Камера за заден ход и изкарване на аукс

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: Камера за заден ход и изкарване на аукс

Мнение от ares2 » 04 Апр 2016, 11:25

с друг радио модул съм профешънал от Х3 с навигация, но е с по нов софт и от последните БМ54 а и не е толкова трошлив като бм54
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 04 Апр 2016, 13:39

Плуг анд плей ли са към пиновете на бм54?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 04 Апр 2016, 13:46

да, всичко е същото
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 04 Апр 2016, 13:52

тези от последните BM54, поддържат MP3 чейнджър и CD text ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 04 Апр 2016, 16:53

Аз съм с бм24 и не исках да вземам бм54,понеже са доста проблемни,но ако това е по добро ще си търся такова.Най вече заради външните аудио носители като цифрова тв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 04 Апр 2016, 17:39

бм24 е доста сполучлив, но не поддържа някои по нови неща за съжаление..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 04 Апр 2016, 18:55

Има разлика в пиновете. Има BM54 с кръгли (първите които са вграждани) и с плоски пинове, a до колото знам BM52 е само с кръгли пинове. Това може да е разликата в двата модула.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 04 Апр 2016, 20:09

Така като им гледам схемите в нета,не е проблем да се пренаредят пинове и да минеш от едното на другото.Въпроса беше не точно плуг енд плей,а дали ще е нужно нещо повече от модул само.Окабеляване до друга точка на колата,някое побългарено реле :).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 04 Апр 2016, 20:40

Не, няма никакво допълнително окабеляване. BM54 с кръглите пинове са plug and play. За да се закачи такъв с плоски пинове е необходим преходник, който много лесно се намира по магазините. И трети вариант: Ако е наличен BM54 с плоски пинове заедно с буксата към него, се реже старата букса (на инсталациата) и се съединяват кабелите по цветове с новата.
Но както е споменал ares2 този радио модул е много добър като параметри и възможности но надежднаостта куца. И ако има 5 теми за "проблем с музиката" то в 4 от тези 5 е замесен BM54. Но въпреки това като цени чупят рекорди :mhihi:
Същото е и положението от към цени с TV-тунерите поддържащи и 16:9. Въпреки че единственното им приложение (вече) е да си пуснеш камерата за заден ход, им искат някакви абсурдни пари.
Последна промяна gentata на 04 Апр 2016, 23:00, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 04 Апр 2016, 20:55

Бе аз се замислих сега.Неможе ли да не слагам предна камера и да ползвам 15 ин16 пин на тунера и да вкарам картина от лаптоп или таблет.Звука ще влезе през аукса на йотура ми. Мисля,че ще стане.Има вече всякакви приложения и за тв и за радиа през мобилни данни,така и цифровият тунер се обезмисля.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 04 Апр 2016, 21:12

да.. ти имаш опции щом си с йотур
а БМ54 проблемен и е нереално скъп в БГ,а дори и в други държави. Да не говорим за статистика колко модула са продали само БМВ в сервизи за замяна на дефектирали. Попадал ми е БМ54 произведен 2008 годин, с кръгли пинове за да се намести в Е53 преди фейса където се среща такъв БМ54 със старата букса..
Производителя е харман/бекер и е наистина модерен, с много функции и уникален звук, но платката е три слойна и по труден за ремонт. Крайните стъпала прегряват лесно и се повреждат. В почти всикчи коли с нави има влага на местата където е модула и дори съм срещал няколко с изгнили крачета на процесори и други елементи само от окис. Много е добър за комбинация с ДСП защото тогава се ползват само два канала от него и реално не се товари нищо за да прегрее и дефектира след години.
В БГ сервизите са доста неграмонти и нежелаеши да се научат не нещо и им слагат едни крайни стъпала който са присадени допълнително и това орязва всичко за което е замислено радиото, лепят се където им падне и става грозна картина. Ремонтите не са чак така сложни, но си е инвестиция от 120 -200 лв за да стане като хората със сответната замяна на памети, наливане на софт, програматор и тн. Половината чипове дори не се продават в БГ. Аз си пазя едно БМ54 за черни дни ако нещо стане с хибрида ми от Х3, въпреки че е далеч от влага :paranoid:

Преходника от БМ24 --> БМ54 се продава, но на повечето няма долните секции където са повечето важни кабели на коли с нави: аукс, нав аудио, телефон аудио, тейп монитор, чейджър и тн и е трудно да се изградят за да стане както трябва
Питал съм в БМВ за ретрофит празни мъжки и женски букси като за радиата за да си ги напълня с пинове но казаха, че нямат :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 04 Апр 2016, 21:27

Преди да реша да монтирам предна камера, монтирах цифров тунер с юсб и другите китайски глезотийки... Отвратително е, звука е моно и звучи, като стършел в тенджера. Управлението е кофти, в движение забрави да гледаш. Общо взето много бързо се самоотказах.

Предишна

Назад към E39