Проблем с фарове - светят събрано

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с фарове - светят събрано

Мнение от snaydenov » 13 Мар 2016, 14:51

Здравейте!
Колата е е36 1995 с фарове без лупи и крушки H7. Късите светлини светят много събрано и отсечено, а не разпръснато (както съм ги нарисувал) и не се вижда нищо отстрани (както ги рисуват по детските :lol: ). На завоите почти не светят на пътя, а осветяват банкета само. Не намерих информация или някакви снимки, затова го нарисувах как изглежда с paint.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Проблем с фарове - светят събрано

Мнение от bum_bum » 13 Мар 2016, 16:37

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от snaydenov » 13 Мар 2016, 17:10

Четох го това, но не виждам решение за този проблем. Пак казвам, светлината е отсечена- все едно светя с два фенера вместо с фарове на автомобил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 13 Мар 2016, 17:50

А вътрешните стъкла седят ли или някой е "тунинговал" вече фаровете и ги е свалил?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Мнение от BLUE_999 » 13 Мар 2016, 18:35

snaydenov написа:Четох го това, но не виждам решение за този проблем. Пак казвам, светлината е отсечена- все едно светя с два фенера вместо с фарове на автомобил.

Решението е да ги реулираш на ляво-дясно и нагоре-надолу в линка по горе е описано подробно как да стане...само виж дали са ти здрави водачите че ако са счупени няма да стане
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от snaydenov » 13 Мар 2016, 18:45

Мисля, че колегата е прав - предният собсвеник може би е тунинговал фаровете и вътрешните стъкла липсват. Има един черен разпределител и стъкълцата трябва да са на него нали (между рефлектора и външното стъкло)?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 13 Мар 2016, 20:47

Да, точно за черната пластмаса с помощта на силикон се закрепват стъклата. Сега имаш няколко варианта:
1. Намираш си от някъде въпросните стъкла за 20-тина лв. от счупени фарове (аз имам 2 излишни стъкла за късите на фарове Бош, ама съм ги скрил дори и от самия себе си :mhihi: )
2. Намираш си други фарове - в зависимост от състоянието от 50-60лв за рефлекторни до около 100-150лв. за такива с лупи
3. И моя вариант - ако не си върл фен на оригиналните неща си взимаш 2 лупи за вграждане, бодваш ги във фаровете и си цар и господар през нощта срещу скромната сума от 90лв. :mhihi:

И най-важното - ако си решил да слагаш ксенон на рефлекторните фарове - недей. Хем нищо няма да виждаш, хем на тия в насрещното ще им изтекат очите срещу теб и ще ти светят с дългите.

Назад към E36