Армеец или Алианц за Каско?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Армеец или Алианц за Каско?

Мнение от Naskosf » 28 Мар 2016, 16:25

deve написа: Изпратиха ме в техен сервиз да си сменя стъклото и да го платя. Направих го.

Виждам, че си се регистрирал специално, за да напишеш това, a и малко ме съмнява цялата ти история. Ако наистина те бяха изпратили в техен доверен сервиз, то ти нямаше въобще да има нужда да плащаш каквото и да било никъде, а ти дават възлагателно писмо и с него отиваш.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 30 Мар 2016, 8:44

След като останах крайно недоволен от отношението на някои завеждащи щетите "експерти" в Алианц, реших да пробвам и другата страна в спора - Армеец. На полето аларма записаха: "Кобра - вгр." . Алармата не е Кобра, ако това въобще има значение. Имам си фактура за нея и за монтажа, която дори не пожелаха да погледнат. Питах за доп. имобилайзер дали изискват, направиха се, че не ме чуват. Доколкото чета в техните общи условия, изискват действаща визуална или звуковата охранителна система. Алармата е поставяна допълнително и е по КАН. Това достатъчно ли е или да ходя да им пиля на главата да добавят "действаща" в протокола. Като я тестваха, само отключиха и заключиха и снимаха диода. Дори не я пусна да свири...

Та необходимо ли е да пише "действаща" и трябва ли доп. имобилайзер? Става въпрос за Е90 320д 2006г.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 30 Мар 2016, 16:44

Нарочно го правят, защото после като ти я откраднат ще получиш "съжаляваме, но не можем да ви изплатим". Задължително ходи да ти снимат дистанционното на алармата! Също така да впишат, че имаш и аларма И имобилайзер, защото това е единственото условие да ти изплатят нещо в Армеец. В Алианц е ИЛИ аларма ИЛИ имобилайзер. В Армеец един приятел му я бяха откраднали, бяха му писали при преглед, че има аларма и че е в изправност, той нямаше, но не му бяха казали нищо. След кражбата му поискаха дистанционното.... и така се съдиха с години........ :bang:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 30 Мар 2016, 16:56

SDLS написа:Нарочно го правят, защото после като ти я откраднат ще получиш "съжаляваме, но не можем да ви изплатим". Задължително ходи да ти снимат дистанционното на алармата! Също така да впишат, че имаш и аларма И имобилайзер, защото това е единственото условие да ти изплатят нещо в Армеец. В Алианц е ИЛИ аларма ИЛИ имобилайзер. В Армеец един приятел му я бяха откраднали, бяха му писали при преглед, че има аларма и че е в изправност, той нямаше, но не му бяха казали нищо. След кражбата му поискаха дистанционното.... и така се съдиха с години........ :bang:

Е ама тя е по КАН, тоест с оригиналния ключ, няма допълнително дистанционно. Те снимаха ключа само. Ще им кажа да впишат и имобилайзера, все пак имам и документи за него, няма какво да се правят, че все едно не съществува.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 30 Мар 2016, 20:06

Щом си кан аларма няма допълнителен ключ. Както ти казах - отиди да впишат всичко, да ти е мир на главата :-)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 01 Апр 2016, 19:31

SDLS написа:Нарочно го правят, защото после като ти я откраднат ще получиш "съжаляваме, но не можем да ви изплатим". Задължително ходи да ти снимат дистанционното на алармата! Също така да впишат, че имаш и аларма И имобилайзер, защото това е единственото условие да ти изплатят нещо в Армеец. В Алианц е ИЛИ аларма ИЛИ имобилайзер. В Армеец един приятел му я бяха откраднали, бяха му писали при преглед, че има аларма и че е в изправност, той нямаше, но не му бяха казали нищо. След кражбата му поискаха дистанционното.... и така се съдиха с години........ :bang:

Четох договора и в общите условия не намерих нищо за имобилайзер. В договора ми в Алианц пишеше точно така - аларма или доп. имобилайзер, в Армеец видях да пише само аларма или поне не намерих къде пише и имобилайзер, явно зависи от автомобила. Иначе днес отидох, написаха правилното име на алармата без никакви разправии обаче като казах, че искам да напишат и имобилайзера и че им нося всички документи, почнаха да се дърпат. Това не им трябвало, не се изисквало и т.н. И след като 3 пъти си направих устата да го впишат и 3-мата завеждащи ми отказа, си тръгнах. Какво бихте ме посъветвали да правя? Аз си имам официални документи и за алармата, и за имобилайзера. Да ходя ли да им пиля пак на главата, докато не го напишат или да търся някой по-нагоре по веригата? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 01 Апр 2016, 20:49

Ако толкова държиш да го впишеш този имобилайзер отиди в офиса - информация.
Кажи им, че си сложил имобилайзер, имаш документи за него, можеш да демонстрираш как работи,
направили са ти няколко пъти отказ, но ти искаш да пуснеш молба (или др. име на документ), че имаш такава.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 01 Апр 2016, 21:08

SDLS написа:Също така да впишат, че имаш и аларма И имобилайзер, защото това е единственото условие да ти изплатят нещо в Армеец

Единствено заради това изречение държа. Ако клауза К важи, не ми пука особено. Ама да не ми излязат после с номера - да не се налага, че трябвало да има, а съм нямал и да гризна дръвцето...

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 01 Апр 2016, 21:47

Задължителна е само алармата, имобилайзерът не е. Аз ако съм на твое място бих ги накарал да го впишат, все пак това е допълнителна защита на колата ти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 02 Апр 2016, 17:31

dextuar написа:
SDLS написа:Също така да впишат, че имаш и аларма И имобилайзер, защото това е единственото условие да ти изплатят нещо в Армеец

Единствено заради това изречение държа. Ако клауза К важи, не ми пука особено. Ама да не ми излязат после с номера - да не се налага, че трябвало да има, а съм нямал и да гризна дръвцето...

Задължителна е алармата. Имобилайзер, GPS се изисква за коли над 40 хил. лв. и Армеец си ги поставят сами. Освен това за тях се минавана профилактика на 6м.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 03 Апр 2016, 14:50

dextuar написа:

Четох договора и в общите условия не намерих нищо за имобилайзер. В договора ми в Алианц пишеше точно така - аларма или доп. имобилайзер, в Армеец видях да пише само аларма или поне не намерих къде пише и имобилайзер, явно зависи от автомобила. Иначе днес отидох, написаха правилното име на алармата без никакви разправии обаче като казах, че искам да напишат и имобилайзера и че им нося всички документи, почнаха да се дърпат. Това не им трябвало, не се изисквало и т.н. И след като 3 пъти си направих устата да го впишат и 3-мата завеждащи ми отказа, си тръгнах. Какво бихте ме посъветвали да правя? Аз си имам официални документи и за алармата, и за имобилайзера. Да ходя ли да им пиля пак на главата, докато не го напишат или да търся някой по-нагоре по веригата? :dunno:

много е просто - като изтече вноската ако не си го платил цялото ги сменяш...
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар

Армеец или Алианц за Каско?

Мнение от Dextuar » 03 Апр 2016, 17:23

bai_ILIA написа:
dextuar написа:

Еми май не е толкова лесно понеже съм < 25г. всички брокери, с които говорих, ми предлагаха само Армеец, при всички останали имало 35% поскъпване заради възраст, поне така ми обесниха, не вярвам да са ме метнали, но знам ли...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 03 Апр 2016, 22:25

dextuar написа:
bai_ILIA написа:
dextuar написа:

Еми май не е толкова лесно понеже съм < 25г. всички брокери, с които говорих, ми предлагаха само Армеец, при всички останали имало 35% поскъпване заради възраст, поне така ми обесниха, не вярвам да са ме метнали, но знам ли...

Точно така е и при мой приятел е същата работа - като минеш 25 ще ти се отворят повече опции.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 3.20 XD 2010 LCI
Мечтае да кара: BMW 335d xDrive (AT) 2015

Мнение от ustrem » 26 Апр 2016, 19:40

bai_ILIA написа:
nikolae написа:Доста коли са без аларма (фабрична или допълнителна) и без допълнителен имобилайзер в Армеец и са си застраховани.

точно така. сигурно половината им коли са така. като застраховах моята там взеха ключа отключиха заключиха видяха, че има визуална сигнализация (мигачите) и казаха супер. Аз им викам ама тя няма аларма, а те няма значение след 2008 БМВ-тата ако има визуална сигнализация стигало. То е ясно, че от алармата файда няма, но казаха няколко пъти всичко е точно няма нужда от нищо допълнително. Това те са го написали, установили и са се подписали. Какъв е иначе смисъла от пълно каско пък да не важи като си има отделен продукт за покритие без кражба? Друго нещо е ако има препоръка за допълнителни аларми, имобилайзери и т.н. Те специално си казват ако е необходимо ако ли не просто се приема колата според условията. Снимаха ми ключа, за да може ако я откраднат и има драскотина по него да кажат, че е друг сигурно :mhihi: Сега никой не е ми е снимал ключа...

Колега трябва да се четат условията и да не се доверяваш какво ти казват застрахователите. :idea:
Вместо да служа в Рая,предпочитам да властвам в Ада ! :twisted: :twisted: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 26 Апр 2016, 23:02

Понеже се занимавам със застраховки и имам мобилна аларма закачам я докато прекарам колата през огледа и после я махам. Закача се на + и - на акумолатора. Доста добър вариант. Спестява се излищни пари за безмислени пищялки. На мойто БМВ сложих авителска с отстъпки за 200+ лв по ирония на съдбата след година като дадях десен мигач и светваха двата задни. Потърсих проблема по инсталацията оказа се алармата. За 5 астрономически минути я деактивирах и запалих колата. Проблема беше изгорял диод.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61