Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?
Модератор: Общи модератори
- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
Re: Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?
И аз направих грешката да ги сложа по-рано и си изпатих в един сняг на едно по-високо място, така че не бързайте.Има време 

"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker
- goldygoldy
- Потребител
-
KPETEH написа:Аве, мен ако некой ме чукне с летните гуми, хич нема и да го питам добре ли е... ше го правим да му е зле.
Аве КРЕТЕН, кви са тия претенции... летни, зимни... караш ги наред. Кой нема акъл да си сърба попарата – тебе кво те бърка.
Той и тоя http://www.blitz.bg/news/article/399258 си беше въобразил, че като е със зимни гуми ще му се размине само с поглаждане зад врата, но-о-о...

Важно!!! Преди да почнеш да го правиш да му е зле, лепиш стикер върху емблемата на любимата марка – не искам после да чета постове в „Настройват ли медиите населението срещу БМВ собствениците?“
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Точно това е. Ще си понесе нужното. Аз имах предвид, че ще му викам КАТ и ще си понесе акта и чакането и всичко, ако има щети. Нема се разбираме с протоколи и кеш. Смятам, че съм достатъчно разумен със собствените си преценки, затова очаквам подобно отношение и от всички други. Недопустимо е според мен да се кара с летни гуми зимата!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Преди 20 мин. Колко бързо може да се ускори тая жибка? Колко време ще и трябва да спре с тия летните? Дали само днес е с джипката тоя или си я кара така постоянно? Нека всеки си отговори сам и да си помисли, къде е той високо в камиона, а вие къде сте в седаните. Всеки сам може да си представи ситуация... Бъдете по-отговорни към другите! Приключих, успех.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
KPETEH написа:
Преди 20 мин. Колко бързо може да се ускори тая жибка? Колко време ще и трябва да спре с тия летните? Дали само днес е с джипката тоя или си я кара така постоянно? Нека всеки си отговори сам и да си помисли, къде е той високо в камиона, а вие къде сте в седаните. Всеки сам може да си представи ситуация... Бъдете по-отговорни към другите! Приключих, успех.
При тази температура горе долу колкото и със зимните. Стига с тия митове, че летните не спират - на Черни връх катастрофата да не е заради летни гуми, че и БМВ-то и Хондата са със зимни?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Сменям ги веднага след като закрия ски сезона - значи средата на април
. Раничко е още - възможни са изненади по сенчестите места , по високото , а не е изключено и да вали още сняг . Много ще е тъпо за да си запазиш зимните гуми , да се сприятеляваш с тенекеджия / в най-безболезненият случай / 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
KPETEH написа:Преди 20 мин. Колко бързо може да се ускори тая жибка?
Бате, преди години на Пампорово - пред мен едно терано, гледам го натиска спирачка и тръгва настрани - шейна ...

Викам лоша работа сигурно е ледено и плахо пробвам да спра и аз, с 46цата с нови нокиани, цък спре, давам по-рязко, бам на място

5мин по-късно тераното се спря в една кола пред него

Сигурно с 5 км стана работата на слизане от студенец ...
НЕзнам кви са му били гумите, но явно нямаше гуми ...
Бях много щастлив, че го пуснах да мине пред мен тва терано на излизане от паркинга

Тия с жипките са най-тъпите копелета, също и 4х4, дето понеже тръгват гуми не им трябват ... или поне докато не се наложи да спират ...
mr_petroff написа:Много ще е тъпо за да си запазиш зимните гуми , да се сприятеляваш с тенекеджия / в най-безболезненият случай /
Хубаво е, че има и практично насочени мнения освен тия дето четат тестчета кое колко и при колко градуса и тн.

Все едно преди да натиснеш педала може да слезнеш, да премериш температурата, и да решиш дали да спреш със зимните или летните

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Май избързах да си сложа летните почна да пада снежец и то доста в Разград...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Silverlight написа:Май избързах да си сложа летните почна да пада снежец и то доста в Разград...
Не си бе колега.Те тука разбирачите от коледа карат с летните

- drevnia
- кандидат ентусиаст
-
Нали им беше топло 15-20 градуса
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз ги сложих преди малко. Гледам сутрин е студено още и ако я изкарвах преди обяд или вечер след 5-6 не бих ги сложил ама колата се кара само по това време и само в града, тъй че за мен си е време.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Аз съм ги сложил буквално преди месец и малко...наложи ми се да мина 2500км на юг и реших,че няма да си хабя зимните гуми при +15-20 C за толкова км.И не съм имал проблеми никъде...ще кажете,че постоянно карате на ръба на възможностите на гумите си
.Аз лично от средата на февруари до сега зима не съм видял и не съжалявам,гледам външните градуси,гледам влажен ли е пътя и си правя сметка,когато пътувам извън града.Разбира се ако карам при T близки до 0 няма да махна зимните,всичко е индивидуално,проблема е не толкова с какви гуми караме,а кой как преценява или не обстановката.Проблема е в хората не толкова в гумите!

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Днес ги сложих - 4бр. Nokian Z line 225/45/17 на два сезона
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Утре ако ми остане време отивам да ги слагам. Ако нещо се обърка времето ще карам на жената колата и толкова.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз ще ги слагам в събота. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите