Леко тропане от предницата на E60 LCI след ремонт
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Леко тропане от предницата на E60 LCI след ремонт
Здравейте колеги,
В момента карам E60 LCI N43B20. Колата е нов внос от Австрия на 140,000 км - проверени. Като я взех, предницата тропаше сериозно - все пак пътищата в Австрия и най-вече в Грац не са като в Западна Европа...
Смених следните неща:
Предни амортисьора Sachs, 250 лв бройката с голяма отстъпка благодарение на D&N сервиза в Младост 4
Тампони на макферсоните Lemforder - 60 лв бройката
Тампона на стабилизиращата щанга - тук два пъти, защото с тези по 20 лв. скърцаше на легнали полицаи, с ОЕМ тампоните по 40 лв. изчезна скърцането
Четири носача Lemforder - оригинални, средно по 250 лв бройката.
Натягане на рейката с около 5 градуса за обиране на луфта. Рейката като цяло е перфектна, поне на пръв поглед от майсторите в ТУ.
По-голямата част от тупкането и тропането наистина изчезна. Но остана едно малко потропване, най-вече като е студена и като се кара по леки неравности. Като се влезе в по-сериозна дупка рязко, се чува удар отляво. До момента предницата ми седна малко над 2000 лв, и тъй като колата е доста тиха вътре и е на 17" джанти, това леко потропване е изключително дразнещо.
Имам усещане, че вие лагера на главината и утре сме в бокса да го сменим, но надали тропането е от него.
Всякакви идеи или препоръки за майстор, който наистина "чува" нещата са добре дошли! Не знам още какво да сменя, за да стане като нова тази пуста предница.
В момента карам E60 LCI N43B20. Колата е нов внос от Австрия на 140,000 км - проверени. Като я взех, предницата тропаше сериозно - все пак пътищата в Австрия и най-вече в Грац не са като в Западна Европа...
Смених следните неща:
Предни амортисьора Sachs, 250 лв бройката с голяма отстъпка благодарение на D&N сервиза в Младост 4
Тампони на макферсоните Lemforder - 60 лв бройката
Тампона на стабилизиращата щанга - тук два пъти, защото с тези по 20 лв. скърцаше на легнали полицаи, с ОЕМ тампоните по 40 лв. изчезна скърцането
Четири носача Lemforder - оригинални, средно по 250 лв бройката.
Натягане на рейката с около 5 градуса за обиране на луфта. Рейката като цяло е перфектна, поне на пръв поглед от майсторите в ТУ.
По-голямата част от тупкането и тропането наистина изчезна. Но остана едно малко потропване, най-вече като е студена и като се кара по леки неравности. Като се влезе в по-сериозна дупка рязко, се чува удар отляво. До момента предницата ми седна малко над 2000 лв, и тъй като колата е доста тиха вътре и е на 17" джанти, това леко потропване е изключително дразнещо.
Имам усещане, че вие лагера на главината и утре сме в бокса да го сменим, но надали тропането е от него.
Всякакви идеи или препоръки за майстор, който наистина "чува" нещата са добре дошли! Не знам още какво да сменя, за да стане като нова тази пуста предница.
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Re: Леко тропане от предницата на E60 LCI след ремонт
По звука който казваш,на мен ми прилича на биалетка,но най-добре някой да я вдигне на крик или подемник и да играе щангата 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Биалетки?
Едит: Оп колегата ме е изпреварил

Едит: Оп колегата ме е изпреварил

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
на носачите им се сменят тампоните, така че можеше да си спестиш този разход и да минеш с по 20лв на носач, иначе щом си натегнал и рейката найстина остават само биелетки, аз имам подобен лек шум при неравности и другата седмица мисля и аз да ги сменя.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Да не караша ауди, за да сменяш цели носачи
Тампонитеим си омекват и са си проблем с лесно и евтино решение.

- Tinaki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 Е70 3.0si
Колеги, аз съм в същото положение
имам силен удар при по остри дупки 

Когато проблемът на носача не е в тампона, а в шарнира, за съжаление се налага цял носач.
7 мнения
• Страница 1 от 1