пак искат да направят зимните гуми задължителни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

одобрявате ли зимните гуми да са задължителни

да
64
48%
не
66
49%
не ме интересува
4
3%

Общо гласове : 134
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: пак искат да направят зимните гуми задължителни

Мнение от steeN » 03 Мар 2016, 21:21

Ти си карал с над 200 км/ч или аз нещо не съм разбрал?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 03 Мар 2016, 23:11

И моята оферта за каса бира важи...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Потребител
Аватар

Мнение от goldygoldy » 03 Мар 2016, 23:19

(bubsa) написа:

Смея да твърдя,че със зимните гуми сутрин и вечер не ми се е включвал АБС-а и колата много трудно боксува.За сравнение летните 18-ки ги пали направо при подобни,а и по-високи температури.Гумите и 2-та комплекта са ми доста добри.
Случвало ми се е само заради едната гъзария от по-големите и красиви джанти да съжалявам за ранната им смяна и кофти поведение.
Декември имах едно доста инфарктно спиране на пътя Сливница-София.Видях,че няма никакви коли пред мен и реших малко да се изкефя и с над 200км една ***** направи обратен завой пред мен(за запознатите,на конната база).Успях да намаля идеално със зимните гуми и им няма нищо,само дисковете смених. .

"За сравнение летните 18-ки ги пали направо при подобни,а и по-високи температури.Гумите и 2-та комплекта са ми доста добри." - виждам колко са ти добри л.г. И аз искам от тия, твойте, хубавите Ван Ху Лонг, ДОТ 2003 Къде успя да ги намериш? Склонен съм да ти ги платя на двойна цена, като знам, че ще спася нечий живот.

Ако си бил без АВС, от гумите нищо да не е останало. И добре, че са наистина били добри - писнало ми е да чета "водач с БМВ предизвика..." Ти явно си по-специален случай и за тебе си трябва специална поправка в закона - (bubsa) с беемвето се задължава да си кара само със з. г. А докато я приемат, моля те не припарвай до "хубавите" летни гуми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 04 Мар 2016, 0:05

alx написа:
steeN написа:
vladobate написа:Alx си го написа най-точно ,няма как да е готино за всички .

Да бе, само дето аз не знам в някой щат да има закон за задължителни зимни гуми. Да не говорим за федерален закон пък изобщо.

защото просто няма нужда. едно защото пътищата се чистят, две че ако стане катастрофа по твоя вина последствията са .. знаеш какви са.

... ееее ма как така сега ... тука в България всички големи последствия са хранилка за полицаите .....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Мар 2016, 0:08

(bubsa) написа: А предложението да направим тест в реални условия си остава,за да ви докажа,че нещата на хартия са едни,а в реалността доста често са други.

Няма смисъл да се хабиш - никой няма да можеш да убедиш във верността на твойта теза. Забелязвам, че само хора изкарващи си прехраната с каране са ЗА тази промяна в закона, та явно има защо да я искат и дори без да е наложена те спазват подобен период на употреба на зимни гуми и не мислят дали ще ги опекат, сварят, запържат или карамелизират.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 04 Мар 2016, 6:15

Don_Diego написа:
(bubsa) написа: А предложението да направим тест в реални условия си остава,за да ви докажа,че нещата на хартия са едни,а в реалността доста често са други.

Няма смисъл да се хабиш - никой няма да можеш да убедиш във верността на твойта теза. Забелязвам, че само хора изкарващи си прехраната с каране са ЗА тази промяна в закона, та явно има защо да я искат и дори без да е наложена те спазват подобен период на употреба на зимни гуми и не мислят дали ще ги опекат, сварят, запържат или карамелизират.

Не мислят да, защото на служебния бус на шефа му е през кура кво ще стане със зимните гуми. И дори няма да ги сменят с летни, а догодина пак ще разправя колко хубави зимни гуми има на служебния бус.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 04 Мар 2016, 6:32

dynalias написа:
Don_Diego написа:

Не мислят да, защото на служебния бус на шефа му е през кура кво ще стане със зимните гуми. И дори няма да ги сменят с летни, а догодина пак ще разправя колко хубави зимни гуми има на служебния бус.

Ееее ти много ме надценяваш бе!Мерси.
Не карам и бус,а рикша.И други гуми освен на китайския топ производител "цункайхуй" не слага шефа.Мога да ви ги дам да ги покарате по малко с професор голди :winky:

Само да ти кажа,че летните и зимните гуми ми струват колкото твойта е36-чка :wave: А рикшата е със 12 гуми по 900лв парчето и няма зимни при тях.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 04 Мар 2016, 6:35

goldygoldy написа:
(bubsa) написа:

Смея да твърдя,че със зимните гуми сутрин и вечер не ми се е включвал АБС-а и колата много трудно боксува.За сравнение летните 18-ки ги пали направо при подобни,а и по-високи температури.Гумите и 2-та комплекта са ми доста добри.
Случвало ми се е само заради едната гъзария от по-големите и красиви джанти да съжалявам за ранната им смяна и кофти поведение.
Декември имах едно доста инфарктно спиране на пътя Сливница-София.Видях,че няма никакви коли пред мен и реших малко да се изкефя и с над 200км една ***** направи обратен завой пред мен(за запознатите,на конната база).Успях да намаля идеално със зимните гуми и им няма нищо,само дисковете смених. .

"За сравнение летните 18-ки ги пали направо при подобни,а и по-високи температури.Гумите и 2-та комплекта са ми доста добри." - виждам колко са ти добри л.г. И аз искам от тия, твойте, хубавите Ван Ху Лонг, ДОТ 2003 Къде успя да ги намериш? Склонен съм да ти ги платя на двойна цена, като знам, че ще спася нечий живот.

Ако си бил без АВС, от гумите нищо да не е останало. И добре, че са наистина били добри - писнало ми е да чета "водач с БМВ предизвика..." Ти явно си по-специален случай и за тебе си трябва специална поправка в закона - (bubsa) с беемвето се задължава да си кара само със з. г. А докато я приемат, моля те не припарвай до "хубавите" летни гуми.

Ще те послушам.Няма как.Все пак си дългогодишен и уважаван форумен спецялист.Виж само как ме разконспирира за нула време.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 04 Мар 2016, 19:34

Аз искам да сваля шапка на (bubsa) за търпението и изчерпателността с която обучава тук, проблема е че дебилността явно е стигнала такова ниво в нашата държава че думите му реално са жито посадено върху камък. Изключително разочаворащо е нивото на разъждения и то от възрастни мъже! Просто съм потресен и не мога да се блъскам повече.
Решението е просто да се прилага правилното без да се обяснява...дано го приемат тоя закон че до гуша ми дойде от бесни Е39-ки пързалящи се като шейни сутринта в 7.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Мар 2016, 20:33

Don_Diego написа:

Аз си изкарвам така прехраната, но не я одобрявам защото всичко е много субективно в този закон. Аз си карам със зимни гуми и си преценям кога с какво и КЪДЕ може да се кара. Единственото хубаво в този закон на пръв поглед е, че така уж ще се накарат хората, които се мъчат да минават проходи дори с летни гуми, да слагат зимни. Но пък помислете малко. Обикновено това са хора не плащащи дори гражданска, освен ако не е наложително, често са без преглед, за винетка да не говорим, а за тия неща си има солени глоби. Та как ще ги накараш тия да сложат зимни гуми? От този закон ще страдаме другите шофьори за сметка на тия безхаберните, които така или иначе все нещо нямат по колата.
Аз искам да имам право на избор, мога да си нося отговорността и знам недостатъците на летните гуми когато е по-хладно, особено на влажно, другите едва ли ще бъдат превъзпитани с този закон в БГ.
Твърдо НЕ!
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 04 Мар 2016, 22:03

https://www.facebook.com/nadq.borisova. ... 7234324205

Ако отнесем това към темата за глобата за движение в насрещното... може да стане така, че да ви удари някаква лъскава кола и да се окаже после, че вие сте карали в насрещното. Или да ви удари, някой и да се окаже, че вие с те с летните гуми, а не той. Но по принцип високите глоби имат възпитаващ характер. А корупцията, майната и на корупцията.

Съжалявам, ама просто не се сдържах. :mrgreen:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 04 Мар 2016, 23:28

Интересна ситуация. Като гледам снимките, жената е карала бързо. Виждам огледало горе, човека има задължително надясно, но как е продължил направо, а е ударил левия си фар. Според мен си е в грешка дамата, колкото и да и се иска да не е виновна. Дясно стоящия е с предимство. Дали е спирала при всяко кръстовище, не.

Sent from my MI 3W using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

пак искат да направят зимните гуми задължителни

Мнение от steeN » 04 Мар 2016, 23:47

Малко ми е трудно на телефона, но обърни внимание на снимката със знака на дясно и е46цага в дъното... той вместо да завие на знака е продължил в посока е46цата дето се вижда... блъсната кола се вижда леко зад последната колона в ляво на тази снимка... където са струпани хората...

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 05 Мар 2016, 0:59

Всъщност жената завива надясно и оня я удря точно на завоя предполагам. Така съм съгласен. В първият момент помислих, че идва от там където се вижда като пешеходна пътека. Така е съвсем различно. Може би полицаите са писали и на него акт, че не е завил надясно. Знам ли, какво точно са написали в акта, там се описва ПТП-то. Трудно ми е да повярвам, че един е виновен, а полицаите пишат друг и ти се съгласяваш. :)

Sent from my MI 3W using Tapatalk

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 05 Мар 2016, 2:04

Top Gun Maverick написа:
Don_Diego написа:

Аз си изкарвам така прехраната, но не я одобрявам защото всичко е много субективно в този закон. Аз си карам със зимни гуми и си преценям кога с какво и КЪДЕ може да се кара. Единственото хубаво в този закон на пръв поглед е, че така уж ще се накарат хората, които се мъчат да минават проходи дори с летни гуми, да слагат зимни. Но пък помислете малко. Обикновено това са хора не плащащи дори гражданска, освен ако не е наложително, често са без преглед, за винетка да не говорим, а за тия неща си има солени глоби. Та как ще ги накараш тия да сложат зимни гуми? От този закон ще страдаме другите шофьори за сметка на тия безхаберните, които така или иначе все нещо нямат по колата.
Аз искам да имам право на избор, мога да си нося отговорността и знам недостатъците на летните гуми когато е по-хладно, особено на влажно, другите едва ли ще бъдат превъзпитани с този закон в БГ.
Твърдо НЕ!

Тука с двете ръце + . Има ли някой, който да вярва, че ако някой идиот опитва да мине проход при снеговалеж с летни гуми, някакъв закон ще го спре?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата