Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Бързи въпроси и отговори
Как ще не се произвежда, има си класове osram original replacement е стандартната, после са ти разни модификации
Скъсаха се да ме убеждават, че това е една и съща крушка. Омръзна ми от некоректни търговци. Някой да знае отъкде мога да намеря оригинала, аз ще търся начин да се разправям... 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
За Осрам даже има в сайта им меню от което можеш да провериш дали лампата която ти продават е оригинална.
Ако я няма в базата можеш да си сигурен, че е менте дошло от китай.
В алиекспрес е пълно с такива за по 17$ брой.
В тоя ред на мисли каква е най-добрата цена на XENARC COOL BLUE INTENSE и по добре ли ще свети от XENARC NIGHT BREAKER UNLIMITED ?
Ако я няма в базата можеш да си сигурен, че е менте дошло от китай.
В алиекспрес е пълно с такива за по 17$ брой.
В тоя ред на мисли каква е най-добрата цена на XENARC COOL BLUE INTENSE и по добре ли ще свети от XENARC NIGHT BREAKER UNLIMITED ?

ВЛД Сега ме вкара в голям филм, не съм проверявал нищо и не помня какво стана с опаковката. Там е кодът за проверка на произход...
Ето го линка за проверка:
http://trust.osram.info/trust/en/the-tr ... /index.jsp
Иначе за СБИ е към 146 лв цената за 1 бр. на 2 места съм проверявал. Аз лично бих си сложил класическите ОСРАМ с които е дошла колата, че съм напатил много от крушки.
Аз лично виждам минимална разлика в интензитета м/у СБИ и обикновената в полза на СБИ като гледам челно срещу колата, а и оригиналната крушка е все пак на 5 години почти(ако не е сменяна преди). А иначе отпред като се смесят петната нищо не се разбира.
Ето го линка за проверка:
http://trust.osram.info/trust/en/the-tr ... /index.jsp
Иначе за СБИ е към 146 лв цената за 1 бр. на 2 места съм проверявал. Аз лично бих си сложил класическите ОСРАМ с които е дошла колата, че съм напатил много от крушки.
Аз лично виждам минимална разлика в интензитета м/у СБИ и обикновената в полза на СБИ като гледам челно срещу колата, а и оригиналната крушка е все пак на 5 години почти(ако не е сменяна преди). А иначе отпред като се смесят петната нищо не се разбира.
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
XENARC NIGHT BREAKER UNLIMITED (4100К) светят по-жълто от XENARC COOL BLUE INTENSE (5500К)
- vld
- Старши ентусиаст
-
Huku написа:XENARC NIGHT BREAKER UNLIMITED (4100К) светят по-жълто от XENARC COOL BLUE INTENSE (5500К)
Кое свети по силно и по отчетливо на пътя, на дъжд определено по жълтото трябва да е по добре, а на сняг по бялото, но знам ли, нямам опит с такъв ксенон до момента, само с класичеки китайски боклуци

- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318I e46
- Мечтае да кара: BMW M5 touring
Здравейте колеги. Искам да попитам дали ако серийният номер на едина част съвпада с номера на друга в реалоем то двете са съвместими?
51127894029 например този номер става ли за седан и за комби?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
tashev_1990 написа:Здравейте колеги. Искам да попитам дали ако серийният номер на едина част съвпада с номера на друга в реалоем то двете са съвместими?
Маи става щом излиза че е монтиран на различни модели, виж сам http://www.realoem.com/bmw/enUS/partxre ... series=E46
- vld
- Старши ентусиаст
-
fromhell_ написа:Здравейте колеги,
Ще съм благодарен и задължен, ако ми дадете линк или клипче, как да си оправя чистачките, защото явно, който е сменял моторчето, е прескочил зъб и седят по-високо в спряло положение...
чистачките се регулират много лесно, сваляш кората с филтрите за купето, която се държи на 6 болтчета и в дясно има прозорче с изглед към моторчето и от там се регулира
Колеги преди малко се прибирам от работа и когато загасих колата се разтресе, не много но аз си усещам, че колата не е както обикновенно. Запалих я, после пак загасих и същото тресене. Освен тампони на двигателя какво друго може да бъде причината за това тресене? И как така рязно от веднъж се получи?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Колега тука не сме врачки, каква е колата освен, че явно е Е90
Дросел (ако си с дпф) - от него може изведнъж да започне да разтриса.
Демферна шайба,може да се е нацепила и от нея да я (при мене беше от нея,но не стана изведнъж,а малко по малко)
Маховик - пак трудно да стане изведнъж ако няма други симптоми.
Тампон на мотора
Демферна шайба,може да се е нацепила и от нея да я (при мене беше от нея,но не стана изведнъж,а малко по малко)
Маховик - пак трудно да стане изведнъж ако няма други симптоми.
Тампон на мотора

- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
Spaidy написа:Колеги преди малко се прибирам от работа и когато загасих колата се разтресе, не много но аз си усещам, че колата не е както обикновенно. Запалих я, после пак загасих и същото тресене. Освен тампони на двигателя какво друго може да бъде причината за това тресене? И как така рязно от веднъж се получи?
Ако го е направила само 1 път не го мисли, понякога се случва да загасват по-твърдо. Но ако всяко гасене от тук нататък е твърдо с много разклащане започни първо от дросела, защото той е в основата на плавното гасене