пак искат да направят зимните гуми задължителни
Модератор: Общи модератори
- goldygoldy
- Потребител
-
Re: пак искат да направят зимните гуми задължителни
ineedmoney написа: дано го приемат тоя закон че до гуша ми дойде от бесни Е39-ки пързалящи се като шейни сутринта в 7.
Колега, как позна, че бесните Е39-ки са летни гуми? Днес пешеходствах из София, на поне 100 автомобила видях гумите и всички бяха със зимни - "не мислят дали ще ги опекат, сварят, запържат или карамелизират" и резултата е налице - пързалят се. Ако са били с неизпечени гуми в това време, щяли са да си спират нормално, дори и с малък грайфер.
(bubsa) написа: А рикшата е със 12 гуми по 900лв парчето и няма зимни при тях.
"и няма зимни при тях" - тия ги пиши в бгмама. https://youtu.be/BsPztTuGijU?t=187 http://www.nokianheavytyres.com/tyres/trucks-and-buses/
- cucibg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E31 850,840 x5 4.8 is mini cooper s
Тука с двете ръце + . Има ли някой, който да вярва, че ако някой идиот опитва да мине проход при снеговалеж с летни гуми, някакъв закон ще го спре?
Аз
Само че заедно с закона да си приемат и сурова глоба поне колкото за 3-4комплекта зимни гуми.
Така и тези със самостоятелната преценка като се изшиее в мен,някак си по леко ще го преживея
Аз
Само че заедно с закона да си приемат и сурова глоба поне колкото за 3-4комплекта зимни гуми.
Така и тези със самостоятелната преценка като се изшиее в мен,някак си по леко ще го преживея

Аз казвам да оправят пътищата, а после с кеф ще си включвам фаровете и ще карам с зимни гуми. Писна ми колата да скърца, да се тресе, дс заобикалям дупки, да избиран от кой път да мина. 95% от форума сте излизали зад граница. Знаете как е там. Ние все ги гоним европейците с всичко друго но не и с това което е нужно. Няма да се учудя ако някоя фирма за втора употреба гуми е предложила да се въведе закона. Както със стикерите за гражданска, ненужни били, ама фирмата на депутат и така.. Казаха го по телевизията и толкоз, стикера си седи.
Sent from my MI 3W using Tapatalk
cucibg написа:Тука с двете ръце + . Има ли някой, който да вярва, че ако някой идиот опитва да мине проход при снеговалеж с летни гуми, някакъв закон ще го спре?
Аз
Значи искаш да кажеш да направят глобата за зимни гуми 16 гуми х 200 лв =3200лв?
За накладки RAICAM - пак 3200 лв?
За лоши фарове - пак 3200лв?
За вдигане на 120 км/ч при ограничение 90км/ч - 10 000 лв?
За каране в бус лентата - 7 000 лв?
И за каране в градски условия с над 50 км/ч над ограничението - 1 мил. лв?
Защото според мен карането в градско със 120 км/ч е сто пъти по-опасно от минаването на планински проход при обилен снеговалеж с летни гуми ( то и така и така второто не продължава много дълго).
И накрая предлагам за да не се създават излишни нерви и драми направо парите от глоби да се превеждат на Диана?
Колкото до това кой къде ще се изшие - тази година минавах два пъти Балкана на 3 януари и на връщане на 4 януари. ( за справка леко валеше и в някои области дори затвориха междуградските пътища) Само в едната посока имаше 5 катастрофи, като едната стана буквално пред мен и се разминах на 1.5 - 2 метра. Нямаше никой с летни гуми. Катастрофите си ги имаше.
Това със зимните гуми много ми прилича на един виц:
Върви си един и непрестанно пляска с ръце. Среща го негов приятел и пита - Какво правиш? -Пляскам против крокодили. -Наистина ли вярваш, че пляскането с ръце ти помага против крокодили? - Що, ти виждаш ли крокодили?!?
Ако направите статистика за броя на катастрофите, в които участват МПС-та с летни гуми между 01.11 и 01.05 и тези с МПС-та със зимни гуми между 01.07 и 30.08 ще видите, че само за два месеца посред лято катастрофите със зимни гуми са повече от тези за 7-те месеца през зимата с летни. Не вярвам някой от пишещите тук да е ударен от МПС с летни гуми през последните зими, но...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
Абе зимната гума е хубава, аз си карам с такива. Купени чисто нови, средно качество и съм много доволен. Но на корсата на жена ми има чисто нови летни гуми,малки. Не ппмня размера, знам само, че един път излязох при лек сняг и нарочно я пробвах. Справи се отлично, дали защото са малки гуми или с предно, не знам. Но си спираше и тръгваше без проблем. От друга страна, карах един фиат с предно,нови зимни гуми, на сняг, със скорост 20км/ч. и тръгна предницата да играе. Не знам с какви ментета беше, но ме е страх, че при такъв закон тези които нямат пари ще вземат втора употреба или такива ментета и ще стане мазало.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не, че го харесвам този британски клоун... но се виждат малко глоби, колко са в парично изражение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ма вие още ли я дискутирате тая тема. И да го въведат тоя закон ще се радва най-много пътния милиционер, щото ще има още поводи да прибира по 20лв в джоба. В БГ сме все пак.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Здравейте!
По празниците бях на едно прекрасно място, на което обхвата се губеше и не можах да пиша по темата! Изчетох страниците с интерес. Както се зарекох на 3 март сложих летните гуми. В сравнение със зимните спират по-добре в пъти в момента, в тези условия и температури. Навит съм да направим полеви тестове всеки делничен ден след 17:30, и всеки уикенд по всяко време!
Ще снимаме, ще мерим и така. 
По празниците бях на едно прекрасно място, на което обхвата се губеше и не можах да пиша по темата! Изчетох страниците с интерес. Както се зарекох на 3 март сложих летните гуми. В сравнение със зимните спират по-добре в пъти в момента, в тези условия и температури. Навит съм да направим полеви тестове всеки делничен ден след 17:30, и всеки уикенд по всяко време!

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Stahlblau написа:Здравейте!
По празниците бях на едно прекрасно място, на което обхвата се губеше и не можах да пиша по темата! Изчетох страниците с интерес. Както се зарекох на 3 март сложих летните гуми. В сравнение със зимните спират по-добре в пъти в момента, в тези условия и температури. Навит съм да направим полеви тестове всеки делничен ден след 17:30, и всеки уикенд по всяко време!Ще снимаме, ще мерим и така.
целия месец сутринта ще е 1-2 градуса, ти карай с летни гуми ...
оффф

You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:Stahlblau написа:Здравейте!
По празниците бях на едно прекрасно място, на което обхвата се губеше и не можах да пиша по темата! Изчетох страниците с интерес. Както се зарекох на 3 март сложих летните гуми. В сравнение със зимните спират по-добре в пъти в момента, в тези условия и температури. Навит съм да направим полеви тестове всеки делничен ден след 17:30, и всеки уикенд по всяко време!Ще снимаме, ще мерим и така.
целия месец сутринта ще е 1-2 градуса, ти карай с летни гуми ...
оффф
Ама човека е писал след 17.30ч. ...Моля ви се

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
и всеки уикенд по всяко време
Ти па ся, зимната гума си е нещо като полубожество - трябва да се пази
Слага се на първи сняг, преди това в никакъв случай щото се 'абът,
и се свалят при първи признаци на затопляне също по гореописаната причина ...

vicho написа:целия месец сутринта ще е 1-2 градуса, ти карай с летни гуми ...
оффф
Ти па ся, зимната гума си е нещо като полубожество - трябва да се пази

Слага се на първи сняг, преди това в никакъв случай щото се 'абът,
и се свалят при първи признаци на затопляне също по гореописаната причина ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
хахахахаха след 17:30 щото съм на работа до тогава...
тука на полето сутрин е между 5-8 градуса, при вас около Витоша може и да е по-ладовина...
Готов съм за тестове и сутрин, но трябва да е уикенда. И продължавам да твърдя, че в момента е по-скоро за летни гуми, отколкото за зимни, особено през деня!

тука на полето сутрин е между 5-8 градуса, при вас около Витоша може и да е по-ладовина...

Готов съм за тестове и сутрин, но трябва да е уикенда. И продължавам да твърдя, че в момента е по-скоро за летни гуми, отколкото за зимни, особено през деня!

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Щом е по-скоро ама не съвсем би ли се съгласил, че е е за всесезонни гуми сега?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Май приключи тази тема...
Never mistake motion for action...