Накладки, мнения :)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Re: Накладки, мнения :)
Фидел Кастро написа:Teves е търговската марка на спирачните системи АТЕ.
От внасяните в България дискове това за мен са най-добрите масови сравнени с останалите.
В темата се пише за TEXTAR, но малцина знаят, че тези накладки имат 2 градации за качество.
По-скъпата и то поне 2 пъти (нарича се epad) напълно отговаря на визираните оригинални накладки BMW, но не съм я виждал никъде в предложенията на вносителите на тази марка.
Срещат се в интернет сайтовете, но едва ли са директен внос на ниво официален вносител, каквито например са V&D Auto.
Е да и аз май сложих точно 1вата гредация ... и ела да видиш как свиря като локомотив ... 125 лева на вятъра ...
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Аз откъдето купих преди няколко месеца дискове и накладки ( продават доста - да не им правя реклама), твърдо ми препоръчаха АТЕ, на е 46 цата преди бях слагал Текстар - бяха зле - те затова са и по-евтини.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
BMW_1914 написа:Аз откъдето купих преди няколко месеца дискове и накладки ( продават доста - да не им правя реклама), твърдо ми препоръчаха АТЕ, на е 46 цата преди бях слагал Текстар - бяха зле - те затова са и по-евтини.
Да бе спор няма , ама като ти кажат " луд ли си текстара са много добре " и ти се връзваш ама честито , сега ще опитаме със ситна шкурка да ги пооправим ако не стане 125 лева в коша ... защото са на има няма 2000 км.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
CrazyElement написа:BMW_1914 написа:Аз откъдето купих преди няколко месеца дискове и накладки ( продават доста - да не им правя реклама), твърдо ми препоръчаха АТЕ, на е 46 цата преди бях слагал Текстар - бяха зле - те затова са и по-евтини.
Да бе спор няма , ама като ти кажат " луд ли си текстара са много добре " и ти се връзваш ама честито , сега ще опитаме със ситна шкурка да ги пооправим ако не стане 125 лева в коша ... защото са на има няма 2000 км.
Направи им един прорез с ъглошлайф по средата(на широчина) и ако не стане нищо тогава ги хвърляй.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Atsalov написа:CrazyElement написа:BMW_1914 написа:Аз откъдето купих преди няколко месеца дискове и накладки ( продават доста - да не им правя реклама), твърдо ми препоръчаха АТЕ, на е 46 цата преди бях слагал Текстар - бяха зле - те затова са и по-евтини.
Направи им един прорез с ъглошлайф по средата(на широчина) и ако не стане нищо тогава ги хвърляй.
Не разбрах как това би помогнало, и колко голям да е прореза?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Помага понякога,колкото е дебел диска+вибрациите
- CrazyElement
- ентусиаст
-
dr.peshev написа:Помага понякога,колкото е дебел диска+вибрациите
Вибрации нямам никакви обаче свирят постоянно предните накладки отвратително е .. няма спиране постоянно си свирят , въпреки това колата си спира перфектно.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Имах в педвид да режеш смело с диска през средата,а отвора ще бъде широк колкото е диска+ вибрациите му,защото попита колко дебел да е прореза!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
dr.peshev написа:Имах в педвид да режеш смело с диска през средата,а отвора ще бъде широк колкото е диска+ вибрациите му,защото попита колко дебел да е прореза!
Колега конкретно с спирачната система съм много зле запознат , нищо не ми говори това

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
CrazyElement написа:dr.peshev написа:Помага понякога,колкото е дебел диска+вибрациите
Вибрации нямам никакви обаче свирят постоянно предните накладки отвратително е .. няма спиране постоянно си свирят , въпреки това колата си спира перфектно.
Аз пък съм брал такива ядове единствения път като сложих АТЕ. Имам изтъркани поне 7-8 комплекта текстар на различни коли и веднъж не съм имал оплакване. Е90-та я карам с ОЕМ отпред и Текстар отзад. Питали са ме луд ли съм с тия оригинални накладки, но за мен си струват всеки лев. За Е60, които масово са автоматици и големи мотори, не мисля, че трябва да се пести от накладки.
Never mistake motion for action...
- Colder
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 520i
- Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d
Какви са тея накладки на по 80к километри?Да не са само от стомана?Хубавата накладка е мека,има феродо и цапа джантата.Изкарват до 15-25к максимум.Тия дето не цапат и не свършват са само от желязо и обикновено като не свършват накладките,дисковете заминават.
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!
Ехе, какво направи ти, колега
Значи трябва да сменям 2 пъти накладки на година ако ги сменяме на 15 000. Кажи речи с маслото... малко си попрекалил. Аз сложих оригинални отпред на BMW и вече над 25 000км и имат още доста.. за щастие не свирят. В началото просвирваха и много се бях ядосал, защото струваха над 200лв само предните, но с течение на времето се оправиха.. 

- malenov
- кандидат ентусиаст
-
момчета 340 лв дисковете на АТЕ и 160 лв накладки на АТЕ и колата няма проблеми вече 20к
This is my FREEDOM
Colder написа:Какви са тея накладки на по 80к километри?Да не са само от стомана?Хубавата накладка е мека,има феродо и цапа джантата.Изкарват до 15-25к максимум.Тия дето не цапат и не свършват са само от желязо и обикновено като не свършват накладките,дисковете заминават.
Значи първо интервалът '15-25К' е 60%, разбирам да беше написал "изкарват 24-25К максимум", щеше да има някакъв смисъл.
Предни спокойно изкарват 40000 км, а задните и по 60-70000 км, освен ако не караш всеки уикенд на Nürburgring

Добре е да са меки и да цапат, но не прекомерно.
- Colder
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 520i
- Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d
И 40к да изкарат,добре съгласен съм,но 80к...Аз не се уточних.Не говоря за оригиналните.Плюс това не винаги накладките трябва да свирят за да са за смяна.Някой път се "изпичат" както казват някой.Но няма значение.Има накладки и накладки.Текстар и Ате примерно не са това което бяха преди.
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!