Не иска да занули "Reset" на задните накладки.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Re: Не иска да занули "Reset" на задните накладки.
При мен, на предните също започна от 110к..вече е на 120к.Задните пък бяха на 39к, сега са на 41....
Но аз карам 90% извънградско, магистрала и смятам е нормално, да се увеличават.За 1000км може да се случи почти да не натисна спирачки....
Но аз карам 90% извънградско, магистрала и смятам е нормално, да се увеличават.За 1000км може да се случи почти да не натисна спирачки....
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
И аз да попитам нещо, така и така сте се разговорили аз датчиците.
Когато купих колата на предните ми показваше 15к а на задните 70к. Преди да я купя още видях, че отпред са доста изтъняли накладките и предполагах, че ще изкарат 10к и датчика ще ревне, задните бяха сменяни заедно с дисковете и са си ОК. Обаче вече съм минал над 35к и според менюто на предните ми остават 11к живот а на задните 40к. Визуално предните са изтънели още но не много спрямо деня на покупката. То излиза, че тая кола търка повече задни накладки отколкото предни. Основно я карам извънградско и не съм душманин на спирачките но това ми изглежда странно.
Иначе колата си спира перфектно.
За протокола - ръчка е.
Когато купих колата на предните ми показваше 15к а на задните 70к. Преди да я купя още видях, че отпред са доста изтъняли накладките и предполагах, че ще изкарат 10к и датчика ще ревне, задните бяха сменяни заедно с дисковете и са си ОК. Обаче вече съм минал над 35к и според менюто на предните ми остават 11к живот а на задните 40к. Визуално предните са изтънели още но не много спрямо деня на покупката. То излиза, че тая кола търка повече задни накладки отколкото предни. Основно я карам извънградско и не съм душманин на спирачките но това ми изглежда странно.
Иначе колата си спира перфектно.
За протокола - ръчка е.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Аз имам доста градско и суперстрада обаче ми е тежък кракът и спирам доста често, няма как да караш градско със 100 и да отидеш на 50 за няколко секунди, може км които ми дава да имат нещо със това че сензора ми не е откачван от 70к км и от там като го зануля да отива на 30к км ама все ми е тая вобще не го гледам това дали ми изписва че имам 3 или 5к км.
Автомата тръгва по плавно и от там система за блокаж се ползва по малко докато ръчката ако потеглиш по агресивно ще реагира DTC-то и от там износва задните накладки.
Автомата тръгва по плавно и от там система за блокаж се ползва по малко докато ръчката ако потеглиш по агресивно ще реагира DTC-то и от там износва задните накладки.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
awful написа:Аз имам доста градско и суперстрада обаче ми е тежък кракът и спирам доста често, няма как да караш градско със 100 и да отидеш на 50 за няколко секунди, може км които ми дава да имат нещо със това че сензора ми не е откачван от 70к км и от там като го зануля да отива на 30к км ама все ми е тая вобще не го гледам това дали ми изписва че имам 3 или 5к км.
За автомата си прав + ще добавя нещо зимата като си правихме дрифтчета така набързо стопи задните накладки с включено DTC

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аз смених задните в събота и при ресета ми исписа 50000км.
На предните ми остават още 20000.
Определено задните свършват много по бързо при градско шоифиране, особенно ако има асистент за тръгване по наклон.
Определено задните свършват много по бързо при градско шоифиране, особенно ако има асистент за тръгване по наклон.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vld написа:Аз смених задните в събота и при ресета ми исписа 50000км.
При мен не съм забелязал да е така ,сменени са ОЕМ по едно и също време и имат около 10 000км разлика
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vld
- Старши ентусиаст
-
Gqbriel написа:vld написа:Аз смених задните в събота и при ресета ми исписа 50000км.
При мен не съм забелязал да е така ,сменени са ОЕМ по едно и също време и имат около 10 000км разлика
Ти си с автомат, а при мен на всяко натискане на съединител и спирачка едновременно колата стиска задните накладки за няколко секунди.

- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
ОПРАВИ СЕ ПРОБЛЕМА
Смених датчика днес, че чак сега намерих време и се занули идеално. Сега на предните ми показва 50 000 на задните 60 000. Новия датчик ми излезе 22 лева. Не се разглобява накладката а само се сваля гумата и леко подкалника за да се включи в другия край.
Колата е ръчна скоростна кутия.
Благодаря на всички за идеята!
Смених датчика днес, че чак сега намерих време и се занули идеално. Сега на предните ми показва 50 000 на задните 60 000. Новия датчик ми излезе 22 лева. Не се разглобява накладката а само се сваля гумата и леко подкалника за да се включи в другия край.
Колата е ръчна скоростна кутия.
Благодаря на всички за идеята!
Последна промяна DaveBG на 07 Апр 2016, 14:28, променена общо 2 пъти
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
vld написа: на всяко натискане на съединител и спирачка едновременно колата стиска задните накладки за няколко секунди.
Това не го разбрах - и аз съм ръчка, не съм забелязал задните накладки да свършват по-бързо, а карам 90% градско.
- vld
- Старши ентусиаст
-
dextuar написа:vld написа: на всяко натискане на съединител и спирачка едновременно колата стиска задните накладки за няколко секунди.
Това не го разбрах - и аз съм ръчка, не съм забелязал задните накладки да свършват по-бързо, а карам 90% градско.
Застани на наклон, натисни спирачката и съединителя едновременно, включи първа, пусни спирачката без да пускаш съединителя, ако колата се задържи без да тръгне назад имаш асистент за потегляне, ако тръгне на зад нямаш.
Когато го има този асистент той се задейства и на равно, тоест ако имаш навика да държиш спирачка и съединител по светофарите и да тръгваш бързо след като си пуснал спирачката, на всяко тръгване търкаш задните накладки по малко

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Този асистент не е ли само за xDrive моделите?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
vld написа:dextuar написа:vld написа: на всяко натискане на съединител и спирачка едновременно колата стиска задните накладки за няколко секунди.
Застани на наклон, натисни спирачката и съединителя едновременно, включи първа, пусни спирачката без да пускаш съединителя, ако колата се задържи без да тръгне назад имаш асистент за потегляне, ако тръгне на зад нямаш.
Когато го има този асистент той се задейства и на равно, тоест ако имаш навика да държиш спирачка и съединител по светофарите и да тръгваш бързо след като си пуснал спирачката, на всяко тръгване търкаш задните накладки по малко
Мислех, че само автоматиците имат такъв асистент. Определено ще го пробвам

- vld
- Старши ентусиаст
-
Автоматиците нямат такъв асистент, те когато са на Д и е читава кутията даже си тръгват напред по наклон.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vld написа:Автоматиците нямат такъв асистент, те когато са на Д и е читава кутията даже си тръгват напред по наклон.
Я пък ти - направо си имаме ,даже когато се бъгна датчика за ъгъла на завиване като слагах перата направо си изписа че асистента за потегляне не работи

без engine reduced power седеше така
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
stocky написа:Този асистент не е ли само за xDrive моделите?
Аз съм с ръчка и го имам. Ако го имаш се забелязва още първия път като караш колата. Ако досега не си го "забелязал" значи нямаш.
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2