Странни покзания за текущ разход
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Странни покзания за текущ разход
Ако 9.4 ви плаши ,как ви звучи 17/100 градско , 320d 2003та 150 коня . Вярно че е автоматик ама това не е нормално . Колата съм я зел преди месец от германия , като по пътя насам , защото е докарана на ход ,разхода извънградско беше 5,5... Сега изведнъж 17 литра не ми стигат за 100км градско .. Някой ако има някаква идея да казва
сменени са маслото и горивния и въздушния филтър , колата е закачана на диагностика и там всичко е пефектно : дюзи , дебитомер , турбо и няма никакви грешки .. Нещото което ми прави впечатление е, че когато давам газ отвреме на време е самолет , от време на време се едно нещо ме дърпа отзад тоест не върви
и коагато мине 2000 оборота има едно силно състене което идва отпреде ,но немога да разбера от къде .. Дали това има връзка ?Помагайте
Sent from my iPhone using Tapatalk

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
[url]1) ... та .. поредното нещо, което ми направи впечатление и ме изненада е разходомера (стрелката под оборотите) ... случва се когато карам по малките улички в центъра и примерно ще намалявам преди кръстовище ... натискам съединителя, изключвам от скорост и натискам спирачката и разходомера не пада веднага - стой си на около 3-4/100 за няколко секунди ... по-интересното е, че след като натисна съединител и изключа от скорост, точно в момента когато натискам педала на спирачката разхода скача примерно от 2/100 на 3-4/100 .... секунди след това странно показание разходомера си пада на 0 ...[/url]
Аве хора, мислете малко! Стрелката показва литри на 100км. Когато сте спрели на място, разходът ви е безкрайност литри на 100км. Ако трябва стрелката да показва точно, трябва да се забие най-вдясно, когато сте на място. Просто е направена да отчита над 15-20 км/ч, за да не ни шашка със зверски разход/100км на място. Не случайно на VW когато намалиш и спреш показанието веднага се променя от l/100km на l/h. При БМВ има литри за час в скритото меню. Наблюдавайте го и ако не е наред, тогава се шашкайте! Също така има и литри на 100км, което дублира стрелката. Когато спирам се качва на 100-200 и оп на място 999л/100км. Логично. Нищо невярно няма.
На свободна разходът не е 0, особено на ниска скорост(няма да обяснявам защо). 0 достига разходът, само при отнемане на газ на скорост. И моята като намалям и изключа от скорост, някой път се качва до 4л/100, някой път до 10л/100. Не знам защо, но знам, че при почти всички е така и май никой не знае защо. Аз предполагам, просто стрелката като достигне границата, когато трябва да се връща и се задържа на някаква преходна стойност и не показва вярно. Тя по принцип си показва глупости. Не веднъж на извън градско съм я хващал, че показва фантасмагории спрямо БК-а.
Научете се, че градски разход висок или нисък няма. Има мой и чужд. Всичко зависи от стил на каране и от задръстванията(особено в София). Разходът се гледа на извън градско, най-добре на магистрала с темпомат.
Аве хора, мислете малко! Стрелката показва литри на 100км. Когато сте спрели на място, разходът ви е безкрайност литри на 100км. Ако трябва стрелката да показва точно, трябва да се забие най-вдясно, когато сте на място. Просто е направена да отчита над 15-20 км/ч, за да не ни шашка със зверски разход/100км на място. Не случайно на VW когато намалиш и спреш показанието веднага се променя от l/100km на l/h. При БМВ има литри за час в скритото меню. Наблюдавайте го и ако не е наред, тогава се шашкайте! Също така има и литри на 100км, което дублира стрелката. Когато спирам се качва на 100-200 и оп на място 999л/100км. Логично. Нищо невярно няма.
На свободна разходът не е 0, особено на ниска скорост(няма да обяснявам защо). 0 достига разходът, само при отнемане на газ на скорост. И моята като намалям и изключа от скорост, някой път се качва до 4л/100, някой път до 10л/100. Не знам защо, но знам, че при почти всички е така и май никой не знае защо. Аз предполагам, просто стрелката като достигне границата, когато трябва да се връща и се задържа на някаква преходна стойност и не показва вярно. Тя по принцип си показва глупости. Не веднъж на извън градско съм я хващал, че показва фантасмагории спрямо БК-а.
Научете се, че градски разход висок или нисък няма. Има мой и чужд. Всичко зависи от стил на каране и от задръстванията(особено в София). Разходът се гледа на извън градско, най-добре на магистрала с темпомат.
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Ок, дори да се филмирам това което снощи се случи със сигурност не е нормално...тръгвам от работа, колата 8 часа седяла на температура между 2 и 5 градуса. Спирам след няма и 5 мин на кръстовище и както седя(на свободна) стрелката на текущия разход сама се качи до средата ай така от нищото....нямам представа какво е накара да го направи като даже не съм подавал гас....и незнам къде да турся проблема....
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
mironte написа:Ако 9.4 ви плаши ,как ви звучи 17/100 градско , 320d 2003та 150 коня . Вярно че е автоматик ама това не е нормално . Колата съм я зел преди месец от германия , като по пътя насам , защото е докарана на ход ,разхода извънградско беше 5,5... Сега изведнъж 17 литра не ми стигат за 100км градско .. Някой ако има някаква идея да казвасменени са маслото и горивния и въздушния филтър , колата е закачана на диагностика и там всичко е пефектно : дюзи , дебитомер , турбо и няма никакви грешки .. Нещото което ми прави впечатление е, че когато давам газ отвреме на време е самолет , от време на време се едно нещо ме дърпа отзад тоест не върви
и коагато мине 2000 оборота има едно силно състене което идва отпреде ,но немога да разбера от къде .. Дали това има връзка ?Помагайте
![]()
Филтъра на картерните газове не споменаваш да си сменял. Ако не си, бегом да го сменяш! Състенето може да е от вакуумните маркучи. Проверете ги с някой майстор. Ако се губи вакуума, може затова да не дърпа добре. Диагностика в движение, докато прави проблема правиха ли?
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
Здравей, миналата година като е взех колата е закарах при познат да и смени масла и филтри и не съм сигурен дали тоя филтър го е сменил. Ще се свържа с него при първа възможност а и да е сменян пак ще го сменя за да го изключа като вариант това явление. На диагностика още не съм е карал но и това е планувано вече. Благодаря за съвета, ще пиша веднага щом сменя филтъра и мина диагностика!
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
И аз щях да кажа за свистенето, че вероятно са маркучи.
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
Като завъртя ключа на втора позиция, по-скоро се чува един звук като на кипяща вода
поне с това го оприличавам. Не бих го нарекъл свистене по-скоро звук на кипене...
И това се чува за около 5-10 секунди и изчезва.

- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
По-скоро този звук идва от помпата под шоферската седалка.
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
Снощи докато се проборах, при каране над 2,5к обороти това свистене успях да го чуя. Въпроса ми е на каква цена са тия вакумни маркучи?
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-Touring/Europe/320d-M47N/L-N/oct2003/browse/engine/vacum_control_engine_turbo_charger/
Тук има номер и цена на маркучите, ама нещо много скъпи. Цената на оригинален в България ще е посочената +40%. Трябва да има неоригинални, читави, но трябва да разпиташ по авточасти, защото не всеки маркуч става. Мисля, че ги продават на метър.
Тук има номер и цена на маркучите, ама нещо много скъпи. Цената на оригинален в България ще е посочената +40%. Трябва да има неоригинални, читави, но трябва да разпиташ по авточасти, защото не всеки маркуч става. Мисля, че ги продават на метър.
Открих моя проблем със съскането и странния разход - 17/100 ... Спукан маркуч на изхода на интеркулера .. На пръв поглед няма дупка но като се стисне маркуча и тогава си личи , а и всичко е в масло на това място .. Съветвам Колегите с подобни проблеми да си прегледат хубаво турбопътищата и кулера щото е възможно и той да е спукан ако всички маркучи са здрави . поздрави

- PolandBall
- младши ентусиаст
-
Здравей, колега. Би ли споделил на каква цена взе маркуча от кулера и дали е оригинална част или е афтърмаркет?
Колега , намерих го втора употреба от кола за някакви 20тина лв , иначе неоригинален нов е към 90лв , а в дарукар е над 100лв , което ми се вижда бая и затова предпочетох да взема втора употреба пък колкото издържи ,толко за тези пари е добре 

320d 150hp по бордови вади извънградско 4.5, но на колонка го засичам няколко пъти дава с около 50% повече разход т.е. 6.5
градско пак е с 50% повече .. по бордови 8, на колонка 11.5
Къде е проблема?
питах един майстор - той ми вика че нафтата в БГ бола гадна и това карало колата да харчи повече, но все си мисля че нафтата не е чак с 50% по-гадна ...
има ли къде/как/някой да ми се направи диагностика за проблема с разхода?
EGR-a е чист, колекторите бяха гняс но сега и те са чисти, пеперудките са махнати (разхода не се е променил грам преди и след), вакумните маркучи са прегледани и няма драма с тях.
градско пак е с 50% повече .. по бордови 8, на колонка 11.5
Къде е проблема?
питах един майстор - той ми вика че нафтата в БГ бола гадна и това карало колата да харчи повече, но все си мисля че нафтата не е чак с 50% по-гадна ...
има ли къде/как/някой да ми се направи диагностика за проблема с разхода?
EGR-a е чист, колекторите бяха гняс но сега и те са чисти, пеперудките са махнати (разхода не се е променил грам преди и след), вакумните маркучи са прегледани и няма драма с тях.
Здрасти, колега. Аз карам 320д преди фейса, 136 коня, карам смесено, повече извънградско, с автопилота ми дава 4-5 разход, под 850 км не правя, като на магистрала не падам под 130. В момента съм минал 150км откакто съм заредил и съм изразходил 1/8 от нафтата (по стрелка).
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3