Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Re: Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?

Мнение от theraven_nz » 15 Мар 2016, 8:33

Поздрав за двамата беемвисти днес на монтевидео и оковръстното с летните 18ки... :clap: :kuku:

Поне махнете форумните лепенки...
---

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i

Мнение от BukToP » 15 Мар 2016, 9:09

Сложих фи още началото на месеца, но нямам планове да пътувам по високите места ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 15 Мар 2016, 9:28

efren написа:За това питах. В това време никога не би ми хрумнало да минавам Витиня с летни гуми

Колата беше сравнително нова, предполагам служебна, с предно. Освен да загуби сцепление с пътя не виждам друг вариант за белята, освен тотална некадърност на водача ама и там сме в сферата на догадките. Идеята ми не е да спорим, ами да се набие в главата на хората, че ако смятат да пътуват в провинцията пък било то и до Сандански да не избързват със смяната, път е, природа е - може във всеки един момент да се обърне времето и да стане беля :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 LCI 525d
Мечтае да кара: M5 E60

Мнение от kopi » 15 Мар 2016, 10:03

колеги, съвсем скоро ще слагаме летните гуми :driving: , а аз такива нямам и имам нужда от вашето мнение - колебая се между Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 и GoodYear Efficientgrip Performance :dunno:

всякакви мнения и впечатления са добре дошли :) ще се радвам да чуя и мнения за точно тези два модела! :bchug:

относно зимните ... там почти сигурен съм че ще са Nokian, но и до там има време, Октомври е далеч

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 15 Мар 2016, 10:29

Tenata написа:
KPETEH написа:Аве, мен ако некой ме чукне с летните гуми, хич нема и да го питам добре ли е... ше го правим да му е зле. :winky:

Аве ти гледай да не ме чукнеш с зимните, да не станеш ти труден

Опази боже :mhihi: Вчера беше -3, днес -7, в неделя бех на Витоша - там си има сняг. Немаш оправдание да си с летни гуми. Сам си се правиш труден, ама пък може и да се дървиш нещо само... Твоя воля.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 15 Мар 2016, 10:31

Къде по точно е -7 ,че не ми е ясно? Ти от къде си :lol:, защото в София сме далече от -7 :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 15 Мар 2016, 10:55

Снощи в 20:00 беше -2. В 7 без 15 тази сутрин в Панчарево, Горубляне, Младост беше -7. Всички стъкла ми бяха лед, както и локвите по улиците и тнт. Детето е с ботуши, шал, шапка и сополи :mhihi: Зима е.
П.С.
http://www.stringmeteo.com/synop/bg_std ... A%C0%C6%C8
Да кажем, че термометъра на щайгата е по-непрецизен, ама близко...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 15 Мар 2016, 11:09

Аз моите както знаете ги смених на 3 март на 23 градуса без изобщо да подозирам че баба ви Марта ни е подготвила специална програма. Тук в Плевен се скъса да вали от миналия вторник - днес е първия слънчев ден с температури около 10 градуса на слънце. В нашия град има много затегнати проверки на колите от среден и висок клас от началото на месеца. Както се сещате мене ме спряха. Проведохме беседа с полицаите на тема летни гуми през март, но в крайна сметка, факта че са дот 2015 и че имат голям грайфер ме спаси. Колегите от форума, които ме предупреждаваха, че ще избързам бяха ПРАВИ. Рано ги смених, не им беше най-добре миналата седмица, но карах леко и нещата бяха в рамките на нормалното. Останах даже сериозно впечатлен от спирането на 4 градуса в дъжд на Фулдата. Под нулата нямаше температури, сняг също нямаше и така... Догодина, ще ги сменя в началото на април. ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 15 Мар 2016, 11:14

Снощи беше -2 и духаше и вятър, тоест усещало се е като по-ниско. Аз съм си с още със зимните, нищо, че последната седмица ходих 2 пъти до Плд, Стара Загора, Хасково и т.н. Пътувал съм само през ноща и температурата е била винаги около 2-3-4 градуса.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 15 Мар 2016, 11:37

KPETEH написа:
Tenata написа:
KPETEH написа:Аве, мен ако некой ме чукне с летните гуми, хич нема и да го питам добре ли е... ше го правим да му е зле. :winky:

Аве ти гледай да не ме чукнеш с зимните, да не станеш ти труден

Опази боже :mhihi: Вчера беше -3, днес -7, в неделя бех на Витоша - там си има сняг. Немаш оправдание да си с летни гуми. Сам си се правиш труден, ама пък може и да се дървиш нещо само... Твоя воля.

