Форсиране на DPF регенерация
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- kr0nikal
- Потребител
-
- Кара: BMW E91 325d
- Мечтае да кара: M4 GTS
- Детайли за колата: 197hp,CIC navigation
Re: Форсиране на DPF регенерация
Днес ходих в сервиз да го закачат излязоха 8 грешки някъде. 6 от грешките бяха на подгревните свещи другата беше за ДПФ-а и последната беше за високо налягане в ДПФ. Нямаше грешка за термостат. Човека изтри грешките с КТС на Бош и сега всичко е наред и не светва ДПФ-а. Каза ми ако пак светне вече ще знаем че трябва да сменят свещите. Сега явно остана да го покарам малко по дълго за да изчистя ДПФ-а за да е всичко ок.
Sent from my iPhone using Tapatalk
С това изтриване на грешки нищо няма да постигнеш. Трябва да смениш свещите (съответно и релето, ако е заминало), иначе пак ще ти набива грешка за свещи, а така няма как да направи регенерация.
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
kr0nikal написа:Днес ходих в сервиз да го закачат излязоха 8 грешки някъде. 6 от грешките бяха на подгревните свещи другата беше за ДПФ-а и последната беше за високо налягане в ДПФ. Нямаше грешка за термостат. Човека изтри грешките с КТС на Бош и сега всичко е наред и не светва ДПФ-а. Каза ми ако пак светне вече ще знаем че трябва да сменят свещите. Сега явно остана да го покарам малко по дълго за да изчистя ДПФ-а за да е всичко ок.
Колега няма как да има грешка за термостат.
- kr0nikal
- Потребител
-
Колега нямаше грешка за температура никаква. Аз гледах също не е да кажеш че да ме излъгали. Не знам какво става утре имам 30км път ще видя дали ще светне пак.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
kr0nikal написа:Колега нямаше грешка за температура никаква. Аз гледах също не е да кажеш че да ме излъгали. Не знам какво става утре имам 30км път ще видя дали ще светне пак.
Колега не четеш какво ти пишат колегите

На диагностика термостат не излиза - колата ти не прегрява- а недозагрява.
Ако имаш проблем със сеещите инрелето, и температурата - регенерация няма да започне. А чрез регенерацията колата се опитва да освежи дпф-а.триенето на грешките - не променя нищо. 2км след изтриването им ще ги имаш пак ...
И не ти препоръчвам да караш със запушен дпф !
Мое мнение отново: ходил си при тия най-любимите "майстори" - иди при някой разбиращ от бмвта
Ако имаш грешка и за 6те свещи - според мен самото реле е заминало.
- kr0nikal
- Потребител
-
Да да моя грешка в последствие прочетох както трябва.Преди съм имал Ауди там термостата беше за смяна и ми го показа като грешка.Вече имам направени 50км все още нищо не е светнало,нивото на маслото е добре.Представа си нямам какво става дали просто да е набило някакви грешки на свещите и от там да идва проблема не знам. Супер ми е странно какво се случва, върви като лудо няма задънване или нещо, не знам ще чакам да видя дали ще светне повече ДПФ и тогава вече ще сменям кактото трява. Имам Х3 2010 2литра дизел 100 000км съм и направил ДПФ не е светвал никога. А и колега майстора разбира много, няма как просто да си закарам колата при някой пишман майстор който хабер си няма.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
kr0nikal написа:Да да моя грешка в последствие прочетох както трябва.Преди съм имал Ауди там термостата беше за смяна и ми го показа като грешка.Вече имам направени 50км все още нищо не е светнало,нивото на маслото е добре.Представа си нямам какво става дали просто да е набило някакви грешки на свещите и от там да идва проблема не знам. Супер ми е странно какво се случва, върви като лудо няма задънване или нещо, не знам ще чакам да видя дали ще светне повече ДПФ и тогава вече ще сменям кактото трява. Имам Х3 2010 2литра дизел 100 000км съм и направил ДПФ не е светвал никога. А и колега майстора разбира много, няма как просто да си закарам колата при някой пишман майстор който хабер си няма.
100000 са малко. Принципно ми е направило впечатление че около 200 хил .дпф вече си тръгва
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Моя се задръсти на 350к. Чистене после добавки глупости, ама ефект само за малко и пак вдигаше налягане.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
adovet написа:Моя се задръсти на 350к. Чистене после добавки глупости, ама ефект само за малко и пак вдигаше налягане.
около толкова е пределния живот на ДПФ-ите, които са в едно с катализаторното тяло. Може да се позадръстят и преди това, но тогава има ефект от чистенето.
- unknow
- Потребител
-
- Кара: X5 3.0d 08'', X6 4.0d 13''
Добър ден,преди време ми се появи жълта грешка за партикъл филтър (DPF) при диагностика нямаше грешка за свещ,дюза,сонда и т.н.Изчистиха грешката след време пак севетна.След второти изчистване не е светкала отново но забелязах,че ауспусите се очерниха и опушиха бронята(до преди всичко е било перфектно чисто) автомобила е Х5 3.0д дпф Не е премахван,на 260 000км е автомобила.От затлачен дпф ли става така и какво друго може да го е довело до това положение.
Ще приложа и няколко снимки

post img

photo hosting

image post

forum image hosting
Ще приложа и няколко снимки

post img

photo hosting

image post

forum image hosting
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Заталачен, пробит или липсващ
това са трите опции

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
[quote="Taruno"]Заталачен, пробит или липсващ
това са трите опции[/quoteнай вероятно в следствие на първото е станало второто

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Soni написа:Някой да прерифразира думата "пробит".
Когато е запушен самия ДПФ се правят 3 или повече дупки по дължина и вместо да се премахне или да се сложи нов можеш да продължиш да си караш колата така
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- unknow
- Потребител
-
- Кара: X5 3.0d 08'', X6 4.0d 13''
Не са правени дупки по дпф-а.