Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Бързи въпроси и отговори
При мен като е включено да духа в подлакътника винаги е студено...
Never mistake motion for action...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Leon написа:При мен като е включено да духа в подлакътника винаги е студено...
А при мен си сменя режима на 100%
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Здравейте колеги,
Ще съм благодарен и задължен, ако ми дадете линк или клипче, как да си оправя чистачките, защото явно, който е сменял моторчето, е прескочил зъб и седят по-високо в спряло положение...
Ще съм благодарен и задължен, ако ми дадете линк или клипче, как да си оправя чистачките, защото явно, който е сменял моторчето, е прескочил зъб и седят по-високо в спряло положение...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
По независещи от мен обстоятелства се наложи да сменя модула за профи навигацията, старият не е правил проблеми. Става въпрос за Pre-Lci. Новият модул е този с бутоните, старият беше без. Забелязах, че откакто съм с новия модул, като вържа телефона с колата през AUX-а, се чува едно постоянно туп - туп, когато няма пусната музика, а когати има, качеството на звука е доста лошо. Иначе самият модул работи супер - доста по-бързо от стария и навито зарежда същия ДВД диск осезаемо по-бързо. Старият модул беше 2006 г, новият е 2008. Да не би да трябва нещо допълнително да се кодира?

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Не че ми се филмира, но все пак какво може да значи това:
В книжката пишеше нещо за изгорели газове; на диагностика уж го гледахме и изтрихме грешката с виден колега ама пак се появява
В книжката пишеше нещо за изгорели газове; на диагностика уж го гледахме и изтрихме грешката с виден колега ама пак се появява

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колега,чека може да светне за около 200 гразлични грешки.Трябва да се закачи на диагностика.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Huku написа:Не че ми се филмира, но все пак какво може да значи това:
В книжката пишеше нещо за изгорели газове; на диагностика уж го гледахме и изтрихме грешката с виден колега ама пак се появява![]()
От къде зареди последно?И каква беше грешката 29F4 и F5 Ли?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Huku написа:Не че ми се филмира, но все пак какво може да значи това:
В книжката пишеше нещо за изгорели газове; на диагностика уж го гледахме и изтрихме грешката с виден колега ама пак се появява![]()
Така ДО ВСИЧКИ КОЛЕГИ:
Като се появи проблем не се правете на майстори да триете грешки преди да сте 100% на ясно какво значат.
Снимате ги пускате тук има 100000 човека дето ще помогнат, така триете някоя грешка дето е важна тя не се появява следващите 1000 км и изведнъж се оказва, че като се появи втори път проблема от малък е станал огромен.

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Gqbriel написа:От къде зареди последно?И каква беше грешката 29F4 и F5 Ли?
Зареждам само Шел 100.
И кво ми пише,че е ок като не е:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Huku написа:Gqbriel написа:От къде зареди последно?И каква беше грешката 29F4 и F5 Ли?
Зареждам само Шел 100.
Направи каквото те е посъветвал колегата Таруно, после изтрий грешката и виж дали пак ще се появи. При мен го даваше това, когато бях затапил ЕГР временно, даваше грешката след около 10 км. При триене и връщане на нещата както си бяха се оправя.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:Huku написа:Gqbriel написа:От къде зареди последно?И каква беше грешката 29F4 и F5 Ли?
Зареждам само Шел 100.
Направи каквото те е посъветвал колегата Таруно, после изтрий грешката и виж дали пак ще се появи. При мен го даваше това, когато бях затапил ЕГР временно, даваше грешката след около 10 км. При триене и връщане на нещата както си бяха се оправя.
Първо той е бензин и ЕГР няма
Ники- check-a НЕ отчита грешки по мотора,особено пък свързани с емисии и катализатори

Питам те къде зареждаш,защото при мен светна чека за катализаторите на самия колектор,че дават различни стойности между 1-3 и 4-6 цилндри и това по случайност или не ,след като заредиш на Шел но обикновен на околовръстното...
Понеже грешката може да се появи и на кола на 5000км (поразчетох се по форумите) а и твоята кола не е милионник а на малко километри,може да е нещо с горивото,но е хубаво да е види,каква точно е грешката като такава,дали е ламбда,дали са катализатори,дали въздух не достига...
работата на мотора промени ли се?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Gqbriel написа:dextuar написа:Huku написа:Gqbriel написа:От къде зареди последно?И каква беше грешката 29F4 и F5 Ли?
Зареждам само Шел 100.
Първо той е бензин и ЕГР няма
Дам, не видях оборотомера

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Възможно ли е първата регистрация на колата да е февруари, а производството да е април. Днес се загледах в талона и видях разликата и са не знам дали просто в КАТ не са се объркали нещо.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:Възможно ли е първата регистрация на колата да е февруари, а производството да е април. Днес се загледах в талона и видях разликата и са не знам дали просто в КАТ не са се объркали нещо.![]()
Е според теб може ли да се случи тая магия бе

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Gqbriel написа:dextuar написа:Възможно ли е първата регистрация на колата да е февруари, а производството да е април. Днес се загледах в талона и видях разликата и са не знам дали просто в КАТ не са се объркали нещо.![]()
Е според теб може ли да се случи тая магия беосвен ако е предната година,НИКЪВ шанс

Последна промяна Dextuar на 29 Мар 2016, 14:57, променена общо 1 път