Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.
Изместваш въпроса
Тия "мислещите " дето са извън кутийката , на практика измислят едно голямо нищо . Мозъчна пръдня и нищо повече щото нямат нищо измислено налице . Другите дето мислят но са "не мислещи " , досега са измислили доста нещо - достатъчно е да се огледа човек около себе си и ще види че в 21 век не може да се живее без измислените от "не мислещи " неща .
Те нещата Ларби са измислени , не ги мисли .

Те нещата Ларби са измислени , не ги мисли .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Измислени, неизмислени, недоизмислени. Всякакви неща има. Къде са измислени, къде на сън им се предава информация науката мълчи, хората с критичното мислене също 

В днешно време да вярваш в Господ не е никак модерно. Напротив, плановете на Сатана до такава степен са успели, мозъците до такава степен биват промивани още от ученическите години, че вярващите хора в съвременното общество автоматично са определяни като наивни, ограничени, необразовани или ненормални. Гледа им се отгоре с някакво чувство на превъзходство - "Виж ги тия балъци, в какви простотии вярват"
Нищо ново под слънцето. Когато човек няма необходимите знания по определена тема или не успява да разбере нещо, дори и да не е свързано с религия, реакциите му обикновено са такива. Така е било, когато Галилей е твърдял, че земята е кръгла, така е било когато Никола Тесла е открил безжичния пренос на данни, така е било и когато братята Райт са правили опити да летят и т.н.
Противоречие между наука и религия няма. Както Робърт Миликан(Нобелов лауреат по физика) казва:
"Аз мога със сигурност да заявя, че не съществуват научни основания за отричането
на религията, нито пък е възможно да съществува конфликт между науката и религията, тъй
като техните сфери са абсолютно различни. Хората, които знаят твърде малко за науката, и
хората, които знаят твърде малко за религията, наистина често стигат до спорове, а
страничните наблюдатели си въобразяват, че има някакъв конфликт между науката и
религията, докато всъщност конфликтът е просто между два различни вида невежество."
Случаите през годините, когато става въпрос за вярата в Господ, са още по-фрапиращи. Когато Бог извежда израилевият народ от египетското робство чрез Моисей, извършва толкова чудеса пред очите им, денем облака му ги водеше и им пазеше сянка, нощем им даваше светлина и топлина. Не минават и 40 дни, когато Моисей се забавя в планината Синай и те забравят всичко и тръгват отново по грешния път.
Сам Бог отец изпраща синът си Исус при нас, за да ни даде пример и да изкупи греховете ни. Вършейки толкова чудеса и добрини пред очите на тогавашните народи, те въпреки това не го приемат и не искат да повярват. И не само това, стигат доста по-далеч гаврейки се с него и убивайки го...
Какво останало в днешно време, когато всичко около нас ни отдалечава от Бог...
Колега, замислял ли се защо аз например "навирам" вярата си в очите ви? За да го правя, със сигурност имам причина.
Имам някаква лична изгода? Или искам да се изтъкна, че разбирам повече по определена тема?
Ще ти го обясня така:
Живееш в блок със 100 семейства. Един ден разбираш, че следващият месец ще избухне бомба в блока и всички ще бъдат избити, ако не го напуснат.
Сценарий 1:Ти имаш къща на село и можеш да заминеш много лесно и да се спасиш. Новината е странна и налудничева, особено предвид сигурната държава и квартал, в които живееш. Знаеш, че почти никой няма да ти повярва и дори ще започнат да ти се присмиват и да те мислят за ненормален. Решаваш, че няма смисъл да си губиш времето и всички твои съседи, около 300 души измират, без да имат и най-малкия шанс да се спасят.
Сценарий 2:Ти имаш къща на село и знаеш, че лесно можеш да се спасиш, но решаваш, че си длъжен преди това да предупредиш всички останали, въпреки негативите. Обикаляш и звъниш от врата на врата и се опитваш да им обясниш ситуацията, по най-добрия начин, на който си способен. Срещаш презрение и обиди, някои ти се карат, как може да им звъниш и да им нарушаваш спокойствието. Та те в момента гледат "Биг Брадър". В най-добрия случай, директно ти затръшват вратата. Но от 100 семейства, все пак 3 от тях решават да ти се доверят. Не им звучи много правдоподобно, но си кават какво толкова можем да загубим. Малко носене на багаж и 4-5 дни неудобство. А, ако наистина е прав?
И така колега, аз си избрах сценарий 2 и не съжалявам.
Колега, а на теб ще ти го обясня така: Хобито ти е автомобилите и отделяш доста от времето си да четеш за тях, да сглобяваш и разглобяваш двигатели ежедневно. Турбинирал си успешно вече няколко коли, започнал си да мапваш и т.н. Натрупал си доста опит, естествено имаш още много да учиш, но си над средното ниво по темата. Имаш лачена Е30-ка и си я правиш от години. Идва твой познат и ти казва "С какъв мотор е тая 30-ка?". Ти му казваш - S50B30. "Aха, значи от S класа си го взел, ясно. Колко коня е?" Ти:286. "Ааа, слаба работа, аз си поръчах чип от форума за голфа и вече съм около 320 на колелата". Казваш му, че е невъзможно и се е объркал, а той започва да спори, че ти нищо не разбираш и че той знае много повече от теб по тази тема.
Та аз нямам нужда да се замислям, дали ти или другите присмехулници в темата знаете повече от мен за религиите. Демонстрирате го достатъчно красноречиво.
Притчи 1
"22. Глупави, до кога ще обичате глупостта? Присмивачите до кога ще се наслаждават на присмивките си, И безумните ще мразят знанието?"
Колега, можеш да си сигурен, че истината за Бог няма да бъде казана по комерсиална телевизия, в комерсиално предаване, с комерсиален водещ.
Започваш нова работа, но не знаеш нищо за правилата за поведение, технологията на производство и графикът на смените. Знаеш, че има подробни инструкции от собственика. Твой колега те вижда, че се чудиш и ти казва: "Аа няма смисъл да четеш инструкциите, много от тях са остарели, други са глупости. Аз ще ти кажа от опит как стоят нещата и ще ти спестя много време и главоболия".
Домързява те да четеш и му се доверяваш и започваш да действаш както той ти е обяснил, без да четеш инструкциите на собственика.
След месец ти изтича изпитателния срок и разбираш, че през цялото време си вършил всичко грешно и не си одобрен да продължиш.
Колегата ти, който ти е обяснил всичко, предварително е разбрал, че е пред изгонване и че ти си гласен за негов заместник.
Ако искаш да разбереш истината за Бог, прочети словото му, Библията, която той ни е оставил.
Нищо ново под слънцето. Когато човек няма необходимите знания по определена тема или не успява да разбере нещо, дори и да не е свързано с религия, реакциите му обикновено са такива. Така е било, когато Галилей е твърдял, че земята е кръгла, така е било когато Никола Тесла е открил безжичния пренос на данни, така е било и когато братята Райт са правили опити да летят и т.н.
Противоречие между наука и религия няма. Както Робърт Миликан(Нобелов лауреат по физика) казва:
"Аз мога със сигурност да заявя, че не съществуват научни основания за отричането
на религията, нито пък е възможно да съществува конфликт между науката и религията, тъй
като техните сфери са абсолютно различни. Хората, които знаят твърде малко за науката, и
хората, които знаят твърде малко за религията, наистина често стигат до спорове, а
страничните наблюдатели си въобразяват, че има някакъв конфликт между науката и
религията, докато всъщност конфликтът е просто между два различни вида невежество."
Случаите през годините, когато става въпрос за вярата в Господ, са още по-фрапиращи. Когато Бог извежда израилевият народ от египетското робство чрез Моисей, извършва толкова чудеса пред очите им, денем облака му ги водеше и им пазеше сянка, нощем им даваше светлина и топлина. Не минават и 40 дни, когато Моисей се забавя в планината Синай и те забравят всичко и тръгват отново по грешния път.
Сам Бог отец изпраща синът си Исус при нас, за да ни даде пример и да изкупи греховете ни. Вършейки толкова чудеса и добрини пред очите на тогавашните народи, те въпреки това не го приемат и не искат да повярват. И не само това, стигат доста по-далеч гаврейки се с него и убивайки го...
Какво останало в днешно време, когато всичко около нас ни отдалечава от Бог...
Fear написа:Проблем се появява, когато някой възприеме тази своя лична вяра за обективна истина и започне да я навира в очите на другите, т.е. това, което правят религиите.
Колега, замислял ли се защо аз например "навирам" вярата си в очите ви? За да го правя, със сигурност имам причина.
Имам някаква лична изгода? Или искам да се изтъкна, че разбирам повече по определена тема?
Ще ти го обясня така:
Живееш в блок със 100 семейства. Един ден разбираш, че следващият месец ще избухне бомба в блока и всички ще бъдат избити, ако не го напуснат.
Сценарий 1:Ти имаш къща на село и можеш да заминеш много лесно и да се спасиш. Новината е странна и налудничева, особено предвид сигурната държава и квартал, в които живееш. Знаеш, че почти никой няма да ти повярва и дори ще започнат да ти се присмиват и да те мислят за ненормален. Решаваш, че няма смисъл да си губиш времето и всички твои съседи, около 300 души измират, без да имат и най-малкия шанс да се спасят.
Сценарий 2:Ти имаш къща на село и знаеш, че лесно можеш да се спасиш, но решаваш, че си длъжен преди това да предупредиш всички останали, въпреки негативите. Обикаляш и звъниш от врата на врата и се опитваш да им обясниш ситуацията, по най-добрия начин, на който си способен. Срещаш презрение и обиди, някои ти се карат, как може да им звъниш и да им нарушаваш спокойствието. Та те в момента гледат "Биг Брадър". В най-добрия случай, директно ти затръшват вратата. Но от 100 семейства, все пак 3 от тях решават да ти се доверят. Не им звучи много правдоподобно, но си кават какво толкова можем да загубим. Малко носене на багаж и 4-5 дни неудобство. А, ако наистина е прав?
И така колега, аз си избрах сценарий 2 и не съжалявам.
mastik написа:Също Делян замислял ли се е че някой от нас, хейтърите и осмивателите, е възможно да сме много по-запознати от него с християнството и въобще религиите?
Колега, а на теб ще ти го обясня така: Хобито ти е автомобилите и отделяш доста от времето си да четеш за тях, да сглобяваш и разглобяваш двигатели ежедневно. Турбинирал си успешно вече няколко коли, започнал си да мапваш и т.н. Натрупал си доста опит, естествено имаш още много да учиш, но си над средното ниво по темата. Имаш лачена Е30-ка и си я правиш от години. Идва твой познат и ти казва "С какъв мотор е тая 30-ка?". Ти му казваш - S50B30. "Aха, значи от S класа си го взел, ясно. Колко коня е?" Ти:286. "Ааа, слаба работа, аз си поръчах чип от форума за голфа и вече съм около 320 на колелата". Казваш му, че е невъзможно и се е объркал, а той започва да спори, че ти нищо не разбираш и че той знае много повече от теб по тази тема.
Та аз нямам нужда да се замислям, дали ти или другите присмехулници в темата знаете повече от мен за религиите. Демонстрирате го достатъчно красноречиво.
mastik написа:Аз нямам проблем да назовавам нещата с истинските им имена, мога да се ебавам с всичко и всеки колкото си искам, за мен няма теми табу
mastik написа:Нещо повече - смятам, че всеки мислещ човек Е ДЛЪЖЕН да усмива религията и религиозните тъпанари като начин за борба с тях и че на въпросните не трябва да им се дава дума и сцена за каквото и да било.
Притчи 1
"22. Глупави, до кога ще обичате глупостта? Присмивачите до кога ще се наслаждават на присмивките си, И безумните ще мразят знанието?"
Top Gun Maverick написа:В неделя вечер от 20:55 но Нешънъл Джиографик, Морган Фриман ще води предаване, което ще се опита да разгадае до някаква степен истината за Бог.
Колега, можеш да си сигурен, че истината за Бог няма да бъде казана по комерсиална телевизия, в комерсиално предаване, с комерсиален водещ.
Започваш нова работа, но не знаеш нищо за правилата за поведение, технологията на производство и графикът на смените. Знаеш, че има подробни инструкции от собственика. Твой колега те вижда, че се чудиш и ти казва: "Аа няма смисъл да четеш инструкциите, много от тях са остарели, други са глупости. Аз ще ти кажа от опит как стоят нещата и ще ти спестя много време и главоболия".
Домързява те да четеш и му се доверяваш и започваш да действаш както той ти е обяснил, без да четеш инструкциите на собственика.
След месец ти изтича изпитателния срок и разбираш, че през цялото време си вършил всичко грешно и не си одобрен да продължиш.
Колегата ти, който ти е обяснил всичко, предварително е разбрал, че е пред изгонване и че ти си гласен за негов заместник.
Ако искаш да разбереш истината за Бог, прочети словото му, Библията, която той ни е оставил.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Или отиваш в друга фирма , където колеги и работодател няма да си правят гаргара с тебе .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- mastik
- Потребител
-
- Кара: е30 с 286 коня
- Мечтае да кара: е30 с 1000 коня
- Детайли за колата: '88 Diamantschwarz 320i coupе
Извинявам се ако отговорям и на коментари, които не са насочени лично към мен...
Няма как да е модерно да вярваш защото това е отживелица от миналото, която да речем е вършила работа за ония времена, но за която няма място в днешно време, тъй като с развитието на човешкия разум лека полека бива заменена с друг вид по-усъвършенствана вяра, която върши същата работата (плюс много повече) по-добре от предишната, т.е. науката. По абсолютно същия начин както парния двигател бива заменен с този с вътрешно горене и всичко това е естествено и нормално, а ти тук се опитваш да съживиш парния двигател и да ни убедиш че за него все още има място в наши дни.
Не точно, те не само са определяни като такива, те са доказано такива. За справка виж графиките от началото на поста ми с многото картинки. Вие доказано сте по-глупавата, по-необразованата и по-бедната част от съвременното общество. За мен лично сте и ненормални повечето. Тук е и моментът да спомена, че аз не деля аврамските религии една от друга. За мен те са един и същи вредител с леки разлики в тълкуването, проповядването и вредите за човечеството. Говоря за Християнството, Исляма и Юдаизма, като за най-вредна религия, базирано на факти и цифри от историята, определям Християнството.
Точно така, в съвременния свят хората не са равни, колкото и да им се иска на някои. Аз не съм равен с по-глупавият от мен и съвсем естесвено и заслужено гледам с чувство на превъзходство на него.
Точно ти си този неразбиращият с липсващите знания, но не очаквам от теб да го разбереш, продължавай да мислиш че сме ние.
Напротив, пълно е с такива. В темата бяха посочени един куп, но вие или ги подминавате, или ги коментирате и обяснявате по тотално свой си, грешен начин. Науката доказва, че към 99% от "фактите" ти от библията са лъжа, а за останалия 1% казва "не знаем, може да е така, може и да не е", но ти си склонен да вярваш безрезервно в този 1% и не искаш да ни обясниш логиката зад това.
Тук грешката ти е че мислиш, че ние знаем твърде малко за религията. А това че вие знаете твърде малко за науката е видно.
Поредния "факт" изваден от книжлето ти пълно с чудни чудеса. Вярвай си, но не ни ги пробутвай за чиста монета. Hate to break it to you, но чудеса не съществуват в тоя им смисъл.
Писанията ти по-натам не ми се коментират. Знам че за всичко имаш готов отговор-цитат от библията и не виждам смисъл да споря при това положение. Също всичките ти сравнения са грешни и неуместни, а примера за мен и е30ката ми щеше да е правилен само ако замениш тоя дето идва да ми задава въпроси с теб, т.е. тоталната противоположност на това което имаш предвид.
Към Сондьора -
За пореден път ми пишеш някакви тотални безсмислици. Не съм казвал че прескачам темите за религията, а само че мога да го направя, но не искам и обясних защо.
Атеисти не е имало толкова тогава защото са горяли на клада, а първите научни открития след Тъмните Векове са направени основно от любопитни хора поставящи "фактите" и разбиранията наложени от религията под въпрос. По времето на Тъмните Векове такива хора също са били изгаряни живи и хората са се плашили от тях както вие сега се плашите от науката. А всички основатели на повечето науки не са вярвали в Бог защото повечето науки (или поне наченки на такива) са измислени преди да бъде измислен тоя вашия Бог. Относно това за алкохолика и самоубиец Хемингуей - игнорирай точно тази картинка и погледни пак първите от това мнение - те казват и показват същото като резултат от изследвания и научни трудове. Въобще всеки от вас да ги разгледа още веднъж всичките, там се крият отговорите на повечето ви текущи и бъдещи въпроси.
Към Ларби и Врачанин - по-горното ми мнение може би беше една идея по-арогантно и по-обидно от колкото трябваше и от колкото е допустимо за непознати хора в интернет форум и ви се извинявам за това, но да се съглася с мненията ви не мога, особено с тези на Ларби.
EZ
Делян написа:В днешно време да вярваш в Господ не е никак модерно.
Няма как да е модерно да вярваш защото това е отживелица от миналото, която да речем е вършила работа за ония времена, но за която няма място в днешно време, тъй като с развитието на човешкия разум лека полека бива заменена с друг вид по-усъвършенствана вяра, която върши същата работата (плюс много повече) по-добре от предишната, т.е. науката. По абсолютно същия начин както парния двигател бива заменен с този с вътрешно горене и всичко това е естествено и нормално, а ти тук се опитваш да съживиш парния двигател и да ни убедиш че за него все още има място в наши дни.
Делян написа:...вярващите хора в съвременното общество автоматично са определяни като наивни, ограничени, необразовани или ненормални.
Не точно, те не само са определяни като такива, те са доказано такива. За справка виж графиките от началото на поста ми с многото картинки. Вие доказано сте по-глупавата, по-необразованата и по-бедната част от съвременното общество. За мен лично сте и ненормални повечето. Тук е и моментът да спомена, че аз не деля аврамските религии една от друга. За мен те са един и същи вредител с леки разлики в тълкуването, проповядването и вредите за човечеството. Говоря за Християнството, Исляма и Юдаизма, като за най-вредна религия, базирано на факти и цифри от историята, определям Християнството.
Делян написа:Гледа им се отгоре с някакво чувство на превъзходство - "Виж ги тия балъци, в какви простотии вярват"
Точно така, в съвременния свят хората не са равни, колкото и да им се иска на някои. Аз не съм равен с по-глупавият от мен и съвсем естесвено и заслужено гледам с чувство на превъзходство на него.
Делян написа:Когато човек няма необходимите знания по определена тема или не успява да разбере нещо, дори и да не е свързано с религия, реакциите му обикновено са такива.
Точно ти си този неразбиращият с липсващите знания, но не очаквам от теб да го разбереш, продължавай да мислиш че сме ние.
Делян написа:Противоречие между наука и религия няма.
Напротив, пълно е с такива. В темата бяха посочени един куп, но вие или ги подминавате, или ги коментирате и обяснявате по тотално свой си, грешен начин. Науката доказва, че към 99% от "фактите" ти от библията са лъжа, а за останалия 1% казва "не знаем, може да е така, може и да не е", но ти си склонен да вярваш безрезервно в този 1% и не искаш да ни обясниш логиката зад това.
Делян написа:Както Робърт Миликан(Нобелов лауреат по физика) казва:
...Хората, които знаят твърде малко за науката, и
хората, които знаят твърде малко за религията...
Тук грешката ти е че мислиш, че ние знаем твърде малко за религията. А това че вие знаете твърде малко за науката е видно.
Делян написа:Когато Бог извежда израилевият народ от египетското робство чрез Моисей, извършва толкова чудеса...
Поредния "факт" изваден от книжлето ти пълно с чудни чудеса. Вярвай си, но не ни ги пробутвай за чиста монета. Hate to break it to you, но чудеса не съществуват в тоя им смисъл.
Писанията ти по-натам не ми се коментират. Знам че за всичко имаш готов отговор-цитат от библията и не виждам смисъл да споря при това положение. Също всичките ти сравнения са грешни и неуместни, а примера за мен и е30ката ми щеше да е правилен само ако замениш тоя дето идва да ми задава въпроси с теб, т.е. тоталната противоположност на това което имаш предвид.
Към Сондьора -
Сондьора написа:Първо ако прескачаше темите за религията нямаше да изсереш лайната на предната страница.
Добре, че е нямало атеисти навремето (некви мислещи такива), че нямаше да има науки..бе мислещ. И понеже ти е трудно да разбереш. Всички основатели на повечето науки са вярвали в Бог. Както и в момента не го отричат.
За пореден път ми пишеш някакви тотални безсмислици. Не съм казвал че прескачам темите за религията, а само че мога да го направя, но не искам и обясних защо.
Атеисти не е имало толкова тогава защото са горяли на клада, а първите научни открития след Тъмните Векове са направени основно от любопитни хора поставящи "фактите" и разбиранията наложени от религията под въпрос. По времето на Тъмните Векове такива хора също са били изгаряни живи и хората са се плашили от тях както вие сега се плашите от науката. А всички основатели на повечето науки не са вярвали в Бог защото повечето науки (или поне наченки на такива) са измислени преди да бъде измислен тоя вашия Бог. Относно това за алкохолика и самоубиец Хемингуей - игнорирай точно тази картинка и погледни пак първите от това мнение - те казват и показват същото като резултат от изследвания и научни трудове. Въобще всеки от вас да ги разгледа още веднъж всичките, там се крият отговорите на повечето ви текущи и бъдещи въпроси.
Към Ларби и Врачанин - по-горното ми мнение може би беше една идея по-арогантно и по-обидно от колкото трябваше и от колкото е допустимо за непознати хора в интернет форум и ви се извинявам за това, но да се съглася с мненията ви не мога, особено с тези на Ларби.
EZ
E30 4 life
- koliu_45acp
- Потребител
-
Делян написа:...
Колега, поздравления за търпението да им обесневаш тука и се радвам дека има ора кат тебе ама.. не се 'аби, загубени души са тва.
Жалко само, че България, една от най-старите православни държави, и съхранила Вярата през 5 века робство, сега се е напълнила с толкова богохулници и родоотстъпници... Остаа само да се молим за тях, Бог да се смили над душите им.
С нами Бог

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Поздрав за всички вярващи от един колос в комедията
https://www.youtube.com/watch?v=8r-e2ND ... tml5=False
https://www.youtube.com/watch?v=1_tr_k5 ... tml5=False

https://www.youtube.com/watch?v=8r-e2ND ... tml5=False
https://www.youtube.com/watch?v=1_tr_k5 ... tml5=False
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Мастика, наченки на науки, пълни глупости...Тъмните векове..ако беше вярно, а то не е, всички останали (извън западна европа) щяха да са напред с науките, с векове. Защото повечето от учените в западна европа тогава, са се учели от арабски, гръцки, индийски книги и т.н. Коперник и Галилей не са първите открили, че земята се върти, както и окло слънцето....но някак си по-добре звучи, за заблудените овце ..и все пак тя се върти. инквизиции, клади и т.н. и двамата не са ги изгорили де. Както и да е.
Къде са атеистите по-долу? Благодарение на тези вярващи в Бог, ти и още някои "мислещи" можете да си правите статистическите безмислени трудове:
Къде са атеистите по-долу? Благодарение на тези вярващи в Бог, ти и още някои "мислещи" можете да си правите статистическите безмислени трудове:
1 Аналитична геометрия -Рене Декарт
2 Анестезиология Джеймс Симпсън
3 Антисептична медицина -Джоузеф Листър
4 Астронавтика Вернер фон Браун
Херман Оберт
5 Атомна физика Джоузеф Томсън
6 Бактериология Луи Пастьор
7 Биология Джон Рей
8 Висша алгебра Карл Гаус
9 Вълнова механика - Ервин Шрьодингер
10 Галактическа астрономия - Уилям Хершел
11 Генетика Грегор Мендел
12 Геология Николаус Стено
13 Гинекология Джеймс Симпсън
14 Глациология Луи Агаси
15 Динамика Исак Нютон
16 Диференциална геометрия - Карл Гаус
17 Диференциално и интегрално смятане Исак Нютон
Готфрид Лайбниц
18 Експериментална физика - Галилео Галилей
19 Eлектродинамика Андре-Mари Aмпер
20 Eлектроника Майкъл Фарадей
21 Електрофизиология Джон Екълс
22 Ембриология Уилям Харви
23 Енергетика лорд Келвин
24 Ентомология Жан-Анри Фабр
25 Естествена история - Джон Рей
26 Имунология Луи Пастьор
27 Ихтиология Луи Агаси
28 Кардиология Уилям Харви
29 Квантова механика Вернер Хайзенберг
Макс Планк
30 Компютърни науки Чарлз Бабидж
31 Криология лорд Келвин
32 Лазерни науки Чарлз Таунс
Артър Шолоу
33 Математически анализ Леонард Ойлер
34 Механика на флуидите Джордж Стоукс
35 Микробиология Луи Пастьор
36 Минералогия Георг Агрикола
37 Модерната Акустика лорд Рейли
38 Модерната Медицина Уилям Харви
39 Небесна механика Йоханес Кеплер
40 Неевклидова геометрия Бернхард Риман
41 Обратима термодинамика Джеймс Джаул
42 Океанография Матю Мори
43 Оптика Йоханес Кеплер
44 Оптическа минералогия - Дейвид Брюстър
45 Палеонтология Жорж Кювие
46 Патоанатомия Джовани Моргани
Рудолф Вирхов
47 Пневматика Робърт Бойл
48 Систематична биология - Карл Линей
49 Сравнителна анатомия - Жорж Кювие
50 Статистическа термодинамика Джеймс Максуел
51 Стратиграфия Николаус Стено
52 Таксономия Джон Рей
53 Термодинамика лорд Келвин
54 Термокинетика Хъмфри Дейви
55 Трансплантология Алексис Карел, Джоузеф Мъри
56 Физикохимия Михаил Ломоносов
57 Физиология Уилям Харви
58 Физическа астрономия - Йоханес Кеплер
59 Хелиоцентрична космология - Николай Коперник
60 Хидравлика - Леонардо да Винчи
61 Хидрография - Матю Мори
62 Хидродинамика - Блез Паскал
63 Хидростатика - Блез Паскал
64 Химия - Робърт Бойл
65 Химия на изотопите - Уилям Рамз
- mastik
- Потребител
-
- Кара: е30 с 286 коня
- Мечтае да кара: е30 с 1000 коня
- Детайли за колата: '88 Diamantschwarz 320i coupе
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Само не забравяйте че повечето от тия хора са били принудени да декларират съпричастност към църквата за да могат да развиват научната си дейност . От 313 г когато е призната официално християнската религия в европа , цялата научна дейност за почти 1000 години е доминирана от църквата . В средните векове тя добива пълен контрол над държавната власт , така че всякакви занимания извън църковните канони са немислими за европейските учени .
Арабите дето така усърдно ги цитирате също се обучават в училищата към джамиите , там се извършва научната дейност и няма как да не е под контрола на религията .
Малко лирично отклонение за инквизицията
ама това да не ви стряска , Вие пак си дръжте на своето че "...тя все пак се върти ..."
И още малко за цвят :
Арабите дето така усърдно ги цитирате също се обучават в училищата към джамиите , там се извършва научната дейност и няма как да не е под контрола на религията .
Малко лирично отклонение за инквизицията

....Съдебното производство се извършва от специален трибунал на инквизицията, който включва самия инквизитор, нотариус, промотор, съветници, надзирател и низш персонал. Делата се гледат тайно, подсъдимият не знае имената на свидетелите, той се запознава с показанията им в съкратен вид, така че да не може да разбере кой е свидетелствал срещу него. Обвиняемият е длъжен да отговаря на всички въпроси. При отказ са допустими изтезания, към които инквизицията прибягва често. За оправдателни присъди не може да се говори; в случай, че подсъдимият бъде намерен за невинен, се налага само църковно наказание. Най-често срещаното наказание е примиряване с църквата, съпроводено с конфискация на имуществото на виновния и лишаването му от определени права, което често обхваща и неговите близки. Еретиците, които не се откажат от възгледите си и рецидивистите, биват осъждани на смърт чрез изгаряне на клада. Онези, които се покаят в последния момент, първо биват удушени, а чак после горени. Изгарянето на бегълците става in effigne – в изображение. Мъртвите еретици се изравят от гробовете и останките им се изгарят на клада....
ама това да не ви стряска , Вие пак си дръжте на своето че "...тя все пак се върти ..."
И още малко за цвят :
В 1808 г. Наполеон ликвидира инквизицията в Испания, но през 1814 г. тя е възтановена. Окончателно е отменена в 1834 г. Според изследователя Леренте испанската инквизиция е изгорила на клада 34 628 души, 308 214 души са подложени на други наказания .
- Larbi
- Потребител
-
Аха, инквизицията е задължила и Вернер Фон Браун, Айнщаин и другите по-съвременни да са съпричастни с църквата. Това обяснява всичко 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Те тия двамата ша знайш са от най ревностните християни . Евреин и нацистки учен с основен принос в ракетната програма на райха - вундер вафе оръжието чудо . Много християнско няма що .
- Larbi
- Потребител
-
Хайде сега, и двамата имат особени експириънси с разни религии и медитации. Тясно свързани са с паранормалните, Божествените и извънземните неща. Нацистки, Будистки или ако искаш Олмеки, то всички имат едно нещо което ги свързва.
mastik написа:Делян написа:Противоречие между наука и религия няма.
Напротив, пълно е с такива.
В днешно време има различни източници на информация. Ти очевидно не спадащ към хората умеещи да разсъждават, за да можеш да прецениш, кой източник на информация е достоверен. Приемаш за истината това, което подкрепя вече създаденото ти мнение, понеже няма нужда да се пребориш с огромното си его и да приемеш, че до сега си грешил.
Отново поствам една книга с цитати на десеткиучени, нобелови лауреати, едни от най-интелигентните хора живели някога и допринесли за науката.
http://nobelisti.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/nobelisti.pdf
Те твърдят, че конфликт между наука и религия няма, те, които са науката, но ти, форумният гений, го отричаш. Твое право

mastik написа:Делян написа:Както Робърт Миликан(Нобелов лауреат по физика) казва:
...Хората, които знаят твърде малко за науката, и
хората, които знаят твърде малко за религията...
Тук грешката ти е че мислиш, че ние знаем твърде малко за религията.
Аз не си мисля, а съм сигурен. Не си показал никакви знания до сега, нито за религия, нито за наука, а само откровено невежество, вулгарен език и необосновани претенции

mastik написа:Делян написа:В днешно време да вярваш в Господ не е никак модерно.
Няма как да е модерно да вярваш защото това е отживелица от миналото
mastik написа:Делян написа:...вярващите хора в съвременното общество автоматично са определяни като наивни, ограничени, необразовани или ненормални.
Не точно, те не само са определяни като такива, те са доказано такива.
mastik написа:Делян написа:Гледа им се отгоре с някакво чувство на превъзходство - "Виж ги тия балъци, в какви простотии вярват"
Точно така, в съвременния свят хората не са равни, колкото и да им се иска на някои.
Когато в един диспут, една от страните разполага с доста повече информация по темата, знае много добро какви са доводите и мислите на другата страна, с оскъдната информация. Докато обратното е невъзможно

mastik написа:а примера за мен и е30ката ми щеше да е правилен само ако замениш тоя дето идва да ми задава въпроси с теб, т.е. тоталната противоположност на това което имаш предвид.
Убеден съм, че много ти се иска в историята ми, ти да си човека с е30-ката, само че фактите говорят, че ти си тоя с чипосаният голф

И това, че в реалния живот караш такава 30-ка и че я избрах за историята не е слОчаеност

mastik написа:Вие доказано сте по-глупавата, по-необразованата и по-бедната част от съвременното общество. За мен лично сте и ненормални повечето.
mastik написа:Аз не съм равен с по-глупавият от мен и съвсем естесвено и заслужено гледам с чувство на превъзходство на него.
Тук явно изказваш големи претенции за образованост и интелект.
Фактите са следните:
1. Самохвалството е признак на ниска интелигентност и комплекси.
2. Интелигентните хора осъзнават, че богатството не е задължителна част от щастието и не си го поставят за цел. Осъзнават и че материалното положение не е критерий, по който можеш да съдиш за умственият потенциал на някого.
3. Това са изразните средства, които използва един "интелигентен" и "образован човек".
mastik написа:Уау, каква голяма купчина смърдящи конски лайна!
mastik написа:ще пръдна!
амин!
mastik написа:Айфон 4Д
Един интелигентен човек, може успешно да се престори на глупак, но един глупак на интелигентен, никога!
- Larbi
- Потребител
-
Туше! Само че човека с големите претенции за интелигентност и критично мислене + модерност
никога не се има за победен и да си седне, а ще продължава да обижда и да пише смехории.