Споделете опита си с летните гуми! :)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Re: Споделете опита си с летните гуми! :)
Ето и официалния тест за летни гуми на ADAC за 2016-та:
https://www.adac.de/infotestrat/tests/r ... geId=31821
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
Имал съм Michelin и летни на 18 инча, и зимни на 16 и на 17 инча, доста надценена гума според мен, скъпа, а отстъпва доста на останалите премиум марки. Повече никога не бих си купил такива.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
Trixster написа:Ето и официалния тест за летни гуми на ADAC за 2016-та:
Малко ми е странна тази класация без Good Year, Dunlop...за сметка на това си имаме Sava, Firestone и GT Radial

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Само като наредиш
Pilot sport -> Pilot Sport 2 -> Pilot Sport 3 -> Pilot Sport 4
една до друга и лъсва истината.
Осъзнаха, че спокойно могат да изцедят маркетинговото име "pilot sport" с предлагане на обикновени гуми, а вместо това създоха още по-скъпата Super Sport , а още по караческите гуми отидоха нa Cup версиите. Т.е. подмени се смисъла влаган в гумите от серията Pilot sport. Което е жалко.

а ако някой мисли, че новите Pilot Sport смеси са много добри, може само да споменем GRNX - дали гуми от тоя клас трябва да имат еко насоченост... всеки сам да си реши, но факт, Super Sport и Cup, Cup+ не са такъв тип.
Pilot sport -> Pilot Sport 2 -> Pilot Sport 3 -> Pilot Sport 4
една до друга и лъсва истината.
Осъзнаха, че спокойно могат да изцедят маркетинговото име "pilot sport" с предлагане на обикновени гуми, а вместо това създоха още по-скъпата Super Sport , а още по караческите гуми отидоха нa Cup версиите. Т.е. подмени се смисъла влаган в гумите от серията Pilot sport. Което е жалко.

а ако някой мисли, че новите Pilot Sport смеси са много добри, може само да споменем GRNX - дали гуми от тоя клас трябва да имат еко насоченост... всеки сам да си реши, но факт, Super Sport и Cup, Cup+ не са такъв тип.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Направо ще се цитирам от една друга тема

Nedko Anev написа:най добрите летни гуми с които съм карал бяха Vredestein Sessanta. По добро до сега не съм срещал за everyday drive.
Най недоволен може би съм останал от michelin (изключвам всички китайски и евтини гуми защото не съм карал никога с такива).
Специално michelin-а съм го забелязал,че точно 2 години му трябват и става пълен галош дори да има грайфер и тн.
Най евтината гума с която съм карал е KUMHO KU31 и бях доволен.
- eko2282
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530D
KUMHO KU39 летни са 245/40/18. Като цяло доволен съм от характеристиката и цената
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Вредщайна е уникална гума, но много мека и след около 10 000 км вече е за смяна. Тя и затова държи толкова, защото е много мека. Същото е и с Днлоп СП Спорт, за едно лято минах 13 14 000 и гумата си отиде. Миналата година взех Фалкен, доволен съм като цяло и на сухо и на мокро се държи ок, и гледам че има доста живот в него още. Макар, че вече не карам и по толкова де.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
Миналата година купих Eagle F1 Asymmetric 2 на Goodyear и мога да кажа, че гумата е невероятна. Изпробвана от мен на сухо, мокро - проливен дъжд с висока скорост и ситуация в която спирачния път ме озадачи. Сега виждам са изкарали нов модел: http://www.autocatalog.bg/novina.php?n=37878 дават я още по-добра, но външно разлика не виждам, в смисъл шарката е същата, поне на пръв поглед.
http://www.gumitebg.com/index.php?main_ ... e_season=1
Аз карам само с такива гуми. Доволен съм и на сухо и мокро. Пробега е също недостижим от други марки гуми.
За пример:
На дино, Континентала (пак най-високия клас) при скорост 295 км/ч запушиха яко, прегряха.
Мишелина само омекна и стана като на формула 1.
Така че който плюе Мишелина или не му се дават толкова пари или не е карал никога с такива.
Аз карам само с такива гуми. Доволен съм и на сухо и мокро. Пробега е също недостижим от други марки гуми.
За пример:
На дино, Континентала (пак най-високия клас) при скорост 295 км/ч запушиха яко, прегряха.
Мишелина само омекна и стана като на формула 1.
Така че който плюе Мишелина или не му се дават толкова пари или не е карал никога с такива.
Ами аз въпреки всичките негативни отзиви спрямо Michelin във форума,си взех Pilot Sport 4. Бях се засилил към PSS ,ама или бяха изчерпани или дота беше старичък.Мога само да кажа,че са доста комфортни,безшумни и зацепват добре на сухо.На екстремен тормоз и на мокро,все още не съм ги тествал.Като мина някой друг километър повече,ще докладвам пак. 

Може ли някой да сподели отзиви от Фалкен, предлагат ми този модел Falken Azenis Fk453 размер 275/30 R19 96Y Произведени са в Япония, били много добри, цената е доста добра 350лв 

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- DigitalExile
- ентусиаст
-
julkata1 написа:Може ли някой да сподели отзиви от Фалкен, предлагат ми този модел Falken Azenis Fk453 размер 275/30 R19 96Y Произведени са в Япония, били много добри, цената е доста добра 350лв
Точно от тоя модел нямам наблюдения, и от лените им гуми същото, взех зимни за другата ми кола тая зима бяха добре, но за тия пари не бих ги взел има по хубави гуми.
Като най добро за около тия пари по мое мнение
VREDESTEIN ULTRAC VORTI XL - 370лв.
След тях бих сложил
GOODYEAR F1 ASYM 2 XL - 370лв.
По евтините който може би бих взел ако бях на твое място, защото съм ги карал и като цена/качество не знам дали имат равни.
Kumho Ecsta KU39 - 264лв.
(цените са от нета, без отстъпки към днешната дата)
И аз точно между тези модели се колебая, четох ревюта че VREDESTEIN ULTRAC VORTI са хубави, но като остареят с година са за боклука. Карал съм със стари vredestein ultrac sessanta и бяха зле.
Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Ми последните Vredestein Sessan-ти които карах бяха на 6 години, спираха повече от новия ми Bridgestone Който е на 1 година.
Като цяло нямат сравнение гумите де защото Sessan-те са най меките, Bridgestone най твърдите.
Vredesteina ще кара ако се държиш правилно с него и го държиш на топло зимата.
Бих те посъветвал да вземеш Kumho-то разгледай го
Като цяло нямат сравнение гумите де защото Sessan-те са най меките, Bridgestone най твърдите.
Vredesteina ще кара ако се държиш правилно с него и го държиш на топло зимата.
Бих те посъветвал да вземеш Kumho-то разгледай го

Какви са тези цени, които пускате
18" Kumho Ecsta KU39 са ни повече, ни по-малко от 180, какви 264лв

18" Kumho Ecsta KU39 са ни повече, ни по-малко от 180, какви 264лв

Последна промяна SDLS на 04 Апр 2016, 22:04, променена общо 2 пъти