Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- AbitpoweR
- Потребител
-
- Кара: 520D F10
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
dextuar написа:Според мен, кола, която ще се кара 100к на година, със сигурност ще се кара доста извънградско, а там по-големият мотор има много повече предимства, а и не вярвам да е фрапанта разликата в разхода, пък и винаги като изпреварваш е хубаво да имаш повече мощност. Пък и казваш, ще я караш 5-6 години, след това с този двигател ще е по-трудно да я продадеш, все си мисля, че никой не купива 5-та серия заради икономията й.
Да повечето "километри" ще се навъртат извън градско, но повечето "време" ще е градско. Освен повече мощност,която е нужна за изпреварване кои са другите предимства? Фрапантна разлика сигурно няма, но ако се търси икономия както в моя случай и 1 литър е от голямо значение това са 5.000 литра нафта за 500к км. Ами по принцип не ме интересува продажбата на автомобила след 5-6 години, разликата между двата мотора тогава ще минимална, а и самия автомобил ще е доста обезценен като за 10 годишен.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
AbitpoweR написа:dextuar написа:Според мен, кола, която ще се кара 100к на година, със сигурност ще се кара доста извънградско, а там по-големият мотор има много повече предимства, а и не вярвам да е фрапанта разликата в разхода, пък и винаги като изпреварваш е хубаво да имаш повече мощност. Пък и казваш, ще я караш 5-6 години, след това с този двигател ще е по-трудно да я продадеш, все си мисля, че никой не купива 5-та серия заради икономията й.
Да повечето "километри" ще се навъртат извън градско, но повечето "време" ще е градско. Освен повече мощност,която е нужна за изпреварване кои са другите предимства? Фрапантна разлика сигурно няма, но ако се търси икономия както в моя случай и 1 литър е от голямо значение това са 5.000 литра нафта за 500к км. Ами по принцип не ме интересува продажбата на автомобила след 5-6 години, разликата между двата мотора тогава ще минимална, а и самия автомобил ще е доста обезценен като за 10 годишен.
Koлега най добре се насочи към някоя друга марка малолитражка, или пък по добре 3ка или единичка ще ти върши работа, щом правиш сметка за 1л./100км. Имай в предвид, че 520д има доста по малки шансове да изкара 500к от колкото 530д.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
adovet написа:AbitpoweR написа:dextuar написа:Според мен, кола, която ще се кара 100к на година, със сигурност ще се кара доста извънградско, а там по-големият мотор има много повече предимства, а и не вярвам да е фрапанта разликата в разхода, пък и винаги като изпреварваш е хубаво да имаш повече мощност. Пък и казваш, ще я караш 5-6 години, след това с този двигател ще е по-трудно да я продадеш, все си мисля, че никой не купива 5-та серия заради икономията й.
Koлега най добре се насочи към някоя друга марка малолитражка, или пък по добре 3ка или единичка ще ти върши работа, щом правиш сметка за 1л./100км. Имай в предвид, че 520д има доста по малки шансове да изкара 500к от колкото 530д.
Не виждам защо би имала "по-малки шансове" 520-ката, ако се поддържа качествено. От друга страна в Германия си ги карат доста 520-ките по аутобаните и не мисля, че динамиката не е добра (да не забравяме, че колегата "не е любител на газта") 0-100 - 8,1

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=17268
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Някой има ли наблюдение за този автомобил?
http://www.mobile.bg/11453713479136600
http://www.mobile.bg/11453713479136600
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Мисля че е на колега от форума, който пише в секцията за ф30ки, че е поръчал нова и продава тази.
Колеги, да ви питам как е базовата музика на Ф-ките? Прави ми впечатление, че повечето обяви като че ли са с базова музика, което ме кара да настръхвам направо. Всичките бмв-та които съм имал са с базова музика и както много пъти е обсъждано във форума - хич не я бива....
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Зависи какви са изискванията ти за музика. Ако си ценител на качественото озвучение като мен - базовата музика на F10 е трагична както обикновено...
Only dead fish follow the stream...
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
И ако си ценител като него(MadChicken), слагаш най-вискоя клас 

И ако си подобен ценител(като него), но си успял да вземеш hifi prof. S677, а искаш да сложиш най-високия(bang & olufsen) - колко би струвало? 

- hahohi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: само по хубави пътища
plam75 написа:И ако си подобен ценител(като него), но си успял да вземеш hifi prof. S677, а искаш да сложиш най-високия(bang & olufsen) - колко би струвало?
Аз съм с HIFI Pro , свири си качествено и силно, мисля че е напълно достатъчна

HIFI Pro едно ниво над базовата ли е?
Как се подреждат всъщност? Най-горе е банг, после харман, а после...?
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
BMW120 написа:HIFI Pro едно ниво над базовата ли е?
viewtopic.php?f=128&t=386850
Значи да разбирам, че разликата между базовата и HI FI Pro е осезаема? Демек ако при търсене на автомобил попадна на такъв с HI FI Pro да не се замислям....
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
И да ти даваме съвети относно озвучение, всичко е въпрос на лично предпочитание.
Базовото ниво е трагично, HiFi става не е лошо, докато не чуеш по-горните нива - тогава разбираш че HiFi за нищо не става
Най-добре иди някъде, покарай такава кола и чуй съответно как звучи музиката, за да може да си прецениш сам
Базовото ниво е трагично, HiFi става не е лошо, докато не чуеш по-горните нива - тогава разбираш че HiFi за нищо не става

Най-добре иди някъде, покарай такава кола и чуй съответно как звучи музиката, за да може да си прецениш сам

Only dead fish follow the stream...