От М40 към М42 / М 50 ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- EnthusiasT
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 Touring M50
От М40 към М42 / М 50 ?
Здравейте колеги. Интересува ме действието което гласи заглавието на темата. Да , позлвах търсачката доста , и не само в нашия форум но това което намирам най-често се отнася за Е30. Та , преди няколко месеца се сдобих с Е36 91г което имах намерение да карам именно няколко месеца , но нещо ме досърбя. Колата е М40б16 , взета беше с цел ''зимна'' и да дава приличен разход по дългите зимни нощи в които не се гаси мотора.Всичко супер ,но както казах досърбя ме. Стига толкова увод интересува ме какво е нужно да заработи в моя кош единия и какво другия мотор ?
- стават ли на моите скорости ? (ако става само единият ,то кой от двата ? )
- става ли моят маховик / съединител ?
- кардан / диференциал - мога ли да ползвам моите ?
- лапи и тампони (предполагам М42 ще може да ползва моите в момента) ?
- хидравлика (нещо по особено) ?
- генерация - нея ще я наглася и в двата случея
- Охлаждане - (предполагам М42 ще бута и с моя радиатор и перка ? )
- инсталация - тук моля за подробности или евентуално линк към подробна тема.
За сега това се сещам като главни въпроси. Вие сте , благодаря.
- стават ли на моите скорости ? (ако става само единият ,то кой от двата ? )
- става ли моят маховик / съединител ?
- кардан / диференциал - мога ли да ползвам моите ?
- лапи и тампони (предполагам М42 ще може да ползва моите в момента) ?
- хидравлика (нещо по особено) ?
- генерация - нея ще я наглася и в двата случея
- Охлаждане - (предполагам М42 ще бута и с моя радиатор и перка ? )
- инсталация - тук моля за подробности или евентуално линк към подробна тема.
Alfa 75 Turbo -- Е36 Touring M50B30++ -- E36 Coupe M50 -- Rover Tomcat 216 coupe
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: От М40 към М42 / М 50 ?
Малко по- нагоре от темата ти ще намериш Полезни теми и линкове свързани с е36.. Там най-отдолу има една тема която е като твоя случай,от 16 ка към 20 ка,как стават нещата.Трябва ти и майстор за монтаж.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
EnthusiasT написа:- стават ли на моите скорости ? (ако става само единият ,то кой от двата ? ) -стават
- става ли моят маховик / съединител ? -става ако ги ползваш със стартера,но имай в предвид щом колата е фън кар,че заводско м50 е с 228мм съединител а 4цил са с 215мм.
- кардан / диференциал - мога ли да ползвам моите ? -да можеш
- лапи и тампони (предполагам М42 ще може да ползва моите в момента) ? -Тампоните са едни и същи
- хидравлика (нещо по особено) ? -ако минаваш на шестак ще ти трабват съответните мъркучи за хидравликата-по-дълги са.
- генерация - нея ще я наглася и в двата случея - защо си питал тогава.
- Охлаждане - (предполагам М42 ще бута и с моя радиатор и перка ? )-радиаторите на всички бензинови е36 са еднакви-разликата е в това дали колата е с/без климатроник.
- инсталация - тук моля за подробности или евентуално линк към подробна тема.-махаш стария мотор,слагаш новия и закачаш буксите.Ако новия мотор е с ЕВС го свързваш и това е.
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
- EnthusiasT
- кандидат ентусиаст
-
Как стоят нещата с бобините ? В момента съм с една цилиндрична , а до колкото си спомням М42 e редова , М50 с индивидуални ?
Alfa 75 Turbo -- Е36 Touring M50B30++ -- E36 Coupe M50 -- Rover Tomcat 216 coupe
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
EnthusiasT написа:Как стоят нещата с бобините ? В момента съм с една цилиндрична , а до колкото си спомням М42 e редова , М50 с индивидуални ?
Като се взема мотор оборудван с всичко си върви комплект с всичко.Панимаеш или не панимаеш..
- big_smok
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 Coupe
- Мечтае да кара: BMW e36 turbo
Ако си грамотен човек, който може да работи и да разчита електрически схеми, ще можеш сам да си навържеш инсталацията. Ще имаш нужда от условия за да можеш да извадиш и да поставиш новия мотор. Ако ще го прави майстор ти трябва - мотор оборудван, маховик ако е м50 и съединител комплект, лапи, радиатор и дифузйор . Попринцип и спирачките са ти различни от на м42 и м50. Ако трябва да даваш пари за майстори според мен не е рентабилно или поне трансплантацията да е кум 2.5, 2,8.
Sent from my Lenovo X2-EU using Tapatalk
- EnthusiasT
- кандидат ентусиаст
-
При закупуването на мотор естествено ще държа той да върви с всичко и цялата инсталация. Голямата кръгла букса до бушонното табло - мога ли да я свържа с инстлацията на новия мотор (М42 плъг и плей ?) ? Освен това има и още един сноп който отива под бушонното табло и се свързва с него ? И при двата ли мотора ще има рязане на кабели или има вариянт поне при единия да извадя моя мотор и да сложа новия с неговата си инсталация без да има нужда от преправяне ? Предполагам на 6така все нещо няма да му хареса ...
Последна промяна EnthusiasT на 10 Мар 2016, 21:42, променена общо 3 пъти
- EnthusiasT
- кандидат ентусиаст
-
big_smok написа:Ако си грамотен човек, който може да работи и да разчита електрически схеми, ще можеш сам да си навържеш инсталацията. Ще имаш нужда от условия за да можеш да извадиш и да поставиш новия мотор. Ако ще го прави майстор ти трябва - мотор оборудван, маховик ако е м50 и съединител комплект, лапи, радиатор и дифузйор . Попринцип и спирачките са ти различни от на м42 и м50. Ако трябва да даваш пари за майстори според мен не е рентабилно или поне трансплантацията да е кум 2.5, 2,8.
Размята ще правя сам , с инсталацията ще ми е трудно затова питам по няколко пъти. В един перфектен свят всички щяхме да бутаме 2.8...
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Нищо не се реже или преправя по инсталацията,само се закачат буксите/ големите/, всичко друго си е по мотора...
- sekoy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 M50B20 | Peugeot 308 HDI
- Мечтае да кара: E36 or E46 Turbo 500+
- Детайли за колата: Има Шпер | Френска и чуплива
Аз като си сменях мотора M43 --> M50 си смених предна стабилизираща щанга, защото е по-дълбока за 6-така.
Ползвах моите скорости, кардан и диференциал.
Хидравликата я направих "custom" с охладител от е34 и маркучи от е36 - 4 цилиндъра.
Нея не я мисли много, защото в момента съм и с помпата от м43-ката.
Общо взето си вземаш мотора с инсталацията и маховика, и предна стаб. щанга за 6-так.
Всичко си влиза 1 към 1, все пак това е "swap" на мотор който се вгражда заводско в е36.
Ползвах моите скорости, кардан и диференциал.
Хидравликата я направих "custom" с охладител от е34 и маркучи от е36 - 4 цилиндъра.
Нея не я мисли много, защото в момента съм и с помпата от м43-ката.

