Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?
Модератор: Общи модератори
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?
Или си пратете жените...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
И аз преди мъкнех като луд, но от 4-5 години ги оставям на хотел при гумаджиите (то и нямам къде да ги съхранявам). В АДК ми е 20лв. за сезон, изобщо не си струва хамалогията... По темата - моите ги заявих за утре и ги слагам.
Never mistake motion for action...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Аз пък не харесвам гумаджии, ползвам ги само в крайни ситуации иначе пред гаража с крика за 20-30 минути става работата 

Leon написа:И аз преди мъкнех като луд, но от 4-5 години ги оставям на хотел при гумаджиите (то и нямам къде да ги съхранявам). В АДК ми е 20лв. за сезон, изобщо не си струва хамалогията... По темата - моите ги заявих за утре и ги слагам.
Ако знаеш на тия хотели как ги съхраняват... после се чудиш що не моат да се балансират.
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
И аз си купих крик ама от тия по- нископрофилните ,че обикновения крокодил отпред не влиза
Вчера си ги сложих , само остана да обуя по - хубави гуми отзад.
тази година малко разнообразие :
стайл 32
предни 8ж ет20
задни 9ж ет26
Доволен съм как стоят на 36цата

Вчера си ги сложих , само остана да обуя по - хубави гуми отзад.
тази година малко разнообразие :
стайл 32
предни 8ж ет20
задни 9ж ет26
Доволен съм как стоят на 36цата

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
В Петък ме валя сняг като пътувах София - Плевен. Случи се една екстремна ситуация с рязко свиване на волана на ляво и минаване на колата в насрещното платно. Колата не успя да поднесе, нищо че беше мокро.
Сложих летните в събота и неделя минавах Беклемето. Горе беше бяло, пътя беше само мокър, но температурата беше -2. Пробвах по-екстремно спиране и всичко беше наред. Гумите обаче са старички и карам с повишено внимание като са по-ниски температурите. Тя колата и без това не се кара, така че всичко е ок.
Сложих летните в събота и неделя минавах Беклемето. Горе беше бяло, пътя беше само мокър, но температурата беше -2. Пробвах по-екстремно спиране и всичко беше наред. Гумите обаче са старички и карам с повишено внимание като са по-ниски температурите. Тя колата и без това не се кара, така че всичко е ок.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Дават го вече постоянно затопляне, мин.-8 макс -20+ за следващите дни(това за София). Изненади вече са все по-малко вероятни.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Пампорово 8гр слънце пече, всичко се разтапя, сняг по пътя няма... на пистите оптимисти твърдят, че имало ...
слизам утре от планината и минавам на летните... тва за разнасянето - не мога да се оплача, летните и зимните джанти и гуми ми тежат почти еднакво (15 и 17), но определено си е неудобно мъкненето, но питате ли ги тея дето чакат сваляне на зимни гуми от джанта, качване на летни ... предпочитам да ги мъкна.
иначе и аз съм изкушен от "хотел" за гуми, обаче за съжаление живея на такава локация в Плд където или не се предлага или гумаджиите са такива, че им нямам вярва - този
https://www.google.bg/maps/@42.1425843, ... 6656?hl=en
ми върна оставени за продаване джанти с гуми с крива джанта, смятайте какво е правено
а този >
https://www.google.bg/maps/@42.1408933, ... 6656?hl=en
ми монтира така 2 задни джанти с гуми, че след няколко км след един завой и адско чудене какво тва спрях, гледах гледах ... и накрая се сетих, че сега са слагани задните ... еми ни един завит нормално болт ... нз платих си, не сме се карали ... защо искаше да ме убие тоя човек не ми стана ясно
иначе и аз си ги сменям сам когато нямам нужда от качване/сваляне на гума на джанта и баланс ... избираш си хубав ден, вземаш си ръкавици, след 15мин си ги свалил ... а ако не те мръзи си ги нареждаш... вземаш си препарата за джанти и обезмаслителя, и четката ... измиеш си ги хубаво и барела отвътре, кеф ти да си прибереш джантите с гумите ... тръкнеш им и една вакса за гуми и са готови да прекарат сезона на тъмно и хладно място
поне аз така правя при тва с купе, с кожен салон и разпънка в багажника , желание като има , има и начин
после таман вече е топличко вземеш си изчистиш и подхраниш салона ... въобще, човек ако му е кеф цял един ден може да си отдели
но ако нямаш време и не ти се заминава, хотел за гуми, отиваш слагат и си тръгваш и после една мивка и стават нещата за 1-2ч

слизам утре от планината и минавам на летните... тва за разнасянето - не мога да се оплача, летните и зимните джанти и гуми ми тежат почти еднакво (15 и 17), но определено си е неудобно мъкненето, но питате ли ги тея дето чакат сваляне на зимни гуми от джанта, качване на летни ... предпочитам да ги мъкна.
иначе и аз съм изкушен от "хотел" за гуми, обаче за съжаление живея на такава локация в Плд където или не се предлага или гумаджиите са такива, че им нямам вярва - този
https://www.google.bg/maps/@42.1425843, ... 6656?hl=en
ми върна оставени за продаване джанти с гуми с крива джанта, смятайте какво е правено
а този >
https://www.google.bg/maps/@42.1408933, ... 6656?hl=en
ми монтира така 2 задни джанти с гуми, че след няколко км след един завой и адско чудене какво тва спрях, гледах гледах ... и накрая се сетих, че сега са слагани задните ... еми ни един завит нормално болт ... нз платих си, не сме се карали ... защо искаше да ме убие тоя човек не ми стана ясно
иначе и аз си ги сменям сам когато нямам нужда от качване/сваляне на гума на джанта и баланс ... избираш си хубав ден, вземаш си ръкавици, след 15мин си ги свалил ... а ако не те мръзи си ги нареждаш... вземаш си препарата за джанти и обезмаслителя, и четката ... измиеш си ги хубаво и барела отвътре, кеф ти да си прибереш джантите с гумите ... тръкнеш им и една вакса за гуми и са готови да прекарат сезона на тъмно и хладно място

после таман вече е топличко вземеш си изчистиш и подхраниш салона ... въобще, човек ако му е кеф цял един ден може да си отдели
но ако нямаш време и не ти се заминава, хотел за гуми, отиваш слагат и си тръгваш и после една мивка и стават нещата за 1-2ч
Последна промяна host на 29 Мар 2016, 15:35, променена общо 2 пъти
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
vixx написа:Bogat-Beden написа:всеки път съм така и азVra4anin написа:Сложих ги днес и ме сецна кръста от влачене на джанти и гуми, де*§а мама му![]()
И аз
Бе вие със слабите кръстове не ги ли търкаляте поне

Аз ще ги слагам след 15-20 дни,че имам за пооправяне по предницата,а и зимните са ми на доизживяване
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Stoqnov_1979 написа:vixx написа:Bogat-Beden написа:всеки път съм така и азVra4anin написа:Сложих ги днес и ме сецна кръста от влачене на джанти и гуми, де*§а мама му![]()
И аз
Бе вие със слабите кръстове не ги ли търкаляте поне![]()
Аз ще ги слагам след 15-20 дни,че имам за пооправяне по предницата,а и зимните са ми на доизживяване
Абсурд бе братче,тука има гочини комшийки,трябва да види как по две в една ръка ги нося гордо,а после как си скимтя като бит пес вкъщи ,те не виждат и не знаят

По темата-да,сняг няма да има вече
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Аз си имам крокодил в гаража и си ги сменявам сам.Също така си купих и доста добра стойка за комплекта,който не се използва и сега гумите нямат допир със нищо.Много съм доволен.
ПС Останаха ми от е39-ката джанти стайл 33, със нови гуми мишлен алпин 5 на макс 1500км,225/55/16 и нямам на какво да ги сложа.Ако някой има свободни пари може да му измисля добра промоция и да се подготви за зимата.
ПС Останаха ми от е39-ката джанти стайл 33, със нови гуми мишлен алпин 5 на макс 1500км,225/55/16 и нямам на какво да ги сложа.Ако някой има свободни пари може да му измисля добра промоция и да се подготви за зимата.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
host написа:
От чисто любопитство какви са 15 и какви са 17 ? Разликата обикновенно е доста голяма

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Моята е по голяма от 15" на 18" и ти казвам,че 15" style 2 с гуми 205/65/15 тежи повече от 18" style 32 225/40/18 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
///M Power написа:host написа:
От чисто любопитство какви са 15 и какви са 17 ? Разликата обикновенно е доста голяма
BBS style 5 e34 BMW 15х7 ЕТ20 205/60/15
RH X-Rad 17x8 5x120 ET35 225/45/17
монтираните гуми са стандартни, а не рън он флат мога и на кантар да ги премеря и без това съм поготвил летните джанти малко да ги тръкна липовете, ще ги измеря с гумите колко КГ са, и до седмица ще премеря и другите и ще ти пиша ЛС и ще си допълня мнението