Скоростта и поведението на автомобила се определя от атмосферните влияния и пътни условия, а не дали си със зимни или летни "галоши".
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 LCI 525d
Мечтае да кара: M5 E60

Мнение от kopi » 15 Мар 2016, 12:15

мисля,че всеки може сам да си прецени кога да смени зимните гуми с летни - задържат ли се трайно температурите над 10 градуса за повече от седмица и март месец е към края си - слагаме! Ако в даден район на БГ условията са неподходящи ,това не значи че някъде другата вече не е време за летни гуми! :driving: А това,че някой е избързал да смени гумите заради визията или нещо такова си е чиста безотговорност към него самия и останалите на пътя :dummy:

мен повече ме интересува с какви гуми карата, понеже аз още си нямам летни и се колебая между GoodYear Eagle F1 Asymmetric 3 и Goodyear EfficientGrip Performance :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 15 Мар 2016, 12:22

:OT:
kopi, много зависи от размера, който търсиш (F1 A3 е чисто нов модел за този сезон и едва ли ще е наличен във всички размери и различните индекси към момента) и стила ти на шофиране. Доста познати взеха другия модел, който споменаваш миналата година и нямат оплаквания. Което и да избереш няма да сбъркаш, нови гуми са и единствената им разлика е предназначението - F1 са по-спортни и за по-мощни коли, другите са ориентирани към среден клас автомобили
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 15 Мар 2016, 19:50

Tenata написа:Скоростта и поведението на автомобила се определя от атмосферните влияния и пътни условия, а не дали си със зимни или летни "галоши".

Изображение
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 15 Мар 2016, 20:07

kopi написа:GoodYear Eagle F1 Asymmetric 3 и Goodyear EfficientGrip Performance :dunno:

Аз съм с 2-ките и бих казал, че са много добри. Обаче EfficientGrip не бих взел, дори и да ги имаше в моя размер. По-скоро бих се ориентирал към друга марка ако избирах от EfficientGrip Performance и нещо друго.
За GoodYear Eagle F1 Asymmetric 3 почват от този сезон ако не се лъжа, та едва ли има много хора карали с тях.

Къде сте се разбързали да сменяте гумите с тия трапове, които са се отворили навсякъде.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 15 Мар 2016, 23:48

Don_Diego написа:
efren написа:За това питах. В това време никога не би ми хрумнало да минавам Витиня с летни гуми

Колата беше сравнително нова, предполагам служебна, с предно. Освен да загуби сцепление с пътя не виждам друг вариант за белята, освен тотална некадърност на водача ама и там сме в сферата на догадките. Идеята ми не е да спорим, ами да се набие в главата на хората, че ако смятат да пътуват в провинцията пък било то и до Сандански да не избързват със смяната, път е, природа е - може във всеки един момент да се обърне времето и да стане беля :yes:

Както написах в другата тема винаги когато има риск поради една или друга причина да се окажа на лед или сняг си слагам зимните и ми дреме на патето. В другата тема написах съвсем ясно - искам да разчитам на зимните си гуми на максимум - тази година минавах Балкана на 3-ти януари в едната посока, на 4 януари в другата ( за справка на 4-ти януари затвориха междуградските пътища в Бургаска област, а аз карах в Хасковска) и въпреки, че съм със задно предаване не съм имал проблеми. Но не съм съгласен със самонадеяността на хората смятащи, че като са със стари зимни са по-добре от едни нови летни при условие, че сняг няма и пътищата са мокри или сухи, а не заледени или заснежени. Понеже коментираме темата, днес карах по пътя Търново - Габрово и специално пробвах поведението на колата на 1-2 градуса с летни гуми, не забелязах проблеми, дори и с малко по-висока скорост.
Другото с което не съм съгласен е за всяка катастрофа да се набеждават летните гуми - снимайте ги тези катастрофи. Колкото до тоталната некадърност на шофьорите - има си такива и те не са рядкост. Искам да въведат глоби за неспазване на дистанция, ама няма... всеки пети дебил ти се залепя на на 2 метра от задната броня.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата