С колко най-много сте карали?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: С колко най-много сте карали?
alx написа:110 по нанадолнище с трабантаако имаше още мегдан можеше да допълзя до 115 примерно
някой-някъде написа:минавам покрай 5тия маркер и по радиото ми казват - 371.7 km/h средна скорост.
иначе аз съм карал най-много с 26 по GPS

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
alx написа:110 по нанадолнище с трабантаако имаше още мегдан можеше да допълзя до 115 примерно
С нашия едно време, като отивахме на една сватба, бащата дигна 120.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Kroki написа:195 с кабреото на пътя от Гривица към Плевен. (с по-дълъг диф съм).
Вътре имах чувството, че ще литна от толкова шум.
Возил съм се в М3 Е92 на колегата с 250-260 пак на същия път и 200 с ферари 360 модена кабрео.
Той колегата вече се е кротнал и кара обикновено със 100-110. Просто се стига до момент, в който знаеш, че колата ти е рИкета, но не си задължен да летиш 24/7

Иначе най-високата ми скорост е с 92-ката по новия прав участък на Варненската магистрала, 285км/ч по километраж, 270км/ч реални, ограничена е

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Аз май съм единственият, който никога не си е пробвал коя да е от колите за макс. скорост
Със сигурност съм вдигал над 200 доста пъти, но с колко точно максимално съм карал, не знам
Тия скорости съм ги вдигал само като ми се закачи някое Алди 3.0 ТДИ по магистралите, и тогава километражът е последното нещо, което гледам... Иначе и аз съм фен на завоите 

Със сигурност съм вдигал над 200 доста пъти, но с колко точно максимално съм карал, не знам

E34 M50B20 - 200km/h
E34 S38B38 - 2X0 km/h - над 250 ме беше шубе да гледам километража, че беше денем и имаше няколко камиона на 110-ти км от Тракия
E34 S38B38 - 2X0 km/h - над 250 ме беше шубе да гледам километража, че беше денем и имаше няколко камиона на 110-ти км от Тракия
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Да се чуди човек, защо са ги направили тези километражи на е36-ците ( не всички ) до 260 км/ч.. като умре още на 215 някоя двайиска и.. изглежда тъпо
иначе, карал съм с 215 моята двайска - 36-ца, и са ме возили с 230 в е46 330д, чипосана ( на bai_ilia бившата )

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Направили са ги защото и 25-ца и 28-ца са със същите, а те не изключват на толкова. Плюс това с по-дълги числа може да стане по-различно малко, но пък страда ускорението.
Без значение. Идеята не е да се доказват състезателни умения, а да се види нещо, което исках да кажа и то се видя.
Ами не е от зор, но си прав, че беше заради това. Иначе медиите си лаят да, то сякаш с другите коли не вдигат скорости.
Темата не е излишна щом се пише по нея дори, а беше с цел анкета. Не е важно в някой раздел какво било. Та нали него някои хора изобщо не го четат? А и така могат да помислят, че става дума само за колите от същия раздел.
Аз с колко съм карал по Цариградско не е важно изобщо. Друго исках да покажа, то се видя кристално ясно. Но за да не мислиш, че бягам от въпроса, честно ти казвам, че не знам с колко съм карал най-много, просто защото не ми се случва всеки месец дори да съм в София. Но написах, че обикновено там си карам с 80. Нямам спомен за фрапиращи надвишавания. Виж ако ти кажа по други булеварди на моя малък град с колко съм карал познавайки пътя, условията и най-вече откъде какво може или не, ще напишеш един куп неща, които честно казано не ми се четат и не ми се влиза в спорове. Теамата бе ясна, надявам се си видял резултата, както и други хора, та това е. Хората не си купуват коли, които вдигат скорости САМО за да се возят бавно в тях, а БМВ има толкова неща в него, че едва ли всеки ще си го купи само за да се вози спокойно вътре.
Останете със здраве и знайте, че много често ПТП-тата става от такива, които по принцип карат бавно, но решили нещо изведнъж, то пък станала някаква ситуация и те като не са свикнали на подобни неща, просто не реагират адекватно, за сметка на други, които са свикнали да карат бързо и знаят как да реагират още в зародиш. В никакъв случай не ви казвам, че бързото каране е по-безопасно, а просто, че в самото каране 2+2 много често не прави 4, дори преди това куп пъти да е било точно толкова.
///M Power написа:Трябва да сме шофирали дълго с голяма скорост или само за момент колко сме вдигали ?
Без значение. Идеята не е да се доказват състезателни умения, а да се види нещо, което исках да кажа и то се видя.
K_Ilkov написа:Top Gun Maverick написа:Въпросът е ясен, само да вметна ...
само да вметна и аз ...
От зор да докажеш, че си прав в една друга тема сега ще се наредят всички да се похвалят колко са вдигнали.
После обаче, ще обясняваме, че медиите настройват срещу марката ...
Ами не е от зор, но си прав, че беше заради това. Иначе медиите си лаят да, то сякаш с другите коли не вдигат скорости.

dextuar написа:
А такава тема ми се вижда доста излишна, за да доказваш някаква твоя теза. Кажи ти с колко най-много си карал на Цариградско? Такава тема поне няма във всяка под група във форума![]()
Темата не е излишна щом се пише по нея дори, а беше с цел анкета. Не е важно в някой раздел какво било. Та нали него някои хора изобщо не го четат? А и така могат да помислят, че става дума само за колите от същия раздел.
Аз с колко съм карал по Цариградско не е важно изобщо. Друго исках да покажа, то се видя кристално ясно. Но за да не мислиш, че бягам от въпроса, честно ти казвам, че не знам с колко съм карал най-много, просто защото не ми се случва всеки месец дори да съм в София. Но написах, че обикновено там си карам с 80. Нямам спомен за фрапиращи надвишавания. Виж ако ти кажа по други булеварди на моя малък град с колко съм карал познавайки пътя, условията и най-вече откъде какво може или не, ще напишеш един куп неща, които честно казано не ми се четат и не ми се влиза в спорове. Теамата бе ясна, надявам се си видял резултата, както и други хора, та това е. Хората не си купуват коли, които вдигат скорости САМО за да се возят бавно в тях, а БМВ има толкова неща в него, че едва ли всеки ще си го купи само за да се вози спокойно вътре.
Останете със здраве и знайте, че много често ПТП-тата става от такива, които по принцип карат бавно, но решили нещо изведнъж, то пък станала някаква ситуация и те като не са свикнали на подобни неща, просто не реагират адекватно, за сметка на други, които са свикнали да карат бързо и знаят как да реагират още в зародиш. В никакъв случай не ви казвам, че бързото каране е по-безопасно, а просто, че в самото каране 2+2 много често не прави 4, дори преди това куп пъти да е било точно толкова.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Аз пък помня как с първата ми кола Лада 2105 редовно наказвах "западните" коли, които дръзнеха да ми се опълчват из града.
Имаше нещо истинско в тая Лада - беше със задно и зимата беше супер или като има пясък да се учиш на разни работи. 

In God we trust, all others we track.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Бтв от това, което каза, и аз често съм се питал. Защо някой си купува кола 200+ коня, ако иска да я кара по всички ограничения в БГ. За ДЕ разбирам, за тук не.Аз си го обяснявам с гъзарията да се дърпаш на всеки светофар и така до следващия, но със сигурност нещо ми обягва, така че нека, ако има някой примерен с такъв автомобил, сподели. Пък може и да е само заради лепенето към седалката, наистина не знам.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
С петстин! Ма го нема у анкетата....
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Аз съм карал най-бързо Ауди S8 с 280 ( пътят свърши )
С 260 постоянна скорост съм карал бая километри на аутобана в Германия с Е65 750
А най-бързо са ме возили в Голф 5 ГТИ с 300
Всички километри са по километраж .
С 260 постоянна скорост съм карал бая километри на аутобана в Германия с Е65 750
А най-бързо са ме возили в Голф 5 ГТИ с 300
Всички километри са по километраж .
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
250 с кола
с колело 123 на червено знаме Боровец с колелото е по насиращо
с колело 123 на червено знаме Боровец с колелото е по насиращо
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
dextuar написа:Бтв от това, което каза, и аз често съм се питал. Защо някой си купува кола 200+ коня, ако иска да я кара по всички ограничения в БГ. За ДЕ разбирам, за тук не.Аз си го обяснявам с гъзарията да се дърпаш на всеки светофар и така до следващия, но със сигурност нещо ми обягва, така че нека, ако има някой примерен с такъв автомобил, сподели. Пък може и да е само заради лепенето към седалката, наистина не знам.
Просто каквото си помислиш се случва... престрояваш, изпреварваш... Това с максималната скорост не е интересно... въртящия момент е интересното.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
steeN написа:dextuar написа:Бтв от това, което каза, и аз често съм се питал. Защо някой си купува кола 200+ коня, ако иска да я кара по всички ограничения в БГ. За ДЕ разбирам, за тук не.Аз си го обяснявам с гъзарията да се дърпаш на всеки светофар и така до следващия, но със сигурност нещо ми обягва, така че нека, ако има някой примерен с такъв автомобил, сподели. Пък може и да е само заради лепенето към седалката, наистина не знам.
Просто каквото си помислиш се случва... престрояваш, изпреварваш... Това с максималната скорост не е интересно... въртящия момент е интересното.

И не само ... една кола 200+ коня далеч, не е само ХХ коня повече ...
Окачване, спирачки, изобщо доста неща са ПО от базовия модел примерно. Често при относително еднакво тегло

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:Top Gun Maverick написа:Въпросът е ясен, само да вметна ...
само да вметна и аз ...
От зор да докажеш, че си прав в една друга тема сега ще се наредят всички да се похвалят колко са вдигнали.
После обаче, ще обясняваме, че медиите настройват срещу марката ...
Карайте си колите и си трайтеголямо мелене и обсъждане и накрая все някой друг ни е виновен за нещо
Не да докаже, че е прав, а само че е морално оправдан според морала на форума ( каквото и да значи това

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.