не пусна една друга графика, с намаляване на религиозността, правопорпорционално се е увеличила педерастията. Женят си се, осиновяват си деца, в армията на сащ вече законно ше си има педали...и тва е нормално...заеби.
И тва е част от играта.

"Нормално" е просто човешки субективизъм и се определя от съответния индивид или съответното общество.
А това, че такива работи се узаконяват, не е проблем. Проблем ще е, ако ги направят задължителни за всички. ;)
Не ме разбирай погрешно, аз също не ги харесвам разните такива индивиди, според мен също не са нормални, обаче съм наясно, че това е субективната ми преценка.
Даже направо побеснявам, когато дойде време за "прайда" и една седмица навсъкъде само за това се пише и говори, направо откачам. :mhihi:
Иначе смятам, че всеки си има глава на раменете и си е негово право да избира как и в какво да я троши, стига това да не пречи на останалите.

Делян написа:...

Деляне, първо моите уважения за нещата, с които съм съгласен в поста ти, касаещи църквата, независимо за кой вариант става въпрос.
Филмчето в края на поста ти съм го гледал и там прекрасно е обяснено как двете религии са всъщност двете страни на една и съща монета и са просто инструмент за контрол и постигане на различни цели и изгода.
А ти според мен правиш грешката, че осъзнаваш това и си наясно, какви прогнили и вредни институции са църквите и религиите, но продължаваш да се уповаваш на Библията и да я цитираш, въпреки че през вековете тя е изменена, изопачена и нагласена до неузнаваемост именно от въпросната църква и религия, с цел да обслужва недотам благородните им интереси.
Не мога да си представя, защо един мислещ човек би имал нужда от някакво свето писание, което да му казва, че трябва да обича ближния си, не трябва да краде и да убива и т.н.
Тези неща се подразбират от общоприетия човешки морал и здравия разум.
Ако пък някой ги спазва тези повели само от страх да не попадне в ада... е, то той е едно доста мерзко и лицемерно човешко същество.
Т.е., не е нужно да си християнин, за да бъдеш добър човек и полезен за обществото индивид.
Но щом ти или някой друг иска да се нарича такъв и това му носи радост и удовлетворение и го кара да се чувства добре, то нямам нищо против. Ама изобщо.

Относно бомбата:
Аз знам, че ти не знаеш, а имаш само някакви предположения, които не се базират на конкретна и достоверна информация.
За мен това е напълно достатъчно, за да поставя под съмнение думите ти.
Тази ситуация произлиза именно от факта, че "доказателствата" са индивидуални и субективни, сам си го написал.
Това не е полезна информация, това е плява, която има стойност само и единствено за теб. За останалите е напълно безполезна.
Но все пак - благодаря за предупреждението. Ако го правиш наистина от алтруизъм, имаш моите адмирации, въпреки че оставам скептичен към информацията и доказателствата ти.
А че ще има идиоти, които няма да обърнат внимание на каквото и да било, независимо от източника е ясно, такива винаги е имало и ще има и занапред. :)

Колкото до конфликта между религията и науката, сега вече може и да не е толкова ясно изразен, но това е благодарение на науката, която малко по малко разбива религиозните догми.
Последна промяна Fear на 12 Апр 2016, 8:10, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 12 Апр 2016, 8:02

Сондьора написа:...

"Баба Гуси и Палома харесва това" :yes:

:mhihi:

http://www.vsekiden.com/143846
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Апр 2016, 20:58

Коя точно библия от всичките точно наричате "библия " и коя редакция-компилация предпочитате ? :roll:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0 ... 0%B8%D1%8F
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Апр 2016, 21:05

И аз това попитах преди време и как така се е запазила толкова години автентична, но излезе, че е почти...една и то даже да имало промени, основните неща били същите.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 12 Апр 2016, 21:46

Почвате пак от начало, тва беше на н-та страница по-назад в темата. Ся ако минеме пак през пирамидите.... :mhihi: :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Апр 2016, 22:01

Че нали от там почва всичко , от пирамидите :mhihi: Не точно от хеопса ама ноблизо . Поне така пише в пътеписа на моузес , издание youtube 2016г
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 12 Апр 2016, 22:46

Хахаха айде пак през пирамидите. Ама с пясък или без пясък ама мъкнели ли са камъни по Нил :mhihi: Голямо шоу е всеки път с тия пирамиди.

Айде малко от един много обичан и уважаван от вас сайт нещо за лека нощ http://bultimes.com/haker-tvardi-che-na ... oto-videa/
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 13 Апр 2016, 7:55

Larbi написа:Айде малко от един много обичан и уважаван от вас сайт нещо за лека нощ http://bultimes.com/haker-tvardi-che-na ... oto-videa/

Eто нещо наистина полезно по темата, вземи го прочети: Тhe Fermi Paradox
Някой беше питал вече за това, а тук е представено и обяснено много добре.
И не, материалът не отрича съществуването на извънземни, така че можеш спокойно да четеш. Поне ще научиш някои наистина полезни неща, а и аргументи в защита на конспирациите си ще имаш, при това обосновани такива. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата