С какво се бръснете?
Модератор: Общи модератори
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Re: С какво се бръснете?
Жълтите BIC-чета с 1 ножче по 50 стинки бройката. 4-5 бръснения и хвърлям. И още могат според мен, ама няма смисъл.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
С електрическа машинка със зареждаща се батерия Philips HQ7180, вече сигурно е на 8-9 години, но си работи перфектно, може би скоро трябва да и сменя главата и то не защото са се изтъпили трите ножчета а защото пластмасовия корпус в който се намират от изпускане се е пукнал и съм го лепил 2-3 пъти.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
gromovich написа:Тези дни се сдобих с Muhle R41 open comb. Значи първите ми впечатления са, че open comb е много директна и доста по "опасна" от старата ми самобръсначка, която беше close comb. Със старата бръсненето си е направо детска игра, а нова си иска време за свикване.
Иначе към колегите, които ползват такива самобръсначки могат ли да споделят къде намират читави ножчета, като feather или dorko, че пазарът масово е залят с Polsilver, които за нищо не стават.
Аз също ползвам Muhle R41. Ножчета съм купувал от тук: http://connaughtshaving.com/razorblades.html Избора е голям. Продават и готови пакети от различни марки.
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Преди с еднодневки, след това минах на Gilette blue 3 няколко години с тях, но яко им развалиха качеството.Пробвах 1-2 марки от които не останах доволен /с жилет на 3-тото бръснене на контра и бяха аут, старите жилет 5/.Обичам да съм гладък, но ми подариха Philips AT890.Е не съм като на контра, но бръсне що годе добре, като ми скимне си вземам Gilette Proglide ножчета и се законтрям.Philips-a го използвам под вода с пяна Gilette за чувствителна кожа, че винаги се обривам без значение как и с какво се бръсна 

Muhle R89 Grande (затворен гребен) за всекидневна употреба.

Muhle R41 Grande (отворен гребен) за сериозни случаи или за неколкодневна брада.
Това е сериозна самобръсначка, не я препоръчвам на начинаещи в "спорта"

Ножчета: Gillette , Rapira, Feather , Personna , Muhle и т.н. (ножчетата са много индивидуални и не се наемам с препоръки)
Pre shave: Proraso Sensitive и основно Alpa Windsor Voda Pred Holenim Pre-Shave

Сапуни и гелове за бръснене: Proraso (червен) - деликатен, приятен аромат.

Osma - страхотно качество и резултат

Muhle - добър за цената си, за всекидневна употреба

Според мен задължително трябва да се приложи стипца където е необходимо.

След бръснене (After shave) : Ако спомена Old Spice не знам как ще рагирате, затова:
Tabac , Arko , Baxter of California и т.н.

Muhle R41 Grande (отворен гребен) за сериозни случаи или за неколкодневна брада.
Това е сериозна самобръсначка, не я препоръчвам на начинаещи в "спорта"

Ножчета: Gillette , Rapira, Feather , Personna , Muhle и т.н. (ножчетата са много индивидуални и не се наемам с препоръки)
Pre shave: Proraso Sensitive и основно Alpa Windsor Voda Pred Holenim Pre-Shave

Сапуни и гелове за бръснене: Proraso (червен) - деликатен, приятен аромат.

Osma - страхотно качество и резултат

Muhle - добър за цената си, за всекидневна употреба

Според мен задължително трябва да се приложи стипца където е необходимо.

След бръснене (After shave) : Ако спомена Old Spice не знам как ще рагирате, затова:
Tabac , Arko , Baxter of California и т.н.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Zagy написа:Ако се сдобиеш и с ето такова:
с едно ножче ще караш с години.
Имам някъде из дома такава машинка (чешка), но не съм пробвал как работи:

Excellent! Steven is my name!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз вече имам известен опит с тая машинка, но не мога да докарам ножчето до комфортно бръснене. Може би не правя нещо като хората... опитите продължават.
Si non confectus, non reficiat.
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
E34 написа:Аз чакам колежките да се включат у таа яка тема

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Трябва си цветничко! Нали са за момиченца!
Помня ги аз....

Помня ги аз....

С четка и крем ли се бръснете или с пяна? Аз си имам четка и се мажа с баданарката като стар бояджия. Тия флакони нещо не ми паснаха. Иначе ще наравя една реклама. Като се прибрах у дома си купих един пакет с Жилет Сензор 2. От ония еднодневките. Дванадесет ножчета за 7$. От 01 октомви досега съм изхабил две и днес подкарах третото
Бръсна се поне три пъти на седмица, задължително след къпане. Падна ми шапката, колко издържаха. Новите и лъскави 7-9-11 и не знам си с колко още резеца ножчета свършват за максимум месец.

- Dyakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39
Така като си чета темата и гледам как колегите първо омекотяват брадата, разни пред бръснения, след бръснения и то на 3 4 5 дена се зачудвам само аз ли се бръсна като в казарамата и всеки ден без изключение. А конкретно по въпроса бръсна се с гел/пяна, защото става по-бързо и нямам време да четкам и мажа. Относно качеството на Жилета (а и не само), абсолютно съм съгласен с колегите, качеството много падна, при мен Мак 3, Блу 3 и производни след седмица, максимум две не стават за нищо, но си мисля, че това се прави умишлено от чисто икономическа гледна точка. 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
По същество...
Подстригване на брадата(всяка неделя)-
Оформяне, бръснене и т.н.(на около 2 дена, ако не ме мързи прекалено
)- 
Не разбирам, защо му е на някой да ползва самобръсначки, пяна и всякакви такива.
Подстригване на брадата(всяка неделя)-

Оформяне, бръснене и т.н.(на около 2 дена, ако не ме мързи прекалено

Не разбирам, защо му е на някой да ползва самобръсначки, пяна и всякакви такива.

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
c04 написа:Не разбирам, защо му е на някой да ползва самобръсначки, пяна и всякакви такива.
И аз не разбирам защо хора с 2 санта пишка си купуват XXL презервативи, дето им хлопат, ама...

Майтапа настрана всичко си зависи от кожата. Някои могат само на сухо, други се обриват и така

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Dyakov написа: Относно качеството на Жилета (а и не само), абсолютно съм съгласен с колегите, качеството много падна, при мен Мак 3, Блу 3 и производни след седмица, максимум две не стават за нищо, но си мисля, че това се прави умишлено от чисто икономическа гледна точка.
То тъпото е, че до преди 1-2 години нямаше такъв проблем. Аз примерно имам малка и рядка брада (за сметка на това започвам да оплешивявам