Смяна на маховик Е46 320d с 6-степенна ск.кутия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: Смяна на маховик Е46 320d с 6-степенна ск.кутия
Да ви споделя за маховика. На един приятел с 320д 150коня започна да му се чува едно хъркане при отпускане на съединителя. Само в средно положение се чуваше. При отпуснат и натиснат няма шум. НЯМАШЕ никакви претрисания или шум(кръц-кръц) при гасене. При потегляне имаше малко претрисане от време на време. Майсторът като чу шума, веднага каза маховик. Наистина не ми се вярваше, но когато свалиха маховика се движеше и скърцаше като по клиповете в Youtube на почти умрялите маховици. Лично ходих да го видя и наистина беше много зле. Не можах да повярвам, но факт. Моят махових даже беше по-запазен като го сменях, а при гаснене при мен се чуваше доста тракане (което накрая се оказа от демпферната шайба). С новия разбира се няма вече никакви проблеми. Съединителят му имаше още хляб, но и него смениха. Странното беше, че нямаше никакво претрисане нито на студен, нито на топъл двигател, нито при гасене и палене. Даже гаснеше много спокойно и безшумно за дизел.
Просто исках да споделя малко опит да знаете, че симптомите понякога не са такива, каквито очаква човек.
Просто исках да споделя малко опит да знаете, че симптомите понякога не са такива, каквито очаква човек.

- Black-Power
- младши ентусиаст
-
При двата маховика има разлика в броя на зъбците. На единия са 4, а на другия са 7. Не е ли проблем?
Stop me, if you can 

колеги аз съм с M47N 320 фейслифта 150 коня 5 skorosti--- и днес купих една 6-степенна скоростна кутия .
въпроса ми е дали мога спокойно да слагам кутията тъй като съм с сменен съединител,а маховика е добре-и не знам дали за 6-степенната скоростна кутия трябва да е друг маховика?
благодаря предварително и дано някои даде инфо ;-)
въпроса ми е дали мога спокойно да слагам кутията тъй като съм с сменен съединител,а маховика е добре-и не знам дали за 6-степенната скоростна кутия трябва да е друг маховика?
vankozzz написа:колеги аз съм с M47N 320 фейслифта 150 коня 5 skorosti--- и днес купих една 6-степенна скоростна кутия .
емииии..ве4е разбрах...не стават,трябва да се смени и кардана и съединителя

Странно как си минал с 600 лв при условие че днес го проверих и този маховик е 1900 лв.
Явно си хванал някоя промоция
Явно си хванал някоя промоция

- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
NGneer4eto написа:Да ви споделя за маховика. На един приятел с 320д 150коня започна да му се чува едно хъркане при отпускане на съединителя. Само в средно положение се чуваше. При отпуснат и натиснат няма шум. НЯМАШЕ никакви претрисания или шум(кръц-кръц) при гасене. При потегляне имаше малко претрисане от време на време. Майсторът като чу шума, веднага каза маховик. Наистина не ми се вярваше, но когато свалиха маховика се движеше и скърцаше като по клиповете в Youtube на почти умрялите маховици. Лично ходих да го видя и наистина беше много зле. Не можах да повярвам, но факт. Моят махових даже беше по-запазен като го сменях, а при гаснене при мен се чуваше доста тракане (което накрая се оказа от демпферната шайба). С новия разбира се няма вече никакви проблеми. Съединителят му имаше още хляб, но и него смениха. Странното беше, че нямаше никакво претрисане нито на студен, нито на топъл двигател, нито при гасене и палене. Даже гаснеше много спокойно и безшумно за дизел.
И при мен беше по абсолютно същият начин шума по средата на хода на съединителя и никакви други проблеми, но си беше заминал отвсякъде
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
MORSKIa написа:NGneer4eto написа:Да ви споделя за маховика. На един приятел с 320д 150коня започна да му се чува едно хъркане при отпускане на съединителя. Само в средно положение се чуваше. При отпуснат и натиснат няма шум. НЯМАШЕ никакви претрисания или шум(кръц-кръц) при гасене. При потегляне имаше малко претрисане от време на време. Майсторът като чу шума, веднага каза маховик. Наистина не ми се вярваше, но когато свалиха маховика се движеше и скърцаше като по клиповете в Youtube на почти умрялите маховици. Лично ходих да го видя и наистина беше много зле. Не можах да повярвам, но факт. Моят махових даже беше по-запазен като го сменях, а при гаснене при мен се чуваше доста тракане (което накрая се оказа от демпферната шайба). С новия разбира се няма вече никакви проблеми. Съединителят му имаше още хляб, но и него смениха. Странното беше, че нямаше никакво претрисане нито на студен, нито на топъл двигател, нито при гасене и палене. Даже гаснеше много спокойно и безшумно за дизел.
И при мен беше по абсолютно същият начин шума по средата на хода на съединителя и никакви други проблеми, но си беше заминал отвсякъде
+1
При натискане на педала или при отпускане - точно по средата на хода на педала звук на прецакан лагер . Това е от лагерчето на маховика.
Всико друго не подсказваше ,че е аут . Като се свали - беше на разпадане

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа