пак искат да направят зимните гуми задължителни
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: пак искат да направят зимните гуми задължителни
200-300лв ефективно наложена и събрана глоба е напълно достатъчна.
Ако 3000лв е глобата за превишена скорост какво ще е наказанието за хулиганство, побой, кражба и т.н?
Ако 3000лв е глобата за превишена скорост какво ще е наказанието за хулиганство, побой, кражба и т.н?
Ivo_Borisov написа:Да бе, и аз това се чудя, тва за задължителните колани е егати глупостта!![]()
п.п. Сложихте ли вече летните гуми?
Колега,не съм казал,че коланите са глупост.Не ми изопачавай думите.Просто имаше смесени мнения както сега и в крайна се прие със закон.
Това за гумите е глупост,защото най-лесното е да сложиш всички под един общ знаменател и всеки да се оправя кой както може.Ти си от смолянския регион и там температурите и условията са много по-различни от пловдивския да речем.5 години съм живял в Пловдив и зимна гума не знаех какво е.Няма лошо да се приемат разни закони и да се отчита дейност,но не е лошо и да се мисли малко преди това.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ако е 200 лв и трябва да премина в насрещното за да не обикалям, няма да се чудя а ще рискувам. Ако е 3000 няма и да се замисля а направо ще си заобиколя.
Ако е 200 лв за алкохол например, няма да ме стреснат, ако е до 4000 както се предлага, едва ли нещо ще е в състояние да ме накара да пия и една бира.
В това е разликата между висока и ниска глоба. Не е въпроса как да улесним хората да могат да си плащат глобите и да нарушават, а да измислим как въобще да не нарушават за да не им се налага да плащат. Ако високата глоба би намалила нарушенията до минимум, значи ще си е постигнала целта.
Ако е 200 лв за алкохол например, няма да ме стреснат, ако е до 4000 както се предлага, едва ли нещо ще е в състояние да ме накара да пия и една бира.
В това е разликата между висока и ниска глоба. Не е въпроса как да улесним хората да могат да си плащат глобите и да нарушават, а да измислим как въобще да не нарушават за да не им се налага да плащат. Ако високата глоба би намалила нарушенията до минимум, значи ще си е постигнала целта.

Ivo_Borisov написа:Аз едно време колко съм карал зимата и нямаше зимни гуми, шофьор съм от 95г. Но едно време нямаше и ейрбег, нямаше и абс.. В тоя ред на мисли зимните гуми са измислени да бъдат по добри в студено време от летните.
Аз имам познати в Испания, на 1500 м надморска височина живеят, гледам че са пуснали снимки във фб и има сняг и казват че отдавна не са виждали такъв там и са забравили какво е било. Та смятам сравнението с Испания за неуместно.
Колко ще се изтрият зимните гуми ако ги караш 10 дни на 15-20 градуса? Колко км ще им навъртиш? Моите са 2-ри сезон, на към 15 хил са, поне още един сезон ще изкарам с тях докато грайфера стане 3-4 мм и е време да ги сменям. Колко да ги пазя?
В тоя ред на мисли един виц.
Отишъл Габровец на гости на свой приятел, седнали вечерта на лафче и по едно време единия вика чакай да загася крушката, като си говорим не ни трябва осветление. Говорили, говорили и по едно време единия нещо се разшавал и другия го пита какво правиш, а той вика ами свалих си панталоните да не ми се изтриват...
Аз правилно ли те разбрах или ще караш зимните (тези дето аз им викам за сняг) до 3мм грайфер? И ти имаш очите да говориш на когото и да било за безопасност, отговорност и т.н.? Или това е някаква кофти шега дето не я разбрах? Най-добре ги карай докато станат сликове...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
До колко се карат зимни гуми г-н философ? До 6 мм ли?
Карайте си с летните галоши, никой не поучавам как да кара и на никой не държа сметка за нищо! Вие изгубихте всякакви аргументи и започнахте между редовете да изсмуквате за какво да спорите 

Законопроекта е 13 стр., 4 от които мотиви ....
Тук се коментира една нищожна част от него "В чл. 139, ал. 1 с е създава т. 4 : „4. с гуми, предназначени за зимни условия през периода от 1 ноември до 1 април ”."
Тук се коментира една нищожна част от него "В чл. 139, ал. 1 с е създава т. 4 : „4. с гуми, предназначени за зимни условия през периода от 1 ноември до 1 април ”."
Това е любимия ми подфорум - като ти свършат доводите и започваш с квалификациите на останалите пишещи. Пък те твоите доводи не бяха много - вицове, анекдоти и малко въпроси към околните. Нищо поне измисли ново понятие - зимен слик. Не знам до колко мм си карам зимните - още си ги карам, преди няколко седмици изхвърлих 4.5 мм летни Пирели, мога да питам гумаджията да ти ги прати, ако не ти идва много голям грайфера разбира се. 

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Club BMW написа:Законопроекта е 13 стр., 4 от които мотиви ....
Ми пусни си тема и коментирай нещата, които теб те притесняват

Това до 1ви април, щом е в последната версия, вече звучи като някаква първоаприлска шега.
Аз искам да махна зимните гуми сега, но нямам време да ходя до Бургас.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
efren написа:Това е любимия ми подфорум - като ти свършат доводите и започваш с квалификациите на останалите пишещи. Пък те твоите доводи не бяха много - вицове, анекдоти и малко въпроси към околните. Нищо поне измисли ново понятие - зимен слик. Не знам до колко мм си карам зимните - още си ги карам, преди няколко седмици изхвърлих 4.5 мм летни Пирели, мога да питам гумаджията да ти ги прати, ако не ти идва много голям грайфера разбира се.
Има инфо в нета, факти, те казват до колко мм е ефективна зимната гума. А ти ако искаш и на 8 мм ги сменяй.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Ако е 200 лв и трябва да премина в насрещното за да не обикалям, няма да се чудя а ще рискувам. Ако е 3000 няма и да се замисля а направо ще си заобиколя.
Има достатъчно хора за които 3 или 4к са пари за семки и изкарват двойно или тройно повече днес.
Това означава ли, че всеки ден са пияни зад волана или в насрещното?
За 80% от населението 2-300лв са много пари и ако им ги вземат днес трудно ще избутат месеца.
Само, че в повечето случай глобата отива не в държавния, а в друг джоб.
Но това го говорихме вече.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Въпроса е така да карат или в случая да не карат, че да не ги дават тия пари. Спазват и никъде не дават. Мен нито ме глобяват, нито нищо, гледам да спазвам ограниченията, паркиране, не отнемам предимство и т.н. и не мисля къде ще ми вземат 200-300 лв. Ако всички са така, ще си спестят пари, ще се пътува по спокойно, ще намалеят инциденти и всичко. Ама докато мислим как да дадем по малко а не как да не даваме нищо, няма да се оправим.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Как да ти обясня, че 3000лв глоба е чиста демагогия, че ги е грижа за теб. Глобите се покачват с десетки проценти. А доходите в една "социална" държава никога не са имали ръст с такава стойност.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
efren написа:( не случайно всеки уважаващ себе си моторист кара извънградско не на дневни, а на дълги)
ще обясниш ли?
и да не съм

против закона съм, въпреки че откакто имам кола всяка зима съм със зимни гуми. Но не смятам за нормално да ме задължават от еди коя си дата, до еди коя си да съм с тях, независимо от температурата

И как ще разделят по-разумно и адекватно кои части на България какви метеорологични условия ще има и кой пич кога му е кеф с кви гуми да кара щот видиш ли те били по 300 пари парчето.....За какво иде реч в крайна сметка , че всеки го боли оная работа за къв да е закон и не иска никой да му дава акъл понеже е гениален . Значи всеки си има глава на раменето и ще си преценява с какви гуми кога да кара щото видиш ли някъде било топло . Да сигурно е така ама миналата година там на същото място е било студено , че и сняг прехвърчал и кво праим. Е айде дайте една смислена идея как аджеба да се процедира с този въпрос щото все пак законите са за да се спазват поради това , че животите ни се "пресичат" и хаосът не е хава . Трябват някакви граници да има за да съжителстваме съвместно , а то излиза , че никой не иска. Е добре ама кат идеш да си купиш хляб и продавачката ти каже не си ми симпатичен кво ще ядеш....17 страници колко било тъпо тва....и нито едно мнение кое е по-умно . Сори ама всичката ни е такава . И аз не искам да се съобразявам с много неща ама живея сред хора се стремя да уважавам живота им , за да уважават моя както и този на близките ми . То няма спор , всеки си казва ква му е болката , а по темата нищо конкретно , няма предложения , а само анализи колко е глупаво измислено . ПС: А тва пък за Австралия примера е супер не на място , нищо общо техния климат с нашия . ПС2 : Гледам и гласовете , почти фифти-фифти са , а не че уж повечето мислели обратно на "тъпата измислица" . Като това с винетките ,че чак почнаха стъкла да режат
и вече причината била , че много скъпа станала , затван.А всекиден колко посегателства на лична собственост? Или като големите надъхвания за протести ,а в действителност глупаво-ниска посещаемост.Само клюки ни дай , да са плюем и лаем , медиите същата работа .... и какви управляващи да излязат тогава от тоз народ , кво да правят .....освен същото .

Последна промяна vladobate на 02 Мар 2016, 19:31, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Най-малкото поне по общини да се приеме тва. Може ли тъпаците в оная сграда на жълтите павета да казват кво да става навсякъде... кво му е смешното... който се заиграва с държавата винаги е прецакан... така не знам какво се радвате на поредната забрана...
Пресен пример е какво стана със зелените... реваха и се чудиха как да се приеме нещо за плажовете, което облагодетелства тях и ограничава останалите... накрая държавата ги прецака мощно
Пресен пример е какво стана със зелените... реваха и се чудиха как да се приеме нещо за плажовете, което облагодетелства тях и ограничава останалите... накрая държавата ги прецака мощно

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes