Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Gqbriel » 29 Мар 2016, 14:57

dextuar написа:
Gqbriel написа:
dextuar написа:Възможно ли е първата регистрация на колата да е февруари, а производството да е април. Днес се загледах в талона и видях разликата и са не знам дали просто в КАТ не са се объркали нещо. :dunno:

Е според теб може ли да се случи тая магия бе :mhihi: освен ако е предната година,НИКЪВ шанс

:banghead: Сега до КАТ ли трябва да ходя... Смисъл до каква степен мога да се доверя на онлайн ВИН декодерите?

Че не бъркат :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 29 Мар 2016, 14:59

Gqbriel написа:
dextuar написа:
Gqbriel написа:
dextuar написа:Възможно ли е първата регистрация на колата да е февруари, а производството да е април. Днес се загледах в талона и видях разликата и са не знам дали просто в КАТ не са се объркали нещо. :dunno:

Е според теб може ли да се случи тая магия бе :mhihi: освен ако е предната година,НИКЪВ шанс

:banghead: Сега до КАТ ли трябва да ходя... Смисъл до каква степен мога да се доверя на онлайн ВИН декодерите?

Че не бъркат :mhihi:

А наложително ли е да ходя е въпросът. Ако ме спрат, могат ли да ми направят проблем? Поне рамата не са объркали...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 29 Мар 2016, 14:59

dextuar написа:
Gqbriel написа:

:banghead: Сега до КАТ ли трябва да ходя... Смисъл до каква степен мога да се доверя на онлайн ВИН декодерите? По талон е 02.02, а по ВИН декодер и то няколко 02.04.

На декодерите се довери и аз бих отишъл, защото подобни разлики ако излязат наяве по-късно може да е проблем

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 29 Мар 2016, 15:34

Добре ти първи собственик ли си на колата?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koksimir » 29 Мар 2016, 15:40

Колега като нищо проблема може да е в КАТ, аз съм по VIN 06.06 a на талона най-церемонно написаха 01.06 защото не било ясно кога е първата регистрация, което беше пълна лъжа.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 29 Мар 2016, 16:09

Естествено че драмата е в КАТ :mhihi:
На сестра ми преди години и бяха записали Ауди Б4 че е първа регистрация 2003г. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 29 Мар 2016, 16:25

awful написа:

Откакто е в БГ, да

В каското записаха нещата както е по талон, то за там ми е важно всичко да е ОК

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 30 Мар 2016, 9:33

dextuar написа:
awful написа:

Откакто е в БГ, да

В нашата държава в важно само и единствено какво пише в талона!
Какво излиза по ВИН е важно само за теб и евентуално ако я продаваш.
Талона е документа по който се прави застраховка и се плащат данъци.
Това е.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 30 Мар 2016, 9:55

vld написа:
dextuar написа:
awful написа:

Откакто е в БГ, да

В нашата държава в важно само и единствено какво пише в талона!
Какво излиза по ВИН е важно само за теб и евентуално ако я продаваш.
Талона е документа по който се прави застраховка и се плащат данъци.
Това е.

Благодаря за пояснението, колега :bchug:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 30 Мар 2016, 10:25

Определено грешката не е по ВИН-а. Аз като регистрирах моята, във временния талон КАТ я бяха писали черен металик, колата сива, писали дизел, тя бензин, въобще свободни съчинения :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от ghivanov » 30 Мар 2016, 12:12

Колеги, от няколко седмици съм притежател на е91 330xd. Направи ми впечатление че няма индикация за температура на охладителната течност. Чертичките, които са от едната страна на оборотимера не мърдат (до колкото разбрах трябва като започне да загрява моторът да намаляват чертичките) е да ама йок, не мърдат. Първо помислих за термостсти, проверих ги в сервиз, казаха че си загрява нормално и че няма проблем с тях. После ми казаха че било чест проблем на таблата при тези модели?! :kuku: и какво правим, как аз ще си следя състоянието и температурата?? Дайте съвети, предполагам има скрито меню на борда за температура

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 30 Мар 2016, 13:31

ghivanov написа:Колеги, от няколко седмици съм притежател на е91 330xd. Направи ми впечатление че няма индикация за температура на охладителната течност. Чертичките, които са от едната страна на оборотимера не мърдат (до колкото разбрах трябва като започне да загрява моторът да намаляват чертичките) е да ама йок, не мърдат. Първо помислих за термостсти, проверих ги в сервиз, казаха че си загрява нормално и че няма проблем с тях. После ми казаха че било чест проблем на таблата при тези модели?! :kuku: и какво правим, как аз ще си следя състоянието и температурата?? Дайте съвети, предполагам има скрито меню на борда за температура

Тези чертички при Е90 не отчитат нищо, никога не е имало тройка на която да отчитат, спрете да слушате кварталните спецове по всичко :!:
Единствения вариант е да си видиш температурата в скритото меню на таблото.
Има теми за температурата, можеш да прочетеш кое как трябва да е за да не се притесняваш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivodivo » 30 Мар 2016, 15:31

Доста е изнервящо да ровиш всеки път в менюто за тази температура...

Спокойно, може и по-зле, 335 бензин от старите нямат дори щека за маслото.

Ей тоя перко много ги храни: https://www.youtube.com/watch?v=mGE6roEThig

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Мар 2016, 18:23

ivodivo написа:Доста е изнервящо да ровиш всеки път в менюто за тази температура...

Спокойно, може и по-зле, 335 бензин от старите нямат дори щека за маслото.

Ей тоя перко много ги храни: https://www.youtube.com/watch?v=mGE6roEThig

До Ф30 нито един редови шестак няма щека на маслото,не съм сигурен дали 4цил имат също...така ,че не е само 335 а и 325 и 330.Отделно,при Е90 нивото на маслото май е относително нещо,защото се води динамично изчисляване спрямо начин ан шофиране темп и т.н и т.н
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivodivo » 01 Апр 2016, 9:37

Дали ксеноновите крушки би трябвало да са еднакви като светене и консумация на ток?
Крушката без CBI(Cool blue intense) накрая не се произвеждала вече и не им излезе в каталога и затова сега съм с тези двете различни, но реално ставало въпрос за една и съща просто е променен кода през годините?

Изображение

Изображение

Мога ли така да си карам или са ме метнали?

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93