Общо взето си вземаш мотора с инсталацията и маховика, и предна стаб. щанга за 6-так.
Всичко си влиза 1 към 1, все пак това е "swap" на мотор който се вгражда заводско в е36.

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
EnthusiasT написа:Здравейте колеги. Интересува ме действието което гласи заглавието на темата. Да , позлвах търсачката доста , и не само в нашия форум но това което намирам най-често се отнася за Е30. Та , преди няколко месеца се сдобих с Е36 91г което имах намерение да карам именно няколко месеца , но нещо ме досърбя. Колата е М40б16 , взета беше с цел ''зимна'' и да дава приличен разход по дългите зимни нощи в които не се гаси мотора.Всичко супер ,но както казах досърбя ме. Стига толкова увод интересува ме какво е нужно да заработи в моя кош единия и какво другия мотор ?
- стават ли на моите скорости ? (ако става само единият ,то кой от двата ? ) ДА
- става ли моят маховик / съединител ? Маховика да, но ще си с по малък съединител...(Българска работа)
- кардан / диференциал - мога ли да ползвам моите ? дифа ДА
- лапи и тампони (предполагам М42 ще може да ползва моите в момента) ? за м50 не!
- хидравлика (нещо по особено) ? за м50 нови хидравлични маркучи евентуално и помпа
- генерация - нея ще я наглася и в двата случея за м50 не го препоръчвам ( по голямо ФИ)
- Охлаждане - (предполагам М42 ще бута и с моя радиатор и перка ? ) ДА виското е под въпрос
- инсталация - тук моля за подробности или евентуално линк към подробна тема. Plug n Play
За м50 ще ти е нужна стабилизираща щанго от 6 цилиндрово е36, лостов менанизъм (ако има балансьора на кардана) бай ганьо го маха обикновенно.
Препоръчително ще е да си монтираш и задна стаб щанга

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
Haddess написа:лостов менанизъм (ако има балансьора на кардана) бай ганьо го маха обикновенно.
Карам си м52то с лостовия механизъм от м42то.Лоста идва 1см назад,но няма проблеми с включването на скоростите

BMW e36 318TDS Touring
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
А балансьора на кардана при скоростите там ли е?
Sent from my 6037Y using Tapatalk
Sent from my 6037Y using Tapatalk

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
Нищо не съм махал по кардана 
Sent from my HTC Desire 820 using Tapatalk

Sent from my HTC Desire 820 using Tapatalk
BMW e36 318TDS Touring
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Търси си радиатор от бензинов шестак с клима.
По възможност го купи нов, дори и да е китаец.
Стар, малък радиатор и фън кола не звучат надеждно в едно изречение.
Поради същата причина е добре да си смениш лагера на скоростите и да рециклираш съединителя, независимо дали ще избереш 215 или 228 мм-вия.
По възможност го купи нов, дори и да е китаец.
Стар, малък радиатор и фън кола не звучат надеждно в едно изречение.
Поради същата причина е добре да си смениш лагера на скоростите и да рециклираш съединителя, независимо дали ще избереш 215 или 228 мм-вия.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2