педала на спирачката става твърд и колата не върви?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

педала на спирачката става твърд и колата не върви?

Мнение от jakson » 10 Мар 2016, 23:54

На моменти моето М40Б16 ме смайва с вървежа си, но това е рядко... забелязах, че когато върви добе, спирачките стават много чувствителни и педала става по-мек и с по-голям ход(губи вакум). Когато колата не върви добре, звука наподобява компресор на камион зил... тогава и спирачките стават слаби и педала е твърд и с малък ход. Разпределителният ми вал е за смяна и ще го сменям много скоро... но дали проблема е от него или имам проблем с клапаните? Дюзите за горивото ми се стапят, което значи, че някой клапан не си върши работата, щом огъня стига до там. Та как, да разбера дали броблема е от вала или от клапаните? Ще сменям вал с кобилици и повдигачи, но имам притеснения за това че може и клапаните да не са ок. Тогава, ще е "весело"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Re: педала на спирачката става твърд и колата не върви?

Мнение от BLUE_999 » 11 Мар 2016, 0:30

Чука ли от кам главата колега :?:
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 11 Мар 2016, 0:51

Звука е като на шевна машина.М/у 1800-2200 оборота се чува най-много http://m.vbox7.com/play:819fbcd9d2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BLUE_999 » 11 Мар 2016, 10:24

Може и някой клапан да не сработва...ама така от клипа трудно може да се каже...а как е вьвежа :?:
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 11 Мар 2016, 14:23

Вървежа в ниските обороти е зле, при потегляне иска доста газ, иначе оборотите падат до 400 и за момента гасне, но е за секунда. На високи остава на 2 цилиндъра. Но моменти се оправя и върви много добре, мотора започва да работи отлично - пак гасне на високи, но поне върви добре.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BLUE_999 » 11 Мар 2016, 19:41

Колега най вероятно има и проблем с клапаните дано да греша :bchug:

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 11 Мар 2016, 19:48

Колата не вървеше до онзи ден без газ, но от вчера се оправи и върви на първа без газ, без да се клати и хълца. Когато двигателя не работи добре, освен твърдия педал на спирачката и загубата на мощност, колата не върви без газ, хълца и се клати цялата.
Маслото до скоро миришеше силно на бензин, но май се пооправи вече и миризмата намаля.
Въпреки по-добрата работа, двигателя пак си трака, като шевна машина, то има проблем и с гарнитурата на изпускателните колектори и от там има странни звуци, но те звуците се наслагват и се получава нещо, като техно музика :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 11 Мар 2016, 21:58

Така работеше моята около половин една минута при първото палене след ремонта на главата ми. Мисля че нещо в главата изобщо не е наред. Казваш че ти топи дюзите ? Мисля, че ако премериш компресията много от неща ще ти се изяснят .
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 11 Мар 2016, 22:08

jorko7120 написа:Така работеше моята около половин една минута при първото палене след ремонта на главата ми. Мисля че нещо в главата изобщо не е наред. Казваш че ти топи дюзите ? Мисля, че ако премериш компресията много от неща ще ти се изяснят .

Компресията ми я мери един майстор, но преди доста време и си беше добре... ако не се лъжа 13 атмосфери
А на теб какво ти ремонтираха на главата?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 11 Мар 2016, 22:59

jakson написа:
jorko7120 написа:Така работеше моята около половин една минута при първото палене след ремонта на главата ми. Мисля че нещо в главата изобщо не е наред. Казваш че ти топи дюзите ? Мисля, че ако премериш компресията много от неща ще ти се изяснят .

Компресията ми я мери един майстор, но преди доста време и си беше добре... ако не се лъжа 13 атмосфери

Криви клапани :mhihi: . Иди пак да я измерят и сподели резултата.
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 12 Мар 2016, 0:03

Смени си маркуча от колектора към серво-усилвателя на спирачките..., най вероятно от там "муца" въздух!
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 12 Мар 2016, 17:07

jorko7120 написа:
jakson написа:

Криви клапани :mhihi: . Иди пак да я измерят и сподели резултата.

Сега и да я замерят... всичко, ще е ок. Ако пак се скапе (много се надявам, да не става... защото е адски дразнещо, да не можеш да потеглиш), ще замеря компресията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BLUE_999 » 12 Мар 2016, 19:55

Колега щом ведньж е трьгнало нещо едва ли ще се оправи от самосебеси...ако искаш сипи в малото добавка да видиш дали ше има някакав ефект ама пак е временно :bchug:

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 12 Мар 2016, 20:31

BLUE_999 написа:Колега щом ведньж е трьгнало нещо едва ли ще се оправи от самосебеси...ако искаш сипи в малото добавка да видиш дали ше има някакав ефект ама пак е временно :bchug:

То сега е добре... оправи се сам... от години иначе не върви колата и гори много, оправяла се е за малко и пак забива. Сега е ок. Слагал съм добавки, но сега ме подсети... 20-тина дни, сложих в резервоара метанол. Принципно съм зареждал след него... и трябва отдавна, да е изгорял. Иначе колата сега пали много лесно!
Преди стартера въртеше повече, а сега само леко завъртам ключа и пали. То преди палеше и на 2 цилиндъра на моменти.
Ако пак направи мизерия, ще замеря компресията веднага!

Назад към E36