Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Бързи въпроси и отговори
tashev_1990 написа:Колеги като се ходи на стенд на колата задължени ли са да огледат за конструктивни проблеми? Случая е такъв: Отивам аз за регулиране на предния мост, а те услужливо ми казват че и задния се регулира. Приемам аз и ми казват колата ти виси отзад в дясно да няма багаж? Гледат в багажника празен. Ами ще ти я направим няма проблем. Та направиха ми я уж. И сега като си сменях гумите гледам, че задната дясна пружина е счупена. Нормално да виси колата ама кой да види. А това е уж най-добрия сервиз в Бургас.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Принципно трябва да я огледат,защото ако има проблеми реглажа,няма да е правилен,при теб надали са го направили със счупена пружина в смисъл след акто я смениш,ще си пак за реглаж.
А при БМВ реглаж се праи по заден мост и не са те излъгали - ти не си знаел.Отделно,как не си разбрал,че имаш счупена пружина

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
Taruno написа:koksimir написа:strelecaaa написа:koksimir написа:Колеги от няколко дена имам един странен проблем, който не мога да разбера откъде идва. При набиране на скорост (говорим от 1-ва или 2-ра) без да се подава много газ нормално каране, колата сякаш няма мощност до 2-2.5 оборота след което се изстрелва. Помислих си, че може да е DPF но вчера бях на извънградско и ако е имало някакво натрупване би трябвало да се е изчистило. Мотора е 2.0d 163 к.с наскоро прегледан няма проблем с дебитомер, дюзи, dpf стойности и турбина.
Сменял ли си въздушен филтър?
Почти идва време за смяна на всички 5 филтъра най-вероятно другия месец ще направи километрите. Възможно ли е това да има общо?
Така първо ако си МИСЛИШ, че ДПФ-а се регенерира ей така просто като излезеш извънградско се лъжеш. Дай стойности.
Проблема може да ти е от едно от четири основни неща - Дебитомер, ДПФ, актуатур на турбото или МАП сензор.
И при мен се появява същия проблем от време на време, но фабрично съм без дпф. В момента в който се изстреля колата отзад изпушва чернилка. Така може ли да се предположи от къде точно е проблема?
- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318I e46
- Мечтае да кара: BMW M5 touring
Gqbriel написа:tashev_1990 написа:Колеги като се ходи на стенд на колата задължени ли са да огледат за конструктивни проблеми? Случая е такъв: Отивам аз за регулиране на предния мост, а те услужливо ми казват че и задния се регулира. Приемам аз и ми казват колата ти виси отзад в дясно да няма багаж? Гледат в багажника празен. Ами ще ти я направим няма проблем. Та направиха ми я уж. И сега като си сменях гумите гледам, че задната дясна пружина е счупена. Нормално да виси колата ама кой да види. А това е уж най-добрия сервиз в Бургас.
Принципно трябва да я огледат,защото ако има проблеми реглажа,няма да е правилен,при теб надали са го направили със счупена пружина в смисъл след акто я смениш,ще си пак за реглаж.
А при БМВ реглаж се праи по заден мост и не са те излъгали - ти не си знаел.Отделно,как не си разбрал,че имаш счупена пружина
Да знам че не са ме излъгали, че се прави реглаж на задния мост все пак ги гледах какво правят през цялото време. Просто не разбирам как те като професионалисти ми казват колата вече е наред и са я направили като след това установявам че има счупена пружина. Те не са ми казали че имам някакъв проблем. Единственият признак, който имаше, че има някакъв проблем е, че като е по натоварена колата и е с 17 гуми и фланци на дупки понякога леко опираше. Но аз го отдавах на големината на гумите.
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Taruno написа:Xenarc CBI-ките са супер ама им трябват бая часове докато ситгнат оптималната работа - да не се шашнеш в началото, ако ти се струват малко тъмни
Сега си сложих Cool Blue Intense ама синеят само първите няколко секунди - после са бяло

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Huku написа:Taruno написа:Xenarc CBI-ките са супер ама им трябват бая часове докато ситгнат оптималната работа - да не се шашнеш в началото, ако ти се струват малко тъмни
Сега си сложих Cool Blue Intense ама синеят само първите няколко секунди - после са бяло
Ще видиш колко ярки ще станат след няколко дни светене
- The_One1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320d 177hp
Колеги. Търся ръчна ...........
vld: Колега има си търговска секция на форума в който можеш да си пуснеш обява.
- The_One1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320d 177hp
The_One1 написа:Колеги. Търся ръчна ...........
Ок sorry. Проблема е решен

- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
Дайте съвет - колата е на 220к ремапната от 2 години и няма никакви проблеми , трябва ли да проверявам турбото профилактично при положение ,че няма и загуби на масло или да не търся под вола теле ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
vld написа:Не го пипай.

Здравейте,
Може ли да ми препоръчате какво масло да си взема за 2.0d 163к.с. с изряден DPF. Също така, ако може да кажете вие откъде си купувате маслата (и филтрите), дали има някакво доказано място, където да продават читави масла?
Благодаря!
Може ли да ми препоръчате какво масло да си взема за 2.0d 163к.с. с изряден DPF. Също така, ако може да кажете вие откъде си купувате маслата (и филтрите), дали има някакво доказано място, където да продават читави масла?
Благодаря!
Последна промяна bulsara на 14 Мар 2016, 11:56, променена общо 1 път
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
bulsara написа:Здравейте,
Може ли да ми препоръчате какво масло да си взема за 2.0d 163к.с. с изряден DPF. Също така, ако може да кажете вие откъде си купувате маслата (и филтрите), дали има някакви доказано място, където да продават читави масла?
Благодаря!
5w30 ти е маслото или 0W30(зимно да кажем) ...от къде и какво е въпрос на избор
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
bulsara написа:Здравейте,
Може ли да ми препоръчате какво масло да си взема за 2.0d 163к.с. с изряден DPF. Също така, ако може да кажете вие откъде си купувате маслата (и филтрите), дали има някакви доказано място, където да продават читави масла?
Благодаря!
Castol Edge, Mobil, Motul все хубави масла 5в30, за да се смазва турбината по-добре и ако е твърде евтино не е на добре

- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic
Някой има ли днес проблем с влизането в този подфорум с телефона,аз имам проблем и през WiFi и през мобилните данни,дава ми това->
Проблема е само с подфорума на Е90,навсякъде другаде няма проблеми

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
FE LIPE написа:Някой има ли днес проблем с влизането в този подфорум с телефона,аз имам проблем и през WiFi и през мобилните данни,дава ми това->
Аз нямам проблем със влизането във форума със телефона, пробваи да изтриеш кеша на браузера може да се оправи.