Датчик за Темпертура
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- mincho2191
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d e60 LCI
Датчик за Темпертура
Здр. Колеги....Колата е 530д е60.. от няколко дена ми показва в таблото -40 градуса , съмнявам се от датчика за външна температура.. Това дали ще влияе на работата на двигатвля или разхда на гориво..
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Re: Датчик за Темпертура
mincho2191 написа:Здр. Колеги....Колата е 530д е60.. от няколко дена ми показва в таблото -40 градуса , съмнявам се от датчика за външна температура.. Това дали ще влияе на работата на двигатвля или разхда на гориво..
Датчика не струва много пари, по-добре да си го смениш за да ти е мирна главата. Първо го изкарай и виш да нямаш проблем с кабелите ако е ок значи е датчика.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
hol1gans написа:mincho2191 написа:Здр. Колеги....Колата е 530д е60.. от няколко дена ми показва в таблото -40 градуса , съмнявам се от датчика за външна температура.. Това дали ще влияе на работата на двигатвля или разхда на гориво..
Датчика не струва много пари, по-добре да си го смениш за да ти е мирна главата. Първо го изкарай и виш да нямаш проблем с кабелите ако е ок значи е датчика.
Понякога съм имал проблеми на предишната ми Е60 след мивка не показваше правилно до като изсъхне - влизаше влага в буксата на датчика. При теб както е казал голегата или е прекъснат кабела или датчика е заминал.
- mincho2191
- Потребител
-
Закарах колата на маистор и проверихме за датчика , тя си стои там, но буксата я няма, опитахмесе да я намерим,но няма Забележихме че има един скъсан кабел с 4 малки кабелчета до връзката на клаксона, можели от там да се пуснал буксата за сензора, Колата беше на цялостно боядисване.. това пречили на работата на двигателя, охлаждането така нататък
- adovet
- старши ентусиаст
-
mincho2191 написа:Закарах колата на маистор и проверихме за датчика , тя си стои там, но буксата я няма, опитахмесе да я намерим,но няма Забележихме че има един скъсан кабел с 4 малки кабелчета до връзката на клаксона, можели от там да се пуснал буксата за сензора, Колата беше на цялостно боядисване.. това пречили на работата на двигателя, охлаждането така нататък
няма проблем за работата на двигателя
- mincho2191
- Потребител
-
Здр. Колеги Извинете ме, че питам такива въпроси... Знаете ли от къде идват кабелите до датчика за външната температура... на къде са свързани .. Благодаря 

- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
Кабела (двужилния) започва от по голям сноп кабели намиращ се под десния фар от към решетките. За да го проследиш трябва да ти е свалена бронята , понеже преминава по дължина през цялата предна греда зад пластмасовата броня . Имах проблем с променливо отчитане на температурата и се оказа точно там отрязан и след това свързан (не запоен) само с изолирбланд .Съответно с времето връзката се беше укислила много и постоянно ми променяше отчитаната температура.
- mincho2191
- Потребител
-
Мерси много Колега, помогна ми много 

- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
В долната част на предната броня , в дясно от левия халоген.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
adovet написа:mincho2191 написа:Закарах колата на маистор и проверихме за датчика , тя си стои там, но буксата я няма, опитахмесе да я намерим,но няма Забележихме че има един скъсан кабел с 4 малки кабелчета до връзката на клаксона, можели от там да се пуснал буксата за сензора, Колата беше на цялостно боядисване.. това пречили на работата на двигателя, охлаждането така нататък
няма проблем за работата на двигателя
Само , ако има фабрична печка , ще му се пуща всеки път като запали колата. Поне така предполагам тъй като на мен ми се пуща при темп. под 5.5 градуса.
- adovet
- старши ентусиаст
-
vlado1234 написа:като се свали десния фар стига ли се до него
Не
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
13 мнения
• Страница 1 от